• Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~maxi [83.1.135.*]
    2 OPCJE:
    1. KGHM ma wiecej jak 90% to kiszka ;((((
    2. KGHM ma mniej jak 90%!! SUPER INFO!! jedziemy wysoko! a jak jeszcze wyjdzie ze ktos ma 5% to powolujemy bieglego do wyceny spolki.
    teraz bedzie ruletka. kurs wystrzeli bardzo wysoko. zobaczcie zlecenia na S.
    pozdrawiam

• Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~icm [83.16.123.*]
    inne spostrzeżenia............ Kghm nie przedłużył do 70 dni terminu ważności wezwania . Bodajże 25,03 komunikat o wynikach . Jeżeli teoretycznie mają > 90% akcji to resztę skupią obowiązkowo też po 6,29 zł . Bardzo ważne to zachowanie Capitala ( mieli 4,75 % akcji ) . Myślę ,że zabraknie miedziowym 1,2-1,5 mln akcji. Kilkaset tysiaków raczej było zaparkowanych. Mega euforii nie będzie , ale drugie wezwanie po np. 8 zł realne.
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~maxi [83.1.135.*]
    a ja uwazam ze bedzie wesolo i jesli bedzie drugie wezwanie to po 8 PLN tez nie dostana, mysle ze kwotowanie Biprometu dojdzie do wartosci godziwej ktora wynosi moim zdaniem ok 12-13 PLN.
    Ja trzymam zaparkowany tez spory pakiecik.
    pozdrawiam
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~polonez [89.72.65.*]
    trochę procedury dt wycofywania akcji: TO OZNACZA ZE KGHM NIE MUSI MIEC 90 % ....

Fundusze emerytalne uważają, że Global City Holdings jako spółka zamierzająca opuścić giełdę powinna spełnić takie same wymogi, jakie są określone w ustawie dla polskiej spółki, czyli konieczność uzyskania co najmniej 80 proc. głosów na WZA za taką uchwałą.

"Decyzja tej wagi powinna zapaść na WZA kwalifikowaną większością 4/5 głosów oddanych w obecności akcjonariuszy reprezentujących przynajmniej połowę kapitału zakładowego. Taki sposób podjęcia decyzji umożliwi akcjonariuszom mniejszościowym współdecydowanie o statusie spółki, ale też zapewni, że cena w proponowanym wezwaniu zostanie ustalona na rzetelnym i uczciwym poziomie" - napisano w komunikacie
    9 miesięcy gnojenia kursu Biprometu do prawie 3 zł miało na celu obniżenie ceny wezwania i pokazania dużej amplitudy do ceny 6,29 zł (> 80 % ) . Ale ten efekt psychologiczny wzrostu kursu nijak sie ma do WK+ 20-25 % premi za całkowitą kontrole. Gdyby chodziło o spółkę za 1 mld zł to tu każdy % ma swoją wagę(np 5% to 50 mln!!!! ) , ale w przypadku Biprometu każda złotówka wyżej w wezwaniu to 2 mln zł. Kghm więcej wydaje na herbatę dla pracowników.
    a czym wy sie martwicie teraz my ustalimy cene wezwania. ja siedze nie oddalem KGHM-owi nic zadnej sztuki i jeszcze dopralem po wezwaniu jakies 10k.
    czekam na info w przyszlum tygodniu.
    TUTAJ tylko mozna zarobic.
    pozdrawiam
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~realista [172.56.34.*]
    ustalic to sobie mozesz kolor papieru toaletowego ktory wieszasz w kiblu bo na to masz jako taki wplyw. albo krotko jestes na gieldzie albo piszesz z tworek pacjeci z syndromem napoleona maja takie jazdy. dobierz jeszcze kilkadziesiat kola i bedziesz mogl decydowac o ktorej slonce wschodz.
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~brunek [83.16.123.*]
    wczoraj było zaćmienie słońca , więc..............................................chyba tyle ma.
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~realista [208.54.37.*]
    ha ha dobre! celny komentarz nie docenilem widac sily mocy potegi kilkudziesiecu kola
    :-)

• Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~ass [89.74.77.*]
    kilkadziesiąt koła to jakes drobne....

niech oglosi wezwanie na 1 mln sztuk i pokaze KGHM gdzie jego miejsce w szeregu.

