Grupa Kęty – podczas słabej, wczorajszej sesji niewiele się wydarzyło. Jedyna spółka z grona obserwowanych, która wpadła mi w oko to właśnie Kęty. Mamy tutaj długoterminowy trend wzrostowy i korektę spadkową, która sięga powoli 10%. Kluczową rolę może odegrać linia trendu, która będzie zbiegać się z dolną krawędzią kanału korekty. W tym miejscu można także znaleźć pewne wsparcie. Nie obserwujemy wielkich obrotów podczas spadków co jest pozytywnym sygnałem. Na razie pozostaje jedynie obserwacja.
Taaa, z IMS wszystko cacy, księgi się zgadzają, cały czas do przodu, dobry biznes plan, ogarnięty prezes, nawet planowana dywidenda ok. Tylko na wykresie płasko jak stół. Kupiłem w październiku, wywaliłem w lutym(z trudem, bo obroty powajające - 2-3k). A po Twoim poście wszedłem z ciekawości. - kurs całe 2gr wyższy...
Co do plucia w brodę - bynajmniej. Wychodziłem po 2.27, po kolejnych czterech miesiącach widzę drastyczny wzrost o 6 gr... Jak bym chciał mieć oprocentowanie lokaty, to bym położył na lokatę. Spółki dla cierpliwych to te z dobrymi wynikami, ale o kilka rzędów wielkości większe - tam kurs akcji ma odniesienie do analizy fundamentalnej, a 'ynwestycje' 5k nie chwieją kursem. Kasa gdzieś indziej więcej zarobiła, niemniej może wreszcie i tutaj kurs odbije, czego życzę tym którzy zostali