• gdyby ktos nie czytal Autor: ~znawcaNC [87.207.119.*]
    http://pulsinwestora.pb.pl/4040675,13036,prokuratura-i-knf-zajma-sie-pz-cormay

mysle ze kurs orphee troche polezy na dnie i ktos mu w tym pomoze bo przeciez trzeba udowodnic ze ta niska wycena to wina rynku. jak widac na orphee w przeciwienstwie do cormaya drobni dostali po zyci od antagonistow tuory :) zasypali i zdusili caly wzrost by ustawic kurs pod siebie.
  • to mają w zwyczaju Autor: ~inwestor [89.231.125.*]
    robią to na swoich spółkach. dlatego uważam, że TOTAL i IPOPEMA są dla rynku spaleni. W tej branży bez zaufania nie pojedzie.
  • generalnie to tam prawdę piszą choć tendencyjnie na korzyść tuory Autor: ~inwestor [89.231.125.*]
    Totale, choć to mierzwa ludzka w czystej postaci, akurat w tej sprawie mają rację. Gdyby nie zabrali się do roboty to skończyłoby się jak w GANT, gdzie Antkowiak wystrychnął IPOPEMę na dudka.
    Tuora jest skończony choć może to chwilę potrwać. Mam wrażenie że IPOPEMę stać na najlepszych prawników. Utrąci się łeb oszustowi to następni w przyszłości zastanowią się sto razy zanim sięgną po cudzy grosz.
    Mnie zastanawia rola członka RN pana Grzegorza Szymańskiego, który ewakuował się z RN przed zadymą. Ciekawe czyją stronę trzymał totali czy tarurów?....
  • Re: generalnie to tam prawdę piszą choć tendencyjnie na korzyść tuory Autor: ~kkk [87.205.183.*]
    tuora sam powinien odpowiadać przed knf
    opowiadał bajki inwestorom o swoich wizjach ,obiecywał nie sprzedawać akcji a tu ludzi namawiał i walił akcjami aż miło

on uważa że to uczciwe
    total powinien poprosić pokrzywdzonych inwestorów przez tuorów o wsparcie i zrobić pozew zbiorowy z zabezpieczeniem roszczeń

• dokładnie o to chodzi Autor: ~inwestor [89.231.125.*]
    TOTAL musi przejść przemianę, polegającą na przytępieniu EGO swoich włodarzy. skoro nie można im zaufać to może chociaż uda się doprowadzić jeden projekt do końca.
    Ale do tego trzeba odwagi, trzeba pójść do mediów wyłożyć kawa na ławę.
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~ckmmln [89.161.38.*]
    a w poniedzialek zapewne z rana spadnie orphee jak zaczna wyprzedawac ludzie odblokowane akcje :( taka prawda
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~foka [5.60.103.*]
    oj , coś za dużo wpisów o spadkach , na moje oko w poniedziałek jedziemy na północ
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: pandora [83.24.121.*]
    ....jak by jednak spadło to mam gotówkę do zakupu...,

