Będzie to sesja sprawdzająca siłę poziomu 1,7 zł. Wskaźniki techniczne bardzo mocno spadły, co wskazuje na wzrost, ale i tak wszystko zależy od tych co sprzedawali po kilkadziesiąt tysięcy akcji na raz. Ostatnio odzieżówka słabo przędzie, przynajmniej na wykresach. Co się stanie jutro? 1,7 zł obronione czy nie?
Podobnie jak na CCC tak i napiszę tutaj. Jakie ma znaczenie czy będzie 1.7 obronione czy nie? Żadnego. Liczy się to czy zrealizują plan, który jest bardzo ambitny. Czy wówczas za np; parę miesięcy lub 12mc spółka będzie na tym samym poziomie??? Będzie duuuuużo wyżej jeśli go wykonają. Jestem długoterminowym graczem i polecam podobne podejście bo przynosi one wieksze zyski niż rynek i większość drobnych ciułaczy.
Giełda ma nie pisane scenariusze i ciężko strzelać co będzie ale... Fakty są pro-wzrostowe: 1. Obniżka stóp i możliwa fala wzrostowa na gpw. 2. Skup EBC 3. Coraz większe zainteresowanie zagranicy CCC i być może innymi mniejszymi podmiotami 4. Ambitna strategia na najbliższe lata. 5. Bardzo dobre warunki makro w Polsce. 6. Odzieżówka w modzie. 7. Nie za wysoka baza z 4kw 2014(kluczowa rzecz, wspomnicie moje słowa:)
ORGR? Czyli teraz robi się połowa głowy? Musiałoby jeszcze spaść. Bardziej to jest zwykłe RGR i kończenie głowy.
No niestety akcje dalej są sypane. To bardzo śmiesznie wygląda, gdy sprzedaje ten ktoś, a zwykła podaż i popyt nie chcą uzupełniać tych dziur w zleceniach. Na przykład teraz kupno 21k akcji po 1,66, a sprzedaż 3k akcji po 1,69 zł.
Mi się wydaje że to koniec tej korekty. Pojawiły się obroty już wczoraj, sami zwykli tego nie zrobili, dziś też nie. Widać że pojawiają się duże oferty kupna. Jeszcze pona 7h sesji, ale wygląda to na odwrócenie. Może ten sypacz ostatni znalazł nabywcę? Jeśli tak, to wilk syty (sypacz) i owieczki (z ulicy) całe...