• Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    A gdy w tej złej dobie, zarobie coś sobie
    to wielki bal zrobię a ze mną wy
    Od ściany do ściany, zabawa i tany, zabawa i tany wciąż będą szły.

Poczytałem wasze wpisy, zwłaszcza te ostatnie i nie dziwię się, że wpadacie ze skrajności w skrajność.
    Nie tak dawno, było tu smutno i pesymizm wyłaził z każdego kąta, a teraz jak hulneło, to zaraz pojechaliście w okolice 30 zeta.
    Można by rzec Polak potrafi.
    To ja was może trochę przychamuje.
    Najpierw to trzeba zrobic absorbcję tej luki, a to jak napisałem wcale nie będzie łatwe.
    Następnie przełamać over balance i wtedy dopiero otworzy się droga albo do zmiany trendu, albo do korekty wyższego rzędu. Tak, że spokonie, panowie spokojnie, bo cały czas jesteśmy na wojnie i walczymy co prawda dzielnie ,ale jednak z trendem spadkowym 8 letnim, więc ten hurra optymizm zachowajmy na lepszą okazję. Do wzrostu potrzebna jest baza a ta na GTC się dopiero buduje.
    I niech się buduje. Przy każdej próbie zejścia kursu w dół powinna pokazywać się na wykresie siła, nie będę pisać jak to ma wyglądać, bo każdy iwestor powinien to mieć w małym paluszku. Mogą wystąpić nagłe ruchy w dół, więc dla tych co chcą dokupić te akcje niech stawiają zlecenia jakieć 3% poniżej ostatniego zamknięcia. Zlacenia kupna oczywiście. No i tyle, to taki mały zimny prysznic na te gorące głowy.

Kamerdyner Profesora
    imć Pana Chodzika Księżycowego
    Jak widzicie list do zarządu się przydał, od razu wzieli się do roboty
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~Elliott [172.56.13.*]
    Dnia 2015-03-02 o godz. 10:03 kamerdyner-profesora napisał(a):
    > A gdy w tej złej dobie, zarobie coś sobie
    > to wielki bal zrobię a ze mną wy
    > Od ściany do ściany, zabawa i tany, zabawa i tany wciąż będą szły.
    >
    > Poczytałem wasze wpisy, zwłaszcza te ostatnie i nie dziwię się, że wpadacie ze skrajności w skrajność.
    > Nie tak dawno, było tu smutno i pesymizm wyłaził z każdego kąta, a teraz jak hulneło, to zaraz pojechaliście w okolice 30 zeta.
    > Można by rzec Polak potrafi.
    > To ja was może trochę przychamuje.
    > Najpierw to trzeba zrobic absorbcję tej luki, a to jak napisałem wcale nie będzie łatwe.
    > Następnie przełamać over balance i wtedy dopiero otworzy się droga albo do zmiany trendu, albo do korekty wyższego rzędu. Tak, że spokonie, panowie spokojnie, bo cały czas jesteśmy na wojnie i walczymy co prawda dzielnie ,ale jednak z trendem spadkowym 8 letnim, więc ten hurra optymizm zachowajmy na lepszą okazję. Do wzrostu potrzebna jest baza a ta na GTC się dopiero buduje.
    > I niech się buduje. Przy każdej próbie zejścia kursu w dół powinna pokazywać się na wykresie siła, nie będę pisać jak to ma wyglądać, bo każdy iwestor powinien to mieć w małym paluszku. Mogą wystąpić nagłe ruchy w dół, więc dla tych co chcą dokupić te akcje niech stawiają zlecenia jakieć 3% poniżej ostatniego zamknięcia. Zlacenia kupna oczywiście. No i tyle, to taki mały zimny prysznic na te gorące głowy.
    >
    > Kamerdyner Profesora
    > imć Pana Chodzika Księżycowego
    > Jak widzicie list do zarządu się przydał, od razu wzieli się do roboty

