Ktoś mu wywinął niezły Prima Aprilis :D Jutro mamy ponoć porównać, ile % do czwartku da zarobić Biomass a ile Biomax. Obstawiamy, czy koleś w ogóle się tu jeszcze pokaże? Ja zaczynam - stawiam kolejną paletę wódki, że nie. Pewnie czyta, ale żal mu palce pościskał i nie jest w stanie już tu nic napisać.
Ja rozumiem tą sympatię do Biomassa, bo sama też mam te akcje, ale bez przesady. Zdrowe spojrzenie na wykresy/wskaźniki i wszystko jasne czyj potencjał wygrywa przez nokaut.
Na forum biomassa udziela się jak szalony. Ciekawe czemu tu milczy ?? Smutno mi bo jak by się zamknęło 2 gr wyżej bym miał równo 100% up :( myślę że co się odwlecze to nie uciecze :)
Chyba nie chcesz nam powiedzieć, że zamierzasz się wyleszczyć po 34gr? No chyba że to taki Prima Aprilis, to ok :D
Oj Robalki moje, coś czuję że w grudniu urządzamy jakąś "wigilię Biomaxową" gdzieś w Polsce. Proponuję Dolny Śląsk ;) Przypominam, że zostały mi dwie palety wódki z przegranego z Krisem zakładu (kupił Biomaxa po 10gr, a ja pisałam że nie kupi ;P ), więc zapisujcie się bo trzeba już zalatwiać lokal :D
Tutaj jest 2,6 mln akcji w wolnym obrocie. Max Investements i Kronos mają odpowiednio 18,4 i 75,8 procent akcji. I raczej nie wywalają bo dawno zeszliby do poziomów, przy których musieliby poinformować. Czyli gramy 2,6 milionami akcji. W ostatnich tygodniach było kilka kółeczek więc jest szansa, że sporo z tego jest w silnych rękach. Szykuje się więc niezła jazda. Nie zdziwię się jak dojedziemy do kilku złociszy. Podobna sytuacja była kiedyś na BGE.
PS. Od free floatu odejmijcie moje 180 kilo. Trzymam do złociszy. Poza powyższym - tutaj są fundamenty!
Oh jak ja lubie takich kumatych ludzi! Wszystko prawda, ale dodam od siebie że tutaj w wolnym obrocie najprawdopodobniej jest tylko niewielka część spośród tych 2,6 melona akcji. Przy tych obrotach, co są tu od lutego, to na pewno sporo papiera poszło już w mocne ręce ale na słupy, żeby zbyt szybko nie trzeba było ujawniać 5%. Bo jeśli takie info by teraz wyszło, to lecimy na 1zł w kilka sesji. A po co dobierać po 1zł, jak mogą wysysać jeszcze na spokojnie po groszach?
Czekam tych poziomów co ty. Za dużo tu sie dzieje, by miało się skończyć przed 1 zł.
hej, a może jest tak ze ktoś wam oddaje z tych dużych. Bo 2,5mln w wolnym obrocie to b. mało a po co oni maja zwiekszać zaangażowanie? Kontrole maja i tak nad spolka i przy 42 mln jakie maja te 2mln nic nie zmieniają. A maja te 42 mln od 2014 roku.... nie wierze żeby w 1 dzień obrocili 2,5mln akcji bez sprzedaży przez glownych akcjonariuszy.
Czyli uważasz, że w Polsce mamy tak nadzianych "leszczy", że odbierają 2,5 mln akcji codziennie od głównych akcjonariuszy? A powiedz mi, czy to te same "leszcze", które obejmą niedlugo obligi za 2 melony, czy to już są inne leszcze? Kurcze, jak w Polsce są takie grube leszcze, to jak wypasione muszą być prawdziwe rekiny gieldy...
Prosta matematyka: 2,5 ml akcji po 20gr daje 500 000 PLN. Zakladając ze mamy 20 leszczy daje 25K do zainwestowania. 25K PLN. Sorki, ale to nie jest jakieś nie wiadomo co.... Co teraz koleżanko napiszesz? A jak przyjmiemy że mamy tutaj 50 to wychodzi po 10K.
