• niecierpliwi Autor: ~doradca [62.69.234.*]
    Ludzie nie rozumiem - kto sprzedaje te akcje za 18 zł ?????? po 20 kwietnia znów bedziecie kupować jak szaleni.
  • Re: niecierpliwi Autor: ~Sada [89.74.174.*]
    Ja nie rozumiem kto kupuje za 18 zł
  • Re: niecierpliwi Autor: ~dordca [79.184.181.*]
    Widać że analiza spółek jest Ci obca - popatrz kolego na wskaźniki to jedna z najtańszych spółek z branży na gpw z potencjałem na miarę bliskiem lpp - ja kupowałem po 19 zł i wiem że za pare miesiecy wyciagne znacznie wiecej
    Pewnie wtedy bedzie łykał akcje m.in. ode mnie
  • Re: niecierpliwi Autor: ~sada [20.133.40.*]
    Potencjał jest jak Duch Święty każdy o nim słyszał ale nikt go nie widział. To są tylko twoje przypuszczenia i wiara. Spójrz na Free float 19% . Aby cena szła w górę ktoś musiał by chcieć to kupić. Aby mieć realny wpływ na tą spółkę 19% to za mało, gdzie wyważony jest akcjonariat funduszu i prezesów.

Poza tym CDL zajmuje się tylko ubrankami dla dzieci w klasie premium, a lpp ma szerszy segment rynku. Ubranka dla dzieci mają to do siebie że rodzice stoją przed dylematem co kupić na kilka miesięcy (jakość/trwałość w tak krótkim czasie ma niewielkie znaczenie) coś drogiego, czy też za połowę taniej, a zaoszczędzoną kasę wydać na więcej ubranek bo wiadomo że dziecko zawsze się brudzi. Głównym konkurentem wg. mnie dla CDL jest np. 5-10-15
  • Re: niecierpliwi Autor: ~MARLON [91.203.248.*]
    najniżej wyceniana odzieżowka na polskim rynku wysoko marżowa bo produkt premium dzieci się teraz mniej rodzi ale za to rodzice mając 1 dziecko chcą mu dać wszystko i nie oszczedzają bo wiedzą że jedynak a ponadto obecne na wielu rynkach na swiecie już na tym etapie a lpp czy ccc wchodząc na gielde bylo tylko obecne w Polsce także moze CDRL miec zasieg globalny -doslownie
  • Re: niecierpliwi Autor: ~sada [20.133.40.*]
    Z pustego i salonom nie naleje. Pytanie ilu jest tych zamożnych rodziców. Poza tym rodzice chcący najlepiej dla dziecka odłożą dla niego na mieszkanie, na szkołę.
    Poza tym sam widziałem jak wydawało by się zamożni sąsiedzi kupują pieluszki Dada w Biedronce zamiast Pampersy w Almie.

Bez wypłat dywidend, albo perspektywy wykupu CDL przez wielkiego gracza wzrosty będą iluzoryczne
  • Re: niecierpliwi Autor: momotaro [89.228.76.*]
    No to właśnie ogłosili dywidendę. 0,75 na akcję;)
  • Re: niecierpliwi Autor: ~sada [89.74.174.*]
    Rekomendację zarządu co do dywidendy a nie Dywidendę
    masakra diwidenda ponad 4 % wiecej niz na lokacie to teraz to dopiero ruszy i spolka perpektywiczna najbardziej nie doszacowana odziezowka na gpw
  • Re: niecierpliwi Autor: momotaro [89.228.76.*]
    Przegłosowanie propozycji zarządu odnośnie dywidendy przez RN to tylko formalność.
    CZYLI UP!
[x]
CDRL 0,00% 9,65 2025-10-22 14:31:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.