Przypominam kolegom, że hossa w USA prawdopodbnie zakończy się jesienią 2015r. i chyba nie sądzicie, że Jupiter będzie wtedy rósł o kilkaset procent gdy przez ostatnie kilka lat dołuje niemiłosiernie.
Dnia 2015-03-28 o godz. 19:17 ~XXL napisał(a): > Przypominam kolegom, że hossa w USA prawdopodbnie zakończy się jesienią 2015r. i chyba nie sądzicie, że Jupiter będzie wtedy rósł o kilkaset procent gdy przez ostatnie kilka lat dołuje niemiłosiernie. >
Spółka dolowa przez kilka lat bo nie miała uregulowanych praw własności stąd kilkanaście spółek zależnych teraz jak jest to kilkadziesiąt ha w jednym kawałku z zatwierdzonym planem zagospodarowania przestrzennego i na których buduje juz. lc korp tereny są warte kilkaset milionów złotych i ich wartość będzie wzrastać wraz z postępem prać a przy tej ilości akcji Około 27 mln to mogą być te wzrosty nawet w ciągu kilku miesięcy o naprawdę duże wartościowe
Spółka dolowa przez kilka lat bo nie miała uregulowanych praw własności stąd kilkanaście spółek zależnych teraz jak jest to kilkadziesiąt ha w jednym kawałku z zatwierdzonym planem zagospodarowania przestrzennego i na których buduje lc korp tereny są warte kilkaset milionów złotych i ich wartość będzie wzrastać wraz z postępem prać a przy tej ilości akcji Około 27 mln to mogą być te wzrosty nawet w ciągu kilku miesięcy o naprawdę duże wartościowe
Chciałbym, żeby tak było jak piszesz bo sam mam akcje JUPITERA, ale wiesz jak to się nazywa ? Jest to myślenie życzeniowe. Przerabiałem to już m.in. na EFH gdzie po pojawieniu się informacji o wejściu szejków z Dubaju do akcjonariatu na forum dyskusyjnym rozpoczęło się licytowanie o ile wzrośnie kurs EFH w przyszłości o 500% czy 1000%. Dziś EFH jest praktycznie bankrutem mimo, że ta spółka posiadała też wartościowe aktywa: hotele, spa itp. Taki typ zaklinania rzeczywistości prowadzisz tutaj Ty, krakus, vista. Tymczasem mimo faktów, które podałeś kurs JUPITERA nie wzrósł nawet o 1 grosz od kilku miesięcy. Dlaczego nie kupujecie tanich jak barszcz akcji skoro są tak świetlane perspektywy ?
Otóż to, skoro takie perespektywy, to dlaczego nie chętnych na te papiery. !? A to ,ze mają grunty to dla kursu akcji nic nie znaczy , kompletnie Przecież od lat kurs tylko spada, tak jak KCI .
Gdyby tutaj jakieś grube ryby widziały świetlaną przyszłość JUPITERA i KCI jak chcą naganiacze tacy jak tom, krakus i vista to kurs poszybowałby już dawno z 200% w górę. Tymczasem kursy JUPITERA i KCI od kilku miesięcy nie wzrosły nawet o 1 grosz !!! Zaklinanie rzeczywistości, że w przyszłości kurs pójdzie o kilkaset procent w górę to kompletna dziecinada. Popatrzcie sobie koledzy na wykres EFH na przestrzeni wielu lat i poczytajcie dawne wątki dotyczące EFH i spójrzcie krytycznie na swoje bujanie w obłokach na tym forum. Czy waszym zdaniem nazwisko Hajdarowicz przyciągnie poważnych inwestorów i fundusze ?
Dnia 2015-03-29 o godz. 16:26 ~XXL napisał(a): > Gdyby tutaj jakieś grube ryby widziały świetlaną przyszłość JUPITERA i KCI jak chcą naganiacze tacy jak tom, krakus i vista to kurs poszybowałby już dawno z 200% w górę. > Tymczasem kursy JUPITERA i KCI od kilku miesięcy nie wzrosły nawet o 1 grosz !!! > Zaklinanie rzeczywistości, że w przyszłości kurs pójdzie o kilkaset procent w górę to kompletna dziecinada. > Popatrzcie sobie koledzy na wykres EFH na przestrzeni wielu lat i poczytajcie dawne wątki dotyczące EFH i spójrzcie krytycznie na swoje bujanie w obłokach na tym forum. > Czy waszym zdaniem nazwisko Hajdarowicz przyciągnie poważnych inwestorów i fundusze ? >
Witam dziękuję XXL za trafne spostrzeżenia to co piszesz ma sens ja nie jestem naganiaczem powoli sobie dokupienia w miarę swoich możliwości akcje jupiter i kci oczywiście ze nazwisko głównego inwestora nie przyciąga ale widzę ze w to spółkę warto inwestować tak jak pisałem nieźle aktywa,niski free flota i praktycznie 0 zadłużenia po spłacenia rat przez lc korp do końca roku ja mam nadzieje ze ta spółka da zarobić bo inaczej bym się nią nie interesował ale każdy inwestuje według własnego uznaniu
problem w tym że główny udziałowiec dorwał się do kasy drobnych inwestorów podobnie zreszta na gremi i kci i nia obraca .Dla niego nie ma teoretycznie znaczenia kurs bo korzysta z całego majatku.Tak było przez lata i tak pewnie będzie jeszcze długo Drobni oprócz sfinansowania poczynań głównego udziałowca nie mają żadnych korzyści a tylko straty brak dywidend, brak skupu a jak sie dopominaja o swoje to sa w mediach bluzgani od tryloglytów
Tutaj z tym akcjonariatem moim zdaniem nie ma pszyszłości
Myślę że te 5 minut spółki będzie juz za chwile jeszcze przed połączeniem a wzrosty naprawdę mogą być mega ja powoli sobie dokupuje kiedyś tak czailem się na dga a potem przez 3 bylo 500%
To dlaczego nie kupujecie po 3 grosze.Na co czekacie !? Skoro mają być takie wzrosty, to na co czekacie, będziecie kupować jak będzie po 2 złote !? Więc przestańcie pajacować i pisać te brednie !!
Jupiter to typowy przykład spółki który nigdy nie powinien znaleźć się na giełdzie. I to z jednego powodu - zarząd nie rozumie że sensem istnienia spółki giełdowej jest wzrost wartości jej akcji >!>!>!>!>!
Perełka, perła, brylant, diament. Tylko dlaczego kurs nie chce rosnąć nawet o 1 grosz ? Dlaczego grube ryby nie kupują aż furczy akcji JUPITERA i KCI ?