• ciekawa sytuacja Autor: ~Frank_de_Bessa [88.156.131.*]
    do tej pory mamy 200k obrotu (śmiech na sali - tyle to ja mam na rachunku swoim maklerskim a uważam się za drobnego leszcza), ktoś małymi pakietami zbija kurs - czy szuka SL'y??? teraz widze 100akcji 2,20 z lewej i 15pkc z prawej - przecież prowizje są droższe od takich transakcji. czuje że ktoś się przeliczy choć bez wątpienia trochę DT'rów się bawi no i pare osób spanikuje i pusci swoje akcje.
    dzisiaj się już pewnie tak skończy GPW nie puści handlu ponżej 2,10
    zobaczymy jutro
  • nie podzielam zachwytów nad tą społką Autor: ~em [79.186.183.*]
    moim zdaniem gpw pusci dziś handel niżej, to tylko jedne widełki w dół
    (choć nie rozumiem, czemu tyle dni trwało "zawieszenie" górne)
    i dlaczego akurat dziś, ktoś nacisnął przycisk play

nie podzielam zachwytów coponiektórych nad tą spółką
    w 3 lata netto stracili ponad 9,1 mln zł

to ca dwa razy więcej niż zostało im na tą chwilę kapitałów własnych

co z tego, że zamykają (ile to już czasu) nierentowne salony, jak patrząc po wyniku minus 1,8mln zł
    całość nadal  nie wygląda zbyt rentownie

no i wreszcie to neverending story z tym sklepem internetowym
    raczej uśmiech politowania, że tyle lat to już trwa, niż uśmiech radości, że może kiedyś otworzą

• Re: nie podzielam zachwytów nad tą społką Autor: ~Frank_de_Bessa [88.156.131.*]
    tak zgoda, straty są, ale coraz mniejsze. Trzeba tez pamiętać że cały sektor ma się dobrze nie wspomnę już o monnari przecież oni byli już w upadłości - a jak ładnie wyszli na prostą (o cenach akcji nie wspomnę). Moim zdaniem na tej spółce dno zostało zaliczone w granichach 1,1 za akcje. będą wahania i spadki ale ja mysle że jeżeli nic złego w spółce się nie wydarzy i będą konsekwentnie się rozwijać to wejdziemy na długotrwały wzrost.

• Re: nie podzielam zachwytów nad tą społką Autor: ~qwerty [185.13.171.*]
    Sklep mają gotowy już od ponad pół roku. Prawdopodobnie dogrywają kwestie logistyczne z możliwością odbioru towaru w salonach.

http://www.boldagency.net/prima-moda---shoes-store.html

Bardzo możliwe, że będzie to powiązane w pewien sposób z ich nowym konceptem aranżacyjnym:

http://s16.postimg.org/8v35td079/IMG_20150220_085149.jpg

Giełda dyskontuje przyszłość, nie przeszłość. To, że wyniki były słabe przez ostatnich kilka lat jest to wypadkową obecnego kursu. Jeśli spółka zarabiałaby KWARTALNIE netto 250 000 zł (DWIEŚCIE PIĘĆDZIESIĄT TYSIĘCY ZŁOTYCH) Z dobrymi perspektywami na podwyższenie tego zysku do 400 000 zł kwartalnie w ciągu roku TO O KUPNIE AKCJI PONIŻEJ 10 ZŁOTYCH MÓGŁBYŚ SOBIE POMARZYĆ.

Jeśli ktoś się interesuje spółką mimo, że brzmi to może trochę dziwnie, niech wejdzie na profil spółki na facebooku. I sam oceni czy ten POTĘŻNY marketing w połączeniu z wzrostowym rynkiem w branży odzieżowo-obuwniczej, z nowo otwartym sklepem internetowym, wieloletnią solidną marką, bardzo ładną kolekcją i z wyraźnymi chęciami zarządu do zmiany na lepsze jest w stanie przynieść 250 -500 TYSIĘCY KWARTALNIE ZYSKU NETTO w perspektywie dwóch najbliższych lat...

https://www.facebook.com/primamodasa?ref=ts&fref=ts

• Re: nie podzielam zachwytów nad tą społką Autor: ~zoo [78.88.66.*]
    Powrót do bazy, prima poszło spać została tylko moda hej!!
  • Re: nie podzielam zachwytów nad tą społką Autor: ~em [79.186.183.*]
    Szczerze, to patrząc po wynikach, trudno się jakoś specjalnie ekscytować facebookiem
    czy tez zapowiedziami (od lat) uruchomienia tego sklepu

od sukcesów PR wolałbym sukces finansowy pt. wynik netto

a tu zarząd dbający o swoje interesy (salon do 2014, pożyczka, wynagrodzenia) , no i te ponad 9,1 mln netto straty z 3 ostatnich lat
    jako miernik "osiągnięć"

trzeba było tyle lat, żeby w końcu rozwiązać umowę z firmą pani wiceprezes?
    czyżby salon ten jednak nie był rentowny, a co pytali akcjonariusze i SII na walnych?
    jeżeli nie było to rentowne, to ile  kosztowało spółkę na minus w ostatnich latach?

