jezeli wyplaca polowe zysku - a mają gotówkę to moga wyplacic 17 groszy i pewnie wyplaca jeszcze pozniej zaliczke na dywidende wiec w tym roku mozna oczekiwac ponad 20gr i w przyszlym pewnie troche wiecej mysle ze jest upside w tym roku do 5 / 6 zlotego ale tak bardziej w drugiej polowie roku jak juz bedzie widac wyniki tego roku pozdrawiam akcjonariuszy ja kupuje 2000 miesiecznie od jak przekroczylo 2 pln i jeszcze mi troche amunicji zostalo :-)
Mi sie wydaje, że niedługo Prezes Zieliński poinformuje o posiadaniu akcji w ilości pow 5%. Myslę, że to on odkupował od Sopka troche akcji. Jeśli tak szybciutko mamy tu 5-6 zł:)) O dywidendzie już nie wspomne:))
no przeciez byla informacja ze Sopek oddal mu 30k po 0,9...a czy przekroczy 5 procent? watpie...mial kilka lat na zbieranie po 1-1.50..i tego nie robil co mnie osobiscie tez dziwi....
W nawiązaniu do raportu kwartalnego za IV kwartał 2014 r. z dnia 13.02.2015 r. (nr raportu: 7/2015), skorygowanego raportem z dnia 18.02.2015 r. (nr raportu 9/2015), w którym poinformowano, iż Makolab S.A. (dalej: Spółka ) planuje osiągnięcie w I kwartale 2015 r. przychodów ze sprzedaży w wysokości 4.000 tys. zł netto, Zarząd Spółki informuje, że według stanu na dzień publikacji niniejszego raportu wstępna wartość przychodów ze sprzedaży Spółki w I kwartale 2015 r. wyniosła 4.890 tys. zł. netto. Oznacza to przekroczenie o ponad 22% wartości prognozy podanej w w/w raporcie kwartalnym.
Wyższa niż prognozowano sprzedaż jest wynikiem zrealizowania do końca I kwartału 2015 r. większej niż planowano ilości usług dla klientów zagranicznych Spółki.
Zarząd Spółki wskazuje jednocześnie, że ostateczna wartość przychodów ze sprzedaży i wyniki finansowe Spółki za I kwartał 2015 r. zostaną opublikowane w raporcie kwartalnym.
Wydaje mi się, że jest sporo więcej niż 1/5,. W 2012 było 42%, w 2013 46%, w I połowie 2014 roku 37%. I nie sądzę, żeby w II połowie udział spadł, biorąc pod uwagę, że reazlizowali dalej duzy projekt Helios. Zastanawiam się, na ile prawdopodobne jest ryzyko utraty tak znaczącego klienta. Współpracują już od kilkunastu lat i wykonali dla Renault masę projektów i zastanawiam się, czy już są tak mocno związani, że ryzyko zerwania współpracy jest naprawdę niskie. Co tym Sądzicie?
Systematycznie rosnie portfel zamowien od innych podmiotow co widac po przychodach czy wypowiedzi prezesa - renault nissan nadal jest kluczowym klientem i wspolpraca z nimi uklada sie b dobrze wg zarzadu - widac ufaja sobie ...ryzyko utraty klienta zawsze jest ...ale jest takze mozliwosc rozszerzenia wspolpracy - rowniez na inne koncerny....ale ostatnio widac mocna ida w rozwiazania dla bankowosci - w parlamencie UE wyszla jakas dyrektywa ktora zmusza banki do wprowadzenia zmian w uslugach obslugi kont a makolab nad tym juz pracuje...