pewnie doczekamy się porządnych wzrostów na jwc, ale póki co to na moje oko zaczynamy być bliżej korekty ostatnich wzrostów. jeśli korekta zacznie się jakoś teraz niedługo z mniej więcej z obecnego poziomu to może nastąpić cofnięcie do ok. 3,15pln.
wygląda na to że to co wczoraj pisałem o możliwości korekty staje się powoli faktem. korekta zaczęła sie z poziomu 3,43 - 3,44 pln i powinniśmy cofnąć sie w okolice 3,15pln. po zakończeniu korekty powinna nastąpić próba pokonania pierwszego oporu na na 3,6pln czy ta próba powiedzie się za pierwszym razem czas pokaże. po ewentualnym sforsowaniu poziomu 3,6pln kolejny opór i to dużo większy to 4,03pln(szczyt z maja 2014r.) i pokonanie tego oporu może okazać się trudne i czasochłonne. jeśli już udałoby się pokonać opór na 4,03pln to wtedy jedziemy na 4,8pln. wiem , to wszystko rozłożone będzie w czasie, tym bardziej że po drodze czeka nas w maju opublikowanie wyników jwc za 1 kwartał, które prawdopodobnie będą bardzo słabe. no, ale już w drugi kwartale w wynik powinien wejść I etap inwestycji na woli. choć tu należy nadmienić że 1 etap nie jest duży(w sensie ilośći mieszkań), ale kolejne etapy są większe i w kolejnych kwartałach będa wchodzić w wynik.
ciekawe czy dziś zamknięcie na jwc np. 3,16pln. gdyby udało się zbić kurs na zamknięciu do okolo 3,15 - 3,16pln to może w poniedziałek można byłoby powiedzieć że jesteśmy po korekcie. i wtedy idziemy w stronę pierwszego ataku na opór na poziomie ok. 3,6pln. generalnie 2-3 może 4 najbliższe kwartały powinny być dobre dla kursu jwc.
Nie w piątek na zamknięciu a w poniedziałek na otwarciu i póki co nie 3,15-3,16pln lecz 3,17pln.. Jeśli kurs nie zejdzie niżej(poniżej 3,15pln) to znaczyć to będzie że jwc robi się mocne.