Nie ma za bardzo co komentować, wyniki słabe, nowe produkty których nikt nie chce .. a do tego zarząd ma wszystkich w du i wypłaca sobie bagatela 10mln no cóż oni maja gdzieś kurs taka smutna prawda
Progres jest, 2mln zysku z peletu to już coś przy zerowym zysku w 2013.A to ten produkt nas najbardziej interesuje, może troszkę za wcześnie to fakt ale ustawa o OZE ma wejść lada dzień.
Wywołany odpowiadam: - tak jestem (co prawda przy dzisiejszym kursie na minusie) ale jak już kiedyś wspomniałem w moim przypadku działa sentyment :-)) - Wyniki bez rewelacji w obydwie strony. Najważniejsze że rosną przychody i zysk. Cieszą przepływy pieniężne netto z działalności inwestycyjnej, które z 16mln zmniejszyły się do 0,5mln co świadczy o zakończeniu inwestycji. Najwyższy czas, aby ten rok przyniósł dochody z tychże. - Szkoda że przepływy operacyjne są tak niskie (+0,12mln), ale w zestawieniu z ubiegłym minusowym rokiem napawają optymizmem. - Spółka nie jest lwem parkietu i raczej nim nie będzie jeśli... no właśnie, jeśli ciągle mielony kontrakt z norwegami nie dojdzie do skutku. OZE też powinien nam pomóc. Oby BZWBK wytrzymał i patrzył długoterminowo, bo jeśli on ruszy, to dramat dla nas. - To, co mnie najbardziej wkurza w tej firmie to kiepski PR. Relacje z inwestorami, wysyłane komunikaty to ustawowe minimum. Szkoda. Reasumując, ciągle musimy z cierpliwością patrzeć w przyszłość. Pozdrawiam