Widzę nieudolny uczniu , że całkiem wpadłeś w swoją skrajność trzy lata temu , jak wtenczas zakupiłeś akcje GTC po 9,40 złotych i teraz za wszelką cenę udajesz na tym forum , że ten wcześniejszy dawny twój wpis jest oczywistym kłamstwem ?.
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~antygtc [46.112.97.*]
    NA gtc ŻADNYCH WZROSTÓW NIE BĘDZIE , A NIBY CZEMU MIAŁY BY BYĆ WZROSTY ???
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    My tu gadu gadu o GTC, a Sfinks próbuje wybić się z HTF.
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    Bo to WWF jest, ale to co się dzieje postrzegam jako korektę nieregularną poprzednich wzrostów.
    Jest to próba wybicia, tak jak napisałeś, ale czy będzie skuteczna ?
    Moim zdaniem nie tym razem.

Co do anty GTC, to powiem ci tak
    Wierz w to co widzisz, a nie w to co czujesz.
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~antygtc [46.112.106.*]
    Dnia 2015-03-02 o godz. 12:50 kamerdyner-profesora napisał(a):
    > Bo to WWF jest, ale to co się dzieje postrzegam jako korektę nieregularną poprzednich wzrostów.
    > Jest to próba wybicia, tak jak napisałeś, ale czy będzie skuteczna ?
    > Moim zdaniem nie tym razem.
    >
    > Co do anty GTC, to powiem ci tak
    > Wierz w to co widzisz, a nie w to co czujesz.

ja tutaj na wykresie nie widzę wzrostów , ale jutro pójdę do okulisty i kupie sobie okulary
    nawet jak dojdzie do 5 zł to co to zmienia , ogólnie nic ...
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    Anty GTC,
    Wybacz proszę, ale twoje słowa pokazują dobitnie jak wielka przepaść jest między nami.
    Przepaść analizy technicznej. To co mogę ci napisać, można streścić w kilku słowach.

Nie czytasz moich wpisów uważnie, ale zupełnie bezmyślnie.
    Co mogę ci przepisać jako receptę ?

Przeczytaj (jeśli będzie to koniecznie kilkakrotnie) wszystkie moje wpisy jakie się ukazały na GTC.
    Jeśli czegoś nie zrozumiałeś, zapytaj.
    I jeszcze raz nie wierz w to co czujesz, a wierz w to co widać. Ostatecznie wizyta u okulisty może okazać się konieczna.

Pozdrawiam wszystkich
    Kamerdyner
    Co do Sfinksa to wydawało mi sie, ze to za niemrawo idzie i wybicie nastapiło dość szybko jak na formację. Ale obrót na wybiciu zrobili juz spory. Powinni obronić to wybicie moim zdaniem. Zobaczymy...
    Gdyby tak się stało, to świadczyłoby jednoznacznie o bardzo dużej sile Sfinksa.
    Raczej nie stawiam na to, że to wybicie będzie trwałe, ponieważ jednocześnie wig doszedł do mocnego oporu jakim jest zniesienie 0.618 oraz ,,luka dwóch czarnych świec,,
    Natomiast 60 minutowy wykres GTC bardzo ładnie wpisuje się w kanał wzrostowy medianowy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.184.60.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    No i jak wam się podoba zamkniecie ?
    A teraz popatrzcie co napisałem na początku dzisiejszego dnia.
    Trzeba przyznać, że profesjonaliści wspaniale rozgrywają tu swoje pozycje.
    Potrafią tak manipulować tłumem, żeby sprzedawał zamiast kupować. Nacisk psychiczny jest widoczny, chociażby w wypowiedziach
    na tym forum. Stało się również to o czy wspominałem, czyli nagły ruch w dół na małych obrotach. Jest to również forma testu.

Kamerdyner
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~antygtc [46.112.97.*]
    a co tu komentować ? całkowite zadłużenie GTC to 66 % , i brak zysków , ponieważ od kilku lat wykazuja straty
    całkiem możliwe że wyniki fałszują ? żadna AT nie wpłynie na wzrosty na GTC
    dopóki nie poprawią wskaźników , widać to i bez czarodziejskiej kuli i różowych okularów
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~mrkuchar [83.10.186.*]
    Dzisiaj mieliśmy straszne nudy na rynku, ale...

GTC:
    Z zamkniętymi oczami można na koniec dnia sprawdzić notowania i wiadomo będzie, ze papier na razie nie da zarobić ale jest pilnowany, a ew. zjazd jest wyłącznie testem, bo nie ma komu sprzedawać akcji. Ew. podaż jest na koniec sesji zdejmowana i to właśnie wtedy jest robione większość obrotu.

Sfinks:
    Moim zdaniem pokazał dzisiaj dużą siłę na tak słabym rynku. I poszło wybicie z HTF czy jak pisze Kamerdyner WWF. Bardzo byczo to wygląda.

11Bit:
    Obserwuję tutaj ruch, który trwa juz kilka miesiecy i będę tutaj szukał odpowiedniego momentu na ew. wejście. Ale to tak poza głównym tematem.
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~vbg [79.184.60.*]
    N blog chodzka wypad.

• Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~s2p [79.191.178.*]
    a z tym 11bit to przy ilu wejście obstawaisz?
    Uwaga !
    MRKUCHAR,

Spojrzałem na 11 bit i powiem ci
    UWAŻAJ , bo ten ruch w bok wygląda na dystrybucję  !!!!!
    Spadek może być bardzo silny.

Jeśli mam rację, stawiasz piwo jak będziesz w Warszawie.

Kamerdyner
    Z piwem nie ma sprawy! Ale może się okazać, że jedno to za mało ;)

Ja tez miałem podobne obawy dlatego jestem tam poza rynkiem. Dzięki Kamerdynerze!
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~gutek [79.184.60.*]
    Dzięki kamerdynerze-co za debil.

• Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~antygtc [46.112.183.*]
    http://marketinvest.pl/9-analizy-akcji/6812-spolka-dnia-gtc
    Kurs spółki obronił wsparcie wynikające z wcześniejszego minimum na 4,52, a w piątek przebity został ostatni, lokalny szczyt na 4,85. Takie zachowanie ma pozytywną wymowę i zapowiada atak na kolejne bariery na 5,01 i 5,04, gdzie znajduje się linia trendu spadkowego. W przypadku jej przebicia będę oczekiwał na test 5,24 lub też 5,31, gdzie kończy się ostatnia luka bessy. W przypadku jej zamknięcia podaż winna pojawić się na 5,74 lub też 6,15. Najbliższe wsparcie znajduje się na 4,85, a w razie jego przełamania będę zwracał uwagę na 4,70. Kluczowe wsparcie w krótkim terminie znajduje się na 4,61, gdzie wyznaczam poziom obrony. W przypadku jego przełamania trzeba się będzie liczyć z perspektywą pogłębienia spadku poniżej 4,52. Kolejne wsparcie to 4,47 lub też 4,31.
    Interpretacja wykresu: POZYTYWNA
    Tomasz Jerzyk
    Analityk DM BZ WBK
    No i taką analizę powinieneś już niedługo robić samodzielnie ANTY GTC, poczytasz trochę na tym forum i zrozumiesz jaka jest mechanika rynku. To o czym ci tu kilkakrotnie pisałem, czyli nie to co czujesz, ale to co widać na wykresie, a już rolą profesjonalistów jest takie robić zagrywki, żeby kupić od słabych psychicznie co tylko się da.
    Wracając do mojej wczorajszej wypowiedzi odnośnie rynku, napisałem, że wykres wigu zbliża się do poziomu oporu 0.618, oraz luki dwóch czarnych świec, co jak wiemy wszyscy jest bardzo mocną formacja świecową, w tym wypadku potwierdzającą siłę wymienionego oporu. To dlatego zakładałem, że rynek Sfinksa nie wybije się skutecznie a wszyscy co kupowali przy szczycie będą mieli problem.
    Bardzo ładnie zachowuje się w tym spadku rynku GTC. Widać wyraźnie, że nie ma podaży a to co dzieje się na wykresie jest kolejnym testem przed wzrostem.
    Tak, że spoko antygtc, będzie lepiej niż przypuszczasz, tylko zmień nastawienie, za oknem prawie wiosna.

Kamerdyner
    @kamerdyner
    co do bita, to analizowałem Twoją wizję ale nie do końca mi pasuje. Ja widzę tam RTs. A jak sprawdzisz to bedziesz wiedział kiedy sie zakończy. Mała podpowiedź: nie zostało wiele czasu...
    Powiem szczerze nie wiem co to jest RTs
    RecTangle
    A co do opinii Jerzyka z BZWBK to widze, że rynek zauwazył jego wynurzenia dotyczace GTC
    Myślę, że rynek nie kieruje się wynurzeniami jednego czy drugiego analityka, a robi to co zrobić musi, inaczej się udusi.
    Dla mnie sprawą do zauważenia jest odłączenie się GTC od całego rynku. Wyraźnie GTC nie zgadza się z tym co działo się na średnich rynkowych.
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~antygtc [46.112.183.*]
    to nie tak jak piszesz , GTC zawsze rośnie jak wszystko spada , a jak wszystko rośnie to GTC spada , tak jest już od kilku lat
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~maniutek [31.2.111.*]
    być może skotek poderwie się do lotu...
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~mrkuchar [83.27.191.*]
    Masz racje, że rynek nie kieruje się słowami tzw. anali. Niemniej Jerzyk przez pare osób jest naprawde brany pod uwagę. Ale to rzecz wtórna.

Rzeczywiście GTC zaczyna iść własna drogą - to mi sie podoba ale trzeba miec sporo cierpliwości. Muszę Ci pogratulować nosa do tego waloru, bo zapowiada sie bardzo bardzo.
    Sfinks dzisiaj był na kroplówce podciagany zleceniami do góry kiedy zasłabł i szły pakiety po 2,76 i 2,75. Ale szansę na wzrosty zachował. Niemniej jest uzależniony od indeksu.
    Co do bita to jest szansa, że ten pattern, o którym pisałem zrealizuje się. Tworzy sie od grudnia i statystycznie czas zakończenia nadchodzi wielkimi krokami. Co określił też nasz przyjaciel "Bulek" w jednej ze swoich prac. To tak w te księżycowa noc mnie naszło ;)
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~ziuta [79.186.254.*]
    Ae z ciebie paszkwil i cymbał.

• Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~Elliott [172.56.8.*]
    Mój nieudolny uczeń C K i ten arogańcki mrkuchar Maniek Józefczyk są głupsi niż jakakolwiek ustawa przewiduje .
    A dzisiaj znowu rynek na leb leci.
    To co napiszę w tej chwili, to każdy adept sztuki analizy technicznej powinien sobie zapamiętać.
    Teraz mówię o całym rynku a nie o GTC.

Zobaczcie jak silna jest formacja dwóch czarnych świec w połączeniu ze zniesieniem 0.618.
    Rynek przebił zniżkującą linię oporu, dając tym samym nadzieje na mocny wzrost, a tu niespodzianka w postaci oporu na wymienionym
    poziomie dała mu kopa w dół.
    Co zakłada więc Kamerdyner na nadchodzące dni.
    Zakłada formacię Gartleya.
    Ot i wszystko w tym temacie.

Kamerdyner
    A GTC ?
    GTC sobie a rynek sobie. Bardzo fajnie widać, jak zastosuje się do GTC wykres godzinowy i kanał medianowy.
    Działają już poziomy 2290-2300 jako nastepne wsparcie na W20. Powinno byc umiarkowanie optymistycznie.
    Czy mnie się tylko wydaje, czy na wykresie GTC wyraźnie widać formację analizy technicznej ?
    Co o tym sądzisz. Patrz na wykres 60 minutowy.
    Podaj jeszcze brzybliżony okres czasu, który rozpatrujesz, bo tam mozna wiele zobaczyć w zależności od tego jak szeroko sie patrzy.
    mam cały czas wrzucony dość szeroki wykres. Ale jeśli chodzi o ostatnie dni czyli dość krótki okres to kształtuje się moim zdaniem trójkąt zwyżkujący, który pokazuje dość agresywna stronę popytową i dość wyraźny opór, który powinien zostać pokonany