• Raport za4 kwartał nie bez kozery podali w piątek 13-tego Autor: ~T_LONG [83.22.172.*]
    Może się mylę ale ci co obejmował po 10 groszy...dla nich sprzedaż w każdej cenie jest zyskiem.

To smutne że tak się zachwala spółkę ... że ma takie perspektywy i zyski a jak już jest po emisji to z perspektywy kilkunastu miesięcy widać że zysków nie widać.

A korekta w dół przychodów może oznaczać że perspektywy rozwoju nie są tak cudowne jak obiecywano.

Naprawdę jestem szczerze zaskoczony tym że ta spóła ma tak słaby zysk.

Zwłaszcza w tej ogólnie niepewnej sytuacji z takimi wynikami to na powrót do wyjściowych 70 groszy raczej nie ma co liczyć w najbliższym czasie.

Zwłaszcza że ci co kupowali po 10 groszy i tak mają zysk

Ten raport mnie naprawdę podłamał - nie zrealizowali zaplanowanych dochodów, zysku praktycznie nie ma.
    Przeczytałem dokładnie prospekt informacyjny i dopiero zrozumiałem jakie ryzyko związane jest z konkurencją... niestety i obawiam się że ten brak wzrostu sprzedaży źle świadczy o perspektywach.

Porównałem wyniki za 2013 i 2014 z broszurą infomacyjną i pusty śmiech mnie ogarnął..
    W wielu spółkach powtarza się ten sam schemat... plany cudowne C/Z wspaniały a potem strata lub minimalmy zusk 50x mniejszy niż oczekiwano...

Ja wiem... są różne czynniki opisane w prospekcie... ale smutne że ludzie dają się ponieść marzeniom i pięknym kolorom a potem życie to wszystkoweryfikuje....
  • Re: Raport za4 kwartał nie bez kozery podali w piątek 13-tego Autor: ~Adi1 [164.127.100.*]
    To wszystko prawda ale kapitalizacja 850 tyś to lekka przesada no i środki pieniężne ponad 600tyś
  • Kto dzisiaj sprzedawał ? Autor: ~T-Long [83.7.240.*]
    Czy myślisz że dzisiaj sprzedawali po 17 ci, co mieli akcje gratisowe ?
    I dzwonili do innych inwestorów że jest świetna okazja... perełka... po 70.... a teraz po 17 ????

To by była chyba nieetyczne.... nie wierzę. Na pewno nie będzie komunikatu... nie chce mi się wierzyć....

A może oni wiedzą że będzie źle ... strata ... i jeszcze niżej... to przecież nie jest normalne zachowanie....
    Ale ta spółka nie ma chyba aż tyle kasy... po pokryciu ZUSów i odpraw dla zwalnianych pracowników wyjdzie na zero...

Ta spółka to pomysł.... oprogramowanie... ale jak nie wypali to zostanie parę komputerów i 19 biurek...
    Gdyby miała wypalić to nie byłoby komunikatów o zmniejszeniu zaangażowania.

Może przemawia przeze mnie rozczarowanie... bo kupowałem po 70... szkoda... za błędy się płaci.
  • Re: Kto dzisiaj sprzedawał ? Autor: ~Adi1 [83.27.149.*]
    Ja tam trzymam do raportu za IQ teraz dużo zdołowanych na maksa spółek odbija po 50-100% więc ja odradzam sprzedaż w dołku zwłaszcza że teraz jest wyceniana jak start-up
  • Re: Kto dzisiaj sprzedawał ? Autor: ~T_long [213.158.218.*]
    prawie 250 tys akcji sprzedanych w 2 dni.
    I to praktycznie każdemu kto się nawinie na zleceniu K

stawiam że do środy będzie komunikat.
    A po komunikacie o ile będzie to dopiero będzie zjazd.... free float 40 %.... ?
    CI CO kupili dzisiaj sprzedadzą po trochę do 10 groszy....
  • Re: Kto dzisiaj sprzedawał ? Autor: ~uwaga [31.0.0.*]
    Chłopie to raczej wygląda na zwrot (wzrost obrotu i większe zlecenia kupna) teraz kurs zakręca a ty bzdury piszesz?Czas na sprzedaż był na innych poziomach.Skąd takie inwestory jak ty ??? nie rozumiem
  • Re: Kto dzisiaj sprzedawał ? Autor: ~keke [212.59.255.*]
    Podzielam Twoje zdanie w tym momencie to wygląda na odbicie poza tym teraz był okres zły dla całej giełdy, jest duże prawdopodobieństwo nadejścia hossy. Spółka też ma perspektywy...
  • Komunikat ? Autor: ~uwaga [46.205.156.*]
    Jeśli będzie komunikat o zwiększeniu udziału to przyznam Ci rację.
    Jeśli to znów sypał XXX do zdaje się że nie będzie odwrócenia trendu tylko ratowanie z tonącego okrętu... i w następnym tygodniu 12-15 groszy....
  • Re: Komunikat ? Autor: ~keke [212.59.255.*]
    Przecież ta spółka mimo niepowodzeń w IIQ i IIIQ wypracowała bardzo mały ale zysk, korekta zmniejszenia przychodów i tak była niewielka a prognoza którą robiono w spółce była bardzo dawno temu i taki dobrze prognozowali. Niewielka pomyłka się zdarza. Poza tym z roku na rok zwiększają przychody co znaczy tym ze zwiększa się baza klientów platformy. Wiec dlaczego kurs ma spaść poraz kolejny???
  • Re: Komunikat ? Autor: ~EGON [79.110.195.*]
    Odwrócenie trendu będzie jak XXXX przestanie sypać, co pewnie zajmie jeszcze jakiś czas. Tu trzeba trochę cierpliwości chyba
  • Re: Komunikat ? Autor: ~uwaga [37.7.100.*]
    Tylko po co kolega z godz 8:50 użył wpisu uwaga? skoro ja użyłem go wcześniej.Pewnie to ten którego komentarz ośmieszyłem?
    Dno ubite i nie ma co komentować.Czas akumulacji i odreagowania kursu przed nami.
  • Re: Kto dzisiaj sprzedawał ? Autor: ~Adi1 [164.127.89.*]
    No i widzisz było 0.18 a jest 0.28 +50%
  • Re: Kto dzisiaj sprzedawał ? Autor: ~keke [212.59.255.*]
    wlasnie to poprzednik napisal ze dno ubite:))
[x]
LGTRADE 2,84% 2,90 2026-04-28 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.