Ciągle się zastanawiam , kto tak wywala te miliony akcji po 0,02 (przez ostatnie dwa tyg. 8 mil szt) - rozumiem, że jak kupił za np 10.000 zł i ma przebitkę 100% to sprzedaje, ale jest to mało logiczne skoro za parę dni lub tygodni może sprzedać np po o,o6 zł Może ja jednak nie doceniam akcjonariatu i inwestorami są ludzie nie zamożni , których te np. 10.000 zł - podatek Belki bardzo cieszy. Gros zakupów - przeciętnie na poziomie 50.000 szt Np w poniedziałek ktoś kupił 1 akcję za 0,03 zł , potem - za cztery godz 10 akcji - gdzie tu logika - chyba koszty w biurze maklerskim były o parę tysięcy % wyższe ??????????????
w zasadzie mógłbym się w pełni zgodzić z tym co napisano powyżej /sena9/ i dodatkowo ..... a jaką to logiką mogą się kierować 'inwestorzy' szczególnie ci tu na N C ??? N C można porównać do .... LOTTO, Zakładów bukmacherskich , gry w 3 karty itp. na 100 średnio spółek z N C może co 3 a nawet co 4 wypali i zajmuje się tym co zapowiadała wchodząc na GPW .... , pozostałe to typowi producenci miliardów akcji ,a ich głównym zadaniem jest wciskanie tych akcji kolejnym naiwnym i spragnionym wielkich pieniędzy tzw. 'inwestorom'.
zobaczymy do , której to grupy zaliczy się ECR...., bo poprzedniczkę (Śp. Causę) na pewno można już tylko zaliczyć do producentów ..... akcji
Dnia 2015-03-05 o godz. 00:14 ~lekka_szydera napisał(a): > O przepraszam, proszę mi tu nie szargać spółki! > > ECR nie jest producentem akcji - jest producentem listów! Intencyjnych!!
3 listy, jeden w styczniu 2 w lutym.... Faktycznie tyle naprodukowali listów że nie zdążymy przeczytać..... tylko muszą strategię zmienić bo małe ilości tam padają a jakby tak jeszcze kilka listów wyprodukowali np. z ilością przekraczającą ich zakładane możliwości produkcyjne każdy po 2mln elementów to wtedy mógłbyś szydzić a teraz nie widzę w tym sensu, no chyba że odkupujesz od każdego kto sprzeda.......
Dnia 2015-03-04 o godz. 12:23 ~Andrzej napisał(a): > Ciągle się zastanawiam , > kto tak wywala te miliony akcji po 0,02 (przez ostatnie dwa tyg. 8 mil szt) > - rozumiem, że jak kupił za np 10.000 zł i ma przebitkę 100% to sprzedaje, ale jest to mało logiczne skoro za parę dni lub tygodni może sprzedać np po o,o6 zł > Może ja jednak nie doceniam akcjonariatu i inwestorami są ludzie nie zamożni , których te np. 10.000 zł - podatek Belki bardzo cieszy. Gros zakupów - przeciętnie na poziomie 50.000 szt > Np w poniedziałek ktoś kupił 1 akcję za 0,03 zł , potem - za cztery godz 10 akcji - gdzie tu logika - chyba koszty w biurze maklerskim były o parę tysięcy % wyższe ??????????????
logika zacznie się jak zakończą budowę a listy intencyjne zamienią na umowy. Teraz to obrót robią osoby które kupują z myślą aby sprzedać po 3 gr, jednak po czasie widzą że za długo będą musieli czekać (okres kilku miesięcy to dla nich długo) i sprzedają po 2 gr tracąc "tylko" prowizję. Uzbrój się w cierpliwość... jeżeli chodzi o te 10tyś zł to znajdziesz tutaj kilku a reszta to groszowi gracze.
to forum jest jakieś chore, nie napisałem niczego złego, nikogo nie obrażałem, a usunęli mój post, pewnie ten tez zostanie usunięty, moder odstaw leki pajacu!
dokladnie czekac i nie patrzec na obecne notowania ! Juz przerabialem skakanie z kwiatka na kwiatek to zarabiaja tylko na prowizjach, ECR jesli nie bedzie jakiejs wtopy np. wstrzymanie budowy itp. to spola. zarobi na siebie i o kursie 2-3 gr bedzie mozna zapomniec. Najwazniejsze to zakoncznie budowy, testy i uruchomienie lini techn. , urealnienie umow ( przypomne ze rentownosc obliczyli od chyba 600 tys. elementow a obecnie wstepne umowa maja juz na ok 900 tys.), niech w koncu tez splaca zobowiazania tj. obligacje za gpfcause bo to tez pokaze ze jak pisza tutaj pieniacze spolka jest powazna inwestycja a nie wehikulem. Jesli te wszystkie etapy sie ziszcza to o kurs jestem spokojny. Jak narazie spolka systematycznie i krok po kroku realizuje cele zalozone w przekazanej strategii. A ze kurs slabo ? Coz wiekszosc jak wiadomo kupuje akcje nie na poczatku drogi tylko na koncu, bedzie mi komu te akcje kupione po 2 gr sprzedawac po...20 gr :D
Taaa nic tylko łykać po te 2 gr ... ale na razie jakoś brak amatorów ..... może powinni wystawić jeszcze kilka milionów na sprzedaż ??? a te wzrosty teraz 'tylko' do 20 gr ??? nie tak dawno miało wybić do 40 ???