a moze ta ekipa byzmesmenow :))) myślą ze rynek zapomniał o scaleniu PRC HAHAHA To przypominam o scaleniu 1:9 !!!!! Aktualna cena tego papierzyska to 0,14 :)) spółdzielnia kupuje to ? Haha
Strategia jest taka że chyba zrezygnowali z damskich ciuchów. Rok temu w salonie widziałem teraz już nie.W marcu kupiłem 3 koszule po 99 zł/szt. naprawdę ładne, za te pieniądze to w H&M można kupić badziewie, a w wólczance podobne po 160-180 zł. Więc może zwabili takich jak ja promocjami, podbili sprzedaż ale z dobrą marźą i zyskiem może być cienko.
ja już swoje zarobilem, teraz ostatnio. Oczywiście wyszedłem z papieru, bo czekam na wyniki i co mają do powiedzenia. Po mojemu, pozostaje im tylko forma firmy handlowej, bez rozwijania wlasnej sieci, ale wspólpracować z kimś kto taką ma. No i przede wszystkim nie robić sztucznych, niepotrzebnych kosztów. Właściwie to gram na próchniku, tak po parę groszy, a zarobek jest , tu 200zł, tam 100zł i w ciągu miesiąca pensja jest
Przychody wyższe niż rok temu o 21%, a cena niższa o połowę... Musiałoby urosnąć o 100 % !!!, by mieć ubiegłoroczną cenę.... A zobaczcie ceny sąsiadów z branży jak porośli... Tutaj , to jawny przekręt...
OBROTY DAJĄ DO MYŚLENIA PRAWDOPODOBNIE PO SESJI BĘDZIE JAKIŚ NIBY SUPER NIUS JUTRO OTWARCIE TROCHĘ WYŻEJ I JAK USTAWI SIĘ KUPNO TO WYWALĄ NA LEWO TAK NA NASZEJ GIEŁDZIE TO SIĘ ODBYWA BRAK KAPITAŁU I NISKA PŁYNNOŚĆ TO TYLKO PRZY DUŻEJ ZMIENNOŚCI NA PAPIERACH MOŻNA SIĘ PODŁĄCZYĆ ... TECHNICZNIE PADŁY DZIŚ NA SESJI SYGNAŁY KUPNA ZASIĘG WZROSTU 1.68 DO1.83 DOMKNIĘCIE LUKI
TECHNICZNIE PADŁY DZIŚ NA SESJI SYGNAŁY KUPNA ZASIĘG WZROSTU 1.68 DO1.83 DOMKNIĘCIE LUKI -TAK PISAŁEM WCZORAJ 1.68 OSIĄGNIĘTE TERAZ CZAS NA DOMKNIĘCIE LUKI -1.83 JAK NIE BĘDZIE ŻADNEGO NIUSA TO DOBRZE TO JESZCZE PODJADĄ DO GÓRY JAK COŚ PODADZĄ TO BĘDZIE PO WZROSTACH ..
WCZORAJ BYŁY OBROTY NAJWYŻSZE OD 2009 ROKU 1319000 SZTUK A DZIŚ O GODZINIE 11.35 SĄ TAKIE SAME DOJECHALI DO 1.68 COFNELI SIĘ DO 1.61 TERAZ CZAS NA WIDŁY 1.72 A PÓŻNIEJ DOMKNIECIE LUKI 1.83 MOŻE NIE DZISIAJ BO JEDZIEMY OD WCZORAJ OD 1.35 JEDNYM CIĘGIEM
TECHNICZNIE PADŁY DZIŚ NA SESJI SYGNAŁY KUPNA ZASIĘG WZROSTU 1.68 DO1.83 DOMKNIĘCIE LUKI -TAK PISAŁEM WE WTOREK W ŚRODĘ1.68 OSIĄGNIĘTE COFKA DO 1.52 ALE ZAMKNIĘCIE 1.58 NA HISTORYCZNIE REKORDOWYCH OBROTACH 1930524 SZTUK 1.98%NA PLUSIE TERAZ CZAS NA DOMKNIĘCIE LUKI -1.83 JAK NIE BĘDZIE ŻADNEGO NIUSA TO DOBRZE TO JESZCZE PODJADĄ DO GÓRY JAK COŚ PODADZĄ TO BĘDZIE PO WZROSTACH ..
Pierwszy kwartał jest tradycyjnie najgorszym kwartałem dla spółek odzieżowych. Analitycy przewidują, że np. Bytom - pomimo wzrostu sprzedaży i marż - wyjdzie na "zero plus"
Cyt.: "W I kwartale przychody Bytomia ze sprzedaży detalicznej wzrosły o 35 proc., do 23,6 mln zł, procentowa marża brutto w segmencie detalicznym do 51,9 proc. z 49,7 proc., a wartościowa do 12,2 mln zł z 8,7 mln zł.
Zdaniem Marcina Stebakowa, dyrektora działu analiz w DM BPS - Po podanych wynikach dotyczących miesięcznych przychodów oraz marży handlowej szacujemy, że zysk operacyjny oraz netto w I kwartale 2015 r. powinny kształtować się w okolicach „zero plus". Gdyby szacunki Stebakowa się sprawdziły, byłby to jeden z najlepszych pierwszych kwartałów w historii Bytomia (chociaż należy pamiętać, że w wyniku całorocznym jego znaczenie nie jest duże). W 2014 r. Bytom w I kwartale miał straty: 0,7 mln zł operacyjnej i 0,9 mln zł netto. W 2013 r. było gorzej: odpowiednio 1,6 mln zł i 2 mln zł pod kreską."
Jeśli prymus Bytom pokaże wynik na poziomie "zero plus", to jakiego wyniku można się spodziewać po Próchniku, który zawalił nawet najlepszy dla tej branży czwarty kwartał...?