Może się mylę ale ci co obejmował po 10 groszy...dla nich sprzedaż w każdej cenie jest zyskiem.
To smutne że tak się zachwala spółkę ... że ma takie perspektywy i zyski a jak już jest po emisji to z perspektywy kilkunastu miesięcy widać że zysków nie widać.
A korekta w dół przychodów może oznaczać że perspektywy rozwoju nie są tak cudowne jak obiecywano.
Naprawdę jestem szczerze zaskoczony tym że ta spóła ma tak słaby zysk.
Zwłaszcza w tej ogólnie niepewnej sytuacji z takimi wynikami to na powrót do wyjściowych 70 groszy raczej nie ma co liczyć w najbliższym czasie.
Zwłaszcza że ci co kupowali po 10 groszy i tak mają zysk
Ten raport mnie naprawdę podłamał - nie zrealizowali zaplanowanych dochodów, zysku praktycznie nie ma. Przeczytałem dokładnie prospekt informacyjny i dopiero zrozumiałem jakie ryzyko związane jest z konkurencją... niestety i obawiam się że ten brak wzrostu sprzedaży źle świadczy o perspektywach.
Porównałem wyniki za 2013 i 2014 z broszurą infomacyjną i pusty śmiech mnie ogarnął.. W wielu spółkach powtarza się ten sam schemat... plany cudowne C/Z wspaniały a potem strata lub minimalmy zusk 50x mniejszy niż oczekiwano...
Ja wiem... są różne czynniki opisane w prospekcie... ale smutne że ludzie dają się ponieść marzeniom i pięknym kolorom a potem życie to wszystkoweryfikuje....
Czy myślisz że dzisiaj sprzedawali po 17 ci, co mieli akcje gratisowe ? I dzwonili do innych inwestorów że jest świetna okazja... perełka... po 70.... a teraz po 17 ????
To by była chyba nieetyczne.... nie wierzę. Na pewno nie będzie komunikatu... nie chce mi się wierzyć....
A może oni wiedzą że będzie źle ... strata ... i jeszcze niżej... to przecież nie jest normalne zachowanie.... Ale ta spółka nie ma chyba aż tyle kasy... po pokryciu ZUSów i odpraw dla zwalnianych pracowników wyjdzie na zero...
Ta spółka to pomysł.... oprogramowanie... ale jak nie wypali to zostanie parę komputerów i 19 biurek... Gdyby miała wypalić to nie byłoby komunikatów o zmniejszeniu zaangażowania.
Może przemawia przeze mnie rozczarowanie... bo kupowałem po 70... szkoda... za błędy się płaci.
Ja tam trzymam do raportu za IQ teraz dużo zdołowanych na maksa spółek odbija po 50-100% więc ja odradzam sprzedaż w dołku zwłaszcza że teraz jest wyceniana jak start-up
prawie 250 tys akcji sprzedanych w 2 dni. I to praktycznie każdemu kto się nawinie na zleceniu K
stawiam że do środy będzie komunikat. A po komunikacie o ile będzie to dopiero będzie zjazd.... free float 40 %.... ? CI CO kupili dzisiaj sprzedadzą po trochę do 10 groszy....
Chłopie to raczej wygląda na zwrot (wzrost obrotu i większe zlecenia kupna) teraz kurs zakręca a ty bzdury piszesz?Czas na sprzedaż był na innych poziomach.Skąd takie inwestory jak ty ??? nie rozumiem
Podzielam Twoje zdanie w tym momencie to wygląda na odbicie poza tym teraz był okres zły dla całej giełdy, jest duże prawdopodobieństwo nadejścia hossy. Spółka też ma perspektywy...
Jeśli będzie komunikat o zwiększeniu udziału to przyznam Ci rację. Jeśli to znów sypał XXX do zdaje się że nie będzie odwrócenia trendu tylko ratowanie z tonącego okrętu... i w następnym tygodniu 12-15 groszy....
Przecież ta spółka mimo niepowodzeń w IIQ i IIIQ wypracowała bardzo mały ale zysk, korekta zmniejszenia przychodów i tak była niewielka a prognoza którą robiono w spółce była bardzo dawno temu i taki dobrze prognozowali. Niewielka pomyłka się zdarza. Poza tym z roku na rok zwiększają przychody co znaczy tym ze zwiększa się baza klientów platformy. Wiec dlaczego kurs ma spaść poraz kolejny???
Tylko po co kolega z godz 8:50 użył wpisu uwaga? skoro ja użyłem go wcześniej.Pewnie to ten którego komentarz ośmieszyłem? Dno ubite i nie ma co komentować.Czas akumulacji i odreagowania kursu przed nami.