wynagrodzenia zarządu łatwo sprawdzić i ich progresję w poprzednich latach

pożyczka dla prezesa, może odda w 2017 a może znów będzie prosił o przesunięcie
    tak po ludzku, mógłby chociaż na bieżąco płacić spółce odsetki, zarabia niemało w tejże spółce

przesadzasz z PR PM, kurs 10zł to byłaby kapitalizacja 32 mln zł, ale to raczej wymagałoby zysku kwartalnego
    ca 500.000zł czyli rocznego 2 mln zł, patrząc po "osiągnięciach" z ostatnich lat nie pytaj, czy wydaje mi się to
    choć umiarkowanie prawdopodobne

• Re: nie podzielam zachwytów nad tą społką Autor: ~ja [79.186.29.*]
    skoro tak jest źle to niby czemu kurs tak wystrzelił???
  • Re: nie podzielam zachwytów nad tą społką Autor: ~em [79.186.183.*]
    może połączenie mody na branżę, cudu i prezentu?
    miło czasem dostać tak pokaźny i niespodziewany prezent :-)
  • Re: nie podzielam zachwytów nad tą społką Autor: ~qwerty [185.13.171.*]
    Z całym szacunkiem, ale taki np. BYTOM w latach 2009-2012 stracił na czysto 60 mln zł. Jak kurs się zachował po roku 2012, po tych stratach wiemy wszyscy. Co do PMA 9 milionów złotych w trzy lata to nie jest dużo, marketing i promocja kosztują. Chociaż zgodzę się z Tobą, że bardzo duża część zysków "uciekała do właścicieli" Nawiązałem do facebooka, bo widać tu wreszcie jakieś chęci pójścia w dobrym kierunku i widać bardzo silny marketing (który napewno ma swój udział w kosztach). Zarząd doprowadził spółkę do tego momentu, który jest dzisiaj ----> stąd zostały już tylko dwie drogi - utrata płynności i upadłość w przeciągu roku, albo pokazanie rentowności. Po podejmowanych WRESZCIE działaniach widać walkę o tą drugą drogę. Co do zysku 500 000 zł przy przychodach 12,5 miliona kwartalnie w branży obuwniczej - wydaje się to być konserwatywne założenie. A ja osobiście stawiam na wyprowadzenie spółki na prostą.

Też wolałbym zobaczyć poprawę w wynikach, ale jak już ona będzie widoczna, kurs na pewno nie będzie na poziomie kilku złotych
  • Re: nie podzielam zachwytów nad tą społką Autor: ~bzyczek [94.254.198.*]
    Nawet w świecie zwierząt, pasożyty wiedzą kiedy przestać, by żywiciela nie pozbawić życia. Państwo P. doszli pewnie do takiego samego wniosku :-)))
  • tragedia Autor: ~room [194.88.244.*]
    współczuje ubranym po 2,4zł

• Re: tragedia Autor: ~Frank_de_Bessa [88.156.131.*]
    nie od razu tragedia w końcu nie mamy do czynienia z bankrutem. poza tym rzeczywiście wziąłem 4k pkc na otwarciu potem 2k za 2,09 - przyznaje się:) ale miałem tez akcje za 1,12 i mam nadal więc średnia i tak na plusie, jak puszą kurs to wezme z 2k na poziomie 1,7.
    poza tym kto nie ryzykuje ten nie ma:) mogło pójść od razu wyżej ale niestety nie poszło a jak pisałem dla mnie to długoterminowa inwestycja a w tej perspektywie wahania kursu będą więc nie bardzo mnie to rusza.

• Re: tragedia Autor: ~ja [79.186.29.*]
    to i ja wezmę trochę po 1,59 :)

• Re: tragedia Autor: ~dessssssssss [174.44.56.*]
    ja poczekam na 1.10 tam jest miejsce tego s...... pozdro
  • Re: tragedia Autor: ~em [79.186.183.*]
    końcówka z lekkim optymizmem, jestem niezmiernie ciekaw jak jutro
  • Re: tragedia Autor: ~aaa [31.61.136.*]
    jutro 4zł kto nie wsiadł ten trąbaaaaaaaa
[x]
PRIMAMODA 18,31% 0,84 2023-05-04 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?