Panowie co sie tak burzycie.
    Kilka takich pakietow jak posiadam i wezwanie nie dojdzie do skutku.
    Tylko czy ktorys z Was jest taki odwazny? Nie ryzykujecie NIC, Jesli juz to i tak Was wykupia po 6,29PLN a zawsze sie mozna zebrac i zaparkowac troszke.
    Popatrzcie na obrot po wezwaniu, z obrotu wynika ze 10% akcji jest zablokowane, byly 2 sesje ze obrot wynosil ok 5%.
    w takim razie czekam na info!! uwazam ze KGHM nie zebralo >90%.
    A wy panowie ile macie Biprometu w portfelu.
    pozdrawiam
    Panowie co sie tak burzycie.
    Kilka takich pakietow jak posiadam i wezwanie nie dojdzie do skutku.
    Tylko czy ktorys z Was jest taki odwazny? Nie ryzykujecie NIC, Jesli juz to i tak Was wykupia po 6,29PLN a zawsze sie mozna zebrac i zaparkowac troszke.
    Popatrzcie na obrot po wezwaniu, z obrotu wynika ze 10% akcji jest zablokowane, byly 2 sesje ze obrot wynosil ok 5%.
    w takim razie czekam na info!! uwazam ze KGHM nie zebralo >90%.
    A wy panowie ile macie Biprometu w portfelu.
    pozdrawiam
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~polak [89.74.77.*]
    ale co to jest 90 % ?
    co to za ilosc, skąd ją wziąłeś ?
    dlaczego 90 % podaj podstawę prawną, konkretny art .

wg mnie KGHM musi miec 80% na WZA i po temacie przyjacielu drogi .

"squeeze out” lub też po polsku „przymusowy wykup” dziala po przekroczeniu 90% akcji dla społek publicznych.

Zgodnie z art. 82 ust. 1 Ustawy o ofercie publicznej, prawo do żądania sprzedaży wszystkich akcji przez akcjonariuszy mniejszościowych przysługuje akcjonariuszowi spółki publicznej, który osiągnął lub przekroczył 90% ogólnej liczby głosów w tej spółce.
    pozdrawiam

• Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~anon [89.78.68.*]
    squeez out jest od 90% ale mając 80% KGHM może sobie zarządzić zniesienie dematerializacji

Czyli jeśli KGHM uzbierało 80% to na walnym zgłasza że chce wycofać spółkę z GPW i zostajemy z papierem którego nijak nie da się sprzedać (wtedy wchodzi w grę tylko sprzedaż bezpośrednia poprzez spisywanie umów itp). Przy 80% nie ma obowiązku sprzedaży więc jak ktoś chcę taką makulaturę to moze ja sobie zachować.

Ciekawe jak by się wtedy spółka zachowywała. Ja obstawiam, że wykonywałaby wtedy dla KGHMu zlecenia na zerowych zyskach bo to (chyba?) lepsza opcja na wyciąganie kasy ze spółki niż wypłacanie sobie dywidendy.

• Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~anon [89.78.68.*]
    btw jestem zielony więc mogę się mylić i pisałem na podstawie tego co wyczytałem w necie ;)
    http://www.sii.org.pl/6872/ochrona-praw/biezace-interwencje/chca-wycofac-spolke-z-gieldy-sii-podpowiada-co-robic.html
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~Jjj [89.72.65.*]
    Kghm musi miec 80 % ale nie glosow na Wza . To uchwala musi przejsc wiekszoscia 80% a to jest zasadnicza roznica.
    jutro odkupujecie to co pozostało na rynku? robi sie nerwowo?
    Ja trzymam i nawet nie wystawiam - albo KGHM przekroczy 90% i mnie wymusi po 6,29PLN albo gramy dalej i jedziemy na watrość godziwą a KGHM ogłasza drugie wezwanie.
    Trzeba bylo nie odpowiadać na wezwanie.
    To bedzie teraz dopiero gra na BIPROMECIE.
    pozdrawiam
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~realista [67.173.65.*]
    O widzisz rozsadne posty i nikt sie nie burzy, widac tamten pod wplywem emocji pisany bo nastepne juz do sa rzeczy.
    Tez chcialbym zeby cena wezwania byla godziwa ale kurs pokazuje ze raczej klapa bedzie i zlodzieje beda gora taka juz specyfika naszej gieldy prawie jak w trzy kubki tylko po mordzie nie bija i czasem mozna wygrac ale uczciwosci to wcale nie ma wiecej niz na bazarowym hazardzie.
    KHGM już część skupił po 6,29 do 20,03 ( około 550 tys tak myślę ) za resztę dołoży 4 mln i wzywając po raz drugi po 8,9 zł da cenę rozsądną . Średni wyjdzie im 7,9 zł
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~asss [89.74.77.*]
    to dlaczego nikt nie kupuje teraz ?
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~szcz [83.16.123.*]
    A dlaczego sprinterzy czekają na strzał startera , a nie każdy biegnie kiedy chce ? Czekając nikt też nie ma powodu sprzedać.
  • Re: Teraz czekamy na INFO!! Autor: ~ass [89.74.77.*]
    gotowi do startu ?

3 2 1

START :))
    info w srode popoludniu wiec start bedzie w czwartek
    ja obstawiam wzrosty w okolice BV + jakas godziwa premia
    pozdrawiam
[x]
BIPROMET 0,00% 6,34 2015-04-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?