Spadek jednym ciagiem z 37zl, na 7zl, to informacja o mocno niedoszacowanej wartosci i chocby czysto technicznie nalezy sie odbicie, a i poziomy do tego odpowiednie. Szacuje powrot na min 18zl, choc moze byc to znacznie wyzej. Stara gieldowa prawda mowi, sprzedawaj dorgo, kupuj taniao. Jesli ktos twierdzi, ze to nie jest tanio, to znaczy nie rozumie sensu inwestowania. Pozdrawiam myslacych.
Słyszałem, że do Zuku przymierzają się fundusze inwestycyjne, które coraz bardziej pęcznieją od wolnej kasy. Przy tej cenie, nie dziwiłbym się. Czy ktoś słyszał coś w tym temacie?
Witam ponownie. Luka zamknieta, wyrysujemy ladnego knota od dolu i juz zadnych przeszkod do realizacji zdarzen z tytulowego wpisu. Tylko nie dac sie przestraszyc wiecznym pesymistom, wieszczacym na kazdym watku koniec swiata. 18zl jest bardzo realne, a moze i wyzej. Pozdrawiam
mini-rafako czy katowicki energoinstal z b.silna ekspozycja na ekologie na samym dnie,ja dobieram.dawno takiej promocji warszawskie bałwany nie zrobily i to podobno w hossie ale chyba w gabinetach kardiologicznych
uwaga uwaga samobojca krazy nad staporkowem ale wszystko odbywa ssie w cyklu hossy.tym niemniej tutaj warto miec otwarty rachunek w aptece.uprasza sie wszystkim o zachowanie spokoju i zejscie do schronu.pierwszenswo maja dzieci,kobiety i starcy.latajacy kamikadze kosi rowno i jest zdeterminowany .wszystkie sluzby wlacznie z pogotowiem i straza pozarna w pogotowiu.
główny powód spadku to sprzedaż przez któryś z funduszy, łatwo zobaczyć, że na zamknięciu mamy zwykle minimum dziennego kursu, to istotny wskaźnik. Jeśli fundusze mają jeszcze dużo akcji, to będą sprzedawać niezależnie od poziomu ceny i na teraz trudno wyznaczyć istotny dołek.
Witam, Przeczytalem wpisy na zaczetym przeze mnie watku i troche mnie dziwia. Ktos potrzebuje lekarza, ktos aptaki, innemu znowu cos smierdzi. Woda, mydlo i medycyna jest dostepna, prosze zalatwias swoje wstydliwe problemy w zaciszu dowmowym. Do rzeczy.. Teraz kilka slow do poczatkujacych, ktorzy sugeruja sie wpisami na takich portalach. Zwykle wieszczasymi koniec swiata w sytuacji koniecznosci kupna i odwrotnie. Roznica miedzy graniem a inwestowaneim na gieldzie jest zasadnicza. Grajac, trzeba liczyc sie z przegrana. Inwestujac zgodnie z prawidlami, nalezy oszacowac okolice wejscia i wyjscia . Proba trafienia w dolek jest elementem przypadku, a na przypadki w inwestycji miejsca brak. Jesli ktos uznaje, że w staporkow warto inwestowac od obranego poziomu, to prosze pamietac, ze nizsze poziomy sa mozliwscia korzystniejszego kupna. Prezentem, nie przegrana. Nie dajcie sie przestraszyc i pamietajcie taniej kupowac, drozej sprzedawac. Pozdrawiam myslacych.
Dnia 2015-04-23 o godz. 11:31 ~klakier napisał(a): > ładna teoria znana od 100 lat ale to na razie zarzad i RN jest zadowolona,dla nich akcja moze spasc do 1 zł,oni wysokie pensje biorą
Tu z kolega sie nie zgodzę . Czwórka z zarządu ma ok.2,5 mln akcji . Każda złotówka w górę lub w dół to =/- 2,5 bańki w plecy lub do przodu . Bedą zyski będzie wiecej kasy , bedzie dośc kasy i na dywidende ( płacili wcześniej ) i na premie dla zarządu ( od wszystkiego co powyżej 4 mln netto zysku prowizja ) . Zobaczcie na jakich poziomach chodził ZUK jak miał zyski ponad 4 mln -> to z grubsza target na najbliższe 12 mies .
Koniec mojego ostatniego wpisu, mowi wlasnie o dzisiejszej sytuacji. Wprost tamtego dnia napisac nie można było , ale prosze to potraktowac tak jak opisalem, jako mozliwosc dobrania po nizszych cenach. Wyniki drugiego kwartalu bede znacznie lepsze i cena do tej pory oczywiscie rowniez. Przestraszonym moge jedynie podziekowac za mozliwosc dzisiejszych zakupow. Pozdrawiam
10. Bessa jest doświadczeniem praojców. Obecnie występują tylko i wyłącznie promocje i korekty. Jeśli spółka spadła z 30 zł na 2 zł, to pamiętaj, że to jest tylko drobna korekta w drodze do 100 zł/szt.