I tak codziennie? Dzień w dzień? Te same leszcze z tymi samymi głównymi? Czy codziennie nowe leszcze z nowymi glównymi? Nawet 700 tys zł w jeden dzień? Chciałabym być takim leszczem, co kupuje za 100 tys jednego dnia, drugiego dnia znowu kupuje za 200 tys, trzeciego za 150 tys i tak dzień za dniem, dzień za dniem... Przypominam - mówimy o spółce z NC, gdzie ryzyko jest 2-krotnie wyższe niż na głównym. Podobno...
A ja mam tylko 19k widze sie obracam wsród samych grubasów, albo inwestujecie duzo w jedna spółke. Ale powiem wam ze udało mi sie wyskoczyc po 27 i nabyc spowrotem po 25, wziałbym po 24 tylko ustawiłem sie po 23 a potem to juz była pogoń. Zatem mam 5k po 15 gr, a 14k po 21gr.
@lilka: Prosta matematyka: 2,5 ml akcji po 20gr daje 500 000 PLN. Zakladając ze mamy 20 leszczy daje 25K do zainwestowania. 25K PLN. Sorki, ale to nie jest jakieś nie wiadomo co.... Co teraz koleżanko napiszesz? A jak przyjmiemy że mamy tutaj 50 to wychodzi po 10K.
Prosta matematyka, ale dla Ciebie widze trudna. W czym problem ? Ze slabe rece "zarobione" bo kupili po 0,15 opychaja po 0.30 wywalaja papier ? to samo Ci co kupowali po 0.22 a sprzedawali po 0.25, bo grubo zarobili ... spokojnie jest czas te akcje maja swoja wartosc i maszyna dopiero sie rozpedza co widac. Opory beda zrownane z ziemią jeszcze w kwietniu. I znowu 100% do przodu na luzie. Rozliczymy to 1. maja zeby nie bylo.
A może coś konkretniej kolego a nie puste frazesy. Piszę że 2,5 mln akcji w wolnym obrocie to może być nie do końca prawda i ze może się okazać ze główni 2 akcjonariusze oddają papier. A tak jak ty piszesz to każdy umie bez wielkiej wiedzy i analizy.
Kolego greg - piszesz "że 2,5 mln akcji w wolnym obrocie to może być nie do końca prawda i ze może się okazać ze główni 2 akcjonariusze oddają papier" To twoje zdanie ma taką samą wagę i wartośc jak moje zdanie, które jest następujące: "faktyczny stan akcji w wolnym obrocie może byc już na ten moment znacznie mniejszy, bo przez te dwa miesiace wiele spośród tych akcji moglo pójść w silne ręce na słupy poniżej 5%".
I teraz proszę bardzo - masz pole do popisu. Udowodnij mi, że twoja teoria ma wyższość nad moją, albo moja nad twoją.
Już ci odpisałam wyżej. Ponadto powtórzę raz jeszcze - uwielbiam takich "dobrodusznych" strażników cudzego portfela. Przecież jeśli wywalają główni, a wszystko łyka 50-ciu leszczy, to przecież to ja stracę a nie ty. Tak ci leży na sercu mój los finansowy? Sorry, ale tego typu wiarę w ludzi już dawno zakopałam w ziemi, zalałam betonem i dla pewności położyłam jeszcze panele. Kolego.
Juz ci pisze kolego.. :) cena akcji zjechala tak poniewaz wtedy jeszcze nie mieli zadnych produktow.. Praktycznie od nie dawna wprowadzili te kremiki itp :) spolka ma coraz lepsze wyniki finansowe oraz trwaja rozmowy z hebe i rossmanem zeby wprowadzic ich kosmetyki.. Informacja ma być podana na poczatku 2 kwartalu ( mozna wyczytac z ostatniego raportu finansowego) co wywinduje kurs na niezłe poziomy . ale muszą sie dogadać.
z hurtowniami sie dogadali jest neuca ,pgf,i farmacol i sporo mniejszych teraz budują sieć sprzedaży są oferty pracy i na warszawce jeżdzą samochody emolliere ..dogadują sprawę z drogeriami i sieciówkami jest dobrze... czas na widły przez najbliższe tygodnie ,miesiące ?...