1) Czy koncesje można odzyskać? - przecież jeśli to faktycznie taki interes to Solorz może wyłożyć taką kasę - dla niego to tyle co dla mnie butelka byle jakiej gorzały.
2) Jeśli nie można odzyskać to co ze spółką?.
3) .........................propozycje, tylko bez głupot
paradoksalnie ta informacja może być dla nas zbawienna - interes w Mongoli był ryzykowny (dużo niewiadomych i zła sytuacja na rynku surowców) a udziały w MRH wycenione były aż na 558 mln pln (a to tylko koncesje) i taką kwotę MSX potrzebował do końca marca teraz nie ma tych zobowiązań, a do MSX wrócą obligacje na kwotę 119 mln pln (Sanchoria Investment, Brasville Investment, Tarantoga Capital i CEC Property), które MSX przekazała jako zapłatę za 25% MRH firmie Creative Development (odnoga Tarantogi) poza tym MSX ma cały czas pozostałe obligacje Tarantogi na kwotę 17 mln pln, więc łącznie jest to 136 mln pln na należnościach MSX (daje to prawie 10 zł na akcję), co może być dla kogoś łakomym kąskiem (jędrzejewski, Elektrim lub ktoś trzeci). pozdrawiam
Ni e ma mongoli, nie bedzie emisji.Poddaje pod dyskusje to info,bo skoro nie ma mongoli to chyba nie trzeba spólek sprzedawac,ja przynajmniej info o sprzedazy nigdzie znalezc nie moge,moze mSX to wcale nie jest gołodupiec.....
Dnia 2015-03-06 o godz. 12:59 ~taa napisał(a): > jędrzejewski wyjdzie ze strata i msx uglebi
nie po to wchodzil by teraz uciekac, napewno i to zdarzenie bylo brane przez tych panow pod uwage.poza tym komu jedrzejewski mialby sprzedac akcje i po jakiej cenie bo napewno płacił sporo
Według mnie do Rady wejdzie jeszcze ktos z Elektrimu.Elektrim chyba szykuje się na giełde i moze to zrobic poprzez MSX,Bozena Grybałow jest juz w MSX
Bożena Grybalow – Sekretarz Rady Nadzorczej Absolwentka Wyższej Szkoły Zarządzania oraz Oxford Brookers University. Jest Dyrektorem Biura Zarządu Elektrim SA. Wcześniej pracowała m.in. w Foto-World joint venture with Kodak, Ministerstwie Współpracy Gospodarczejz Zagranicą oraz Ministerstwie Gospodarki. Członek rad nadzorczych Elektrim Megadex SA, Energia Nova SA, Megadex Serwis Sp. z o.o..