.....może ten co zaniża kurs będzie chciał wywołać panikę, żeby tanio kupić, ....to ja też....
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~zibivip [31.172.188.*]
    Pandora myślimy podobnie i czekam na gotówkę która miała się pojawić już dzisiaj no ale może w poniedziałek będzie odpowiedniejsza pora.
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~Van [89.72.131.*]
    A ja mam info z 1-szej reki żeby teraz nie sprzedawać bo na minimum 2,20 PLN wróci niebawem. Jestem ciekawy na ile moje informacje się sprawdzą. Do niczego nie namawiam i prosze sie tym nie sugerowac przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych.
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~zibivip [31.172.188.*]
    Tym co zależało na sprzedaży to odblokowało akcje wcześniej i sypali A Tym co nie zależało na sprzedaży nie odblokowywali bo nie zamierzają sprzedać po tak niskiej cenie.Ale może być straszenie aby kupić taniej.
    Tu sie zgodzę w 100% większość ma akcje odblokowane, a Ci którzy nie mają to pewnie maja tak małą ilość że nie opłaca się wycieczka do Wawy po świadectwo depozytowe. Zapomnijcie o jakieś tam lawiniw w poniedziałek spowodowanej nagłą podażą akcji. Lawina może być ale spowodowana czymś innym np. Dalszym zaniżaniem kursu, ale na pewno nie odblokowaniem akcji w PN.
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~kornel [89.161.38.*]
    no a ja uczciwie powiem ze jak mi odblkuja akcje to sprzedam nawet do ceny 1,2 za akcje bo strach trzymac teraz przy tych zawirowaniach i pozbywania sie akcji przez samego Tuore,. Kupowalem srednio po 1.9 wiec i tak bede duuzzzooo do przodu :) ale mam tylko 24526 wiec lawiny chyba nie spowoduje
    nie wierze, mając 25k papieru odblokowałbym od razu i czekał. Miałbym możliwość ruchu jakby coś. Zobacz bylo kilka dni temu po 1,6-1,8 PLN.czyli miałbyś 12 tys PLN wiecej a tak jestes gotów po 1,2 oddać. Nawet z USA opłacałoby sie samolotem przylecieć i odblokować, no chyba że rezydujesz na Polinezji Francuskiej to nie warto...
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: pandora [83.6.192.*]
    Dnia 2015-03-28 o godz. 20:58 ~kornel napisał(a):
    > no a ja uczciwie powiem ze jak mi odblkuja akcje to sprzedam nawet do ceny 1,2 za akcje bo strach trzymac teraz przy tych zawirowaniach i pozbywania sie akcji przez samego Tuore,. Kupowalem srednio po 1.9 wiec i tak bede duuzzzooo do przodu :) ale mam tylko 24526 wiec lawiny chyba nie spowoduje

~ckml [89.161.38.*]
    dużo ich masz słoneczko, sprzedaj w poniedziałek, najlepiej poniżej 1,25, chętnie kupie
    A ja przebiję Pandorę i dam 1,26
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~ckml [89.161.38.*]
    no to prosze bardzo wlasnie sprzedje powolutku
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~zibivip [95.41.43.*]
    Dawaj dawaj kornel czekam ale niżej
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~poe [195.116.31.*]
    ~kornel[89.161.38.*] czy ~ckml[89.161.38.*] jedna osoba,

jakoś nie wyszło im to straszenie, ludzie mają odblokowane i co???

analityk nie pisze, vic milczy, jsw już nie ma, tak obiecywali akcje za grosze

coraz trudniej będzie Totalowi nabierać ludzi na sztucznie zwyżki i sztuczne spadki, muszą panowie popracować na PR, bo ten prymitywny trochę źle na ludzi działa
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~inwestor [5.172.247.*]
    czyżby na koniec kwartału komuś zależy żeby rosło....?
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~opol [91.198.245.*]
    brak sypaczy z blokad zrobi swoje
    a chętnych do dopakowania po niskich cenach trochę jest
  • Re: gdyby ktos nie czytal Autor: ~zibivip [77.114.74.*]
    Nagonka była na spadki pod odblokowane akcje a tu chętnych do wyrzucania nie ma sam jestem ustawiony niżej i nic nie wpadło Więc trzeba wyżej ustawić worek pewnie takich jak ja jest więcej co widać po kursie.
  • chociaż inwestor kiepski to towar tani Autor: ~inwestor [89.231.96.*]
    i da się kiedyś sprzedać dużo drożej
  • Re: chociaż inwestor kiepski to towar tani Autor: ~sth2die4 [217.153.116.*]
    po tych całych zawirowaniach, skróciłem pozycję o połowę na koniec sesji w piątek (po całym dniu myślenia).
    Bałem się że po odblokowaniu kurs pojedzie sporo niżej i odkupię trochę więcej za tą samą kasę - niestety rośnie jak na drożdżach :)
    sam już nie wiem co dalej robić, jestem tak zakręcony tą całą sytuacją że ciężko podjąć jakąś decyzje.

• Re: chociaż inwestor kiepski to towar tani Autor: ~zibivip [31.0.0.*]
    Koledzy z Cormaya zaczynają się przesiadać na na konika Orphee który ma sporo do odrobienia
  • na wykresach intra sygnał kupna Autor: ~inwestor [89.231.96.*]
    ale jaja
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.