W połowie roku wchodzą warranty. Do tego czasu kurs będzie miał pod górkę i może spaść pod 3 zł. Dopiero po urealnieniu wartości spółki i wejściu warrantów, gdy Janek wreszcie będzie miał swoje 144 mln akcji z 184 mln coś się ruszy.
1. zwiększy się chęć podziału zyskiem z mniejszościowymi. Będzie dywidenda. 2. skończą się chore odpisy i inne działania, które hamują wzrost kursu.
i Colian stanie się normalnym rynkiem. Chyba, że .... wcześniej wycofają go z GPW.
drugi scenariusz jest taki, że fundusze na spokojnie przetrawią wyniki COL i pomału się w niego będą angażować, bo tylko inwestorzy bez wiedzy finansowej nie widzą mocnych fundamentów spółki - co ciekawe, część "inwestorów" nie mogąc się przyczepić fundamentów próbuje dyskredytować spółkę poprzez informowanie o większościowym udziale itd., o błędzie edytorskim i innych nieistotnych sprawach - chciałoby się zapytać jaki mają w tym cel? Pozwolę więc powielić swoje pytanie do niejakiego bbb: pochwal się swoimi osiągnięciami - na jakich spółkach zarobiłeś w ostatnim czasie? bo styl Twoich wpisów przypomina mi agencyjny PR (dodam czarny). Ps. jak ktoś chce sprawdzić moje osiągnięcia proszę sprawdzić wątki URS CRM itd.
ja się nie chwalę - udowadniam tylko, że jestem inwestorem, a nie etatowym pisaczem piarowym :) w przeciwieństwie co do niektórych Ps. kto to powiedział "idź za tym który wie?"
kiedyś na tym forum był bardzo aktywny ktoś o nicku RE, pisał gdy Jutrzenka czy już Colian szła na 5 zł, kolega ppp bardzo mi go przypomina, ale pewnie się mylę.
Dnia 2015-03-25 o godz. 09:12 ~leszcz napisał(a): > kiedyś na tym forum był bardzo aktywny ktoś o nicku RE, pisał gdy Jutrzenka czy już Colian szła na 5 zł, kolega ppp bardzo mi go przypomina, ale pewnie się mylę.
to nie ja :) Ps. widzę, że panika minęła - czyżby inwestorzy zaczęli racjonalnie podejmować decyzje? - na URS to samo było jak kosztował 2 zł
@ppp, niestety, nie jesteś obiektywny, udajesz dowcipnego i samokrytycznego, a rzeczywistości od dawna przynudzasz, chwalisz się, podkreślasz wszelkie pozytywy (zwłaszcza te w twoim mniemaniu), ignorujesz zagrożenia i uwagi krytyczne, zwyczajnie naganiasz i udajesz, żeś bardziej doświadczony i lepiej wiesz od każdego, kto tu pisze i nie pisze
widzisz biblijne źdźbła u innych, ale nie widzisz belki w swoim oku
ale to norma na forach, mnie nie przeszkadzasz, nawet czasem bawisz
Dnia 2015-03-25 o godz. 09:23 ~hbn napisał(a): > @ppp, > niestety, nie jesteś obiektywny, udajesz dowcipnego i samokrytycznego, a rzeczywistości od dawna przynudzasz, > chwalisz się, podkreślasz wszelkie pozytywy (zwłaszcza te w twoim mniemaniu), ignorujesz zagrożenia i uwagi krytyczne, > zwyczajnie naganiasz i udajesz, żeś bardziej doświadczony i lepiej wiesz od każdego, kto tu pisze i nie pisze > > widzisz biblijne źdźbła u innych, ale nie widzisz belki w swoim oku > > ale to norma na forach, mnie nie przeszkadzasz, nawet czasem bawisz
Pozwoliłem sobie założyć nowy temat. Zapraszam do dyskusji na temat SPÓŁKI i jej fundamentów - oświeć mnie jakie zagrożenia dostrzegasz?