EBITDA wyniosła 136,7 mln zł i jest o 67,2 % wyższa w porównaniu z rokiem 2013. Zrealizowano 98,9% założeń prognozowanych w prospekcie emisyjnym. Tylko o 1,1 % niżej od prognozy. I co?.... I jajco. Super wyniki a kurs w dół.... w momencie, gdy to piszę o 3,58% w dół, jakby porażkę ogłosili. Z tego wniosek, że to powoli spółka - szulernia, i odliczając różne koszty i "postojowe" jest w zasadzie na poziomie debiutu. A te osoby, które "odleszczono" 93% redukcją w zapisach, które zaufały Panu Jakubasowi i nie daj Boże kupiły na debiucie ( a było tego kilka mln akcji) po dodaniu dywidendy za 2014 są w zasadzie na zero.
Ot logika inwestowania w NEWAG. Marazm a zyski tylko dla cwaniaków, którzy zamordowali kurs w 2014 i "odleszczyli" ulicę w emisji pierwotnej, a potem poniżej 19 zł.
A pan Jakubas powinien wytłumaczyć akcjonariuszom, którzy pozwolili mu zbić niezłą kaskę, powód dla którego ponad miesiąc pozwalał na granie plotką na temat sprzedaży pakietu kontrolnego akcji.
no widzę że w końcu przejrzał Pan na oczy... tak jak kiedyś pisałem sprzedałem po 21,50 i dobrze że z tego papieru wyszedłem... na szybko proponuje porównać dwóch debiutantów z tego samego okresu tj. zakup,zysk,dywidenda i kurs na dziś ENERGA vs NEWAG liczby nie kłamią ..........
nie ma się co frustrować , ja na newagu po debiucie natychmiast sprzedałem wszystko . Później odkupiłem ponownie w okolicach 18zł by znów sprzedać po 24 zł Teraz siedzę i czekam ze średnią 23,1 i możecie być pewni że ta spółka da zarobić . Chodzi o horyzont czasowy nie dni tygodni a raczej miesięcy. Korzystać z podbitek pod 24 zł na wyjście , chociaż z 1? 3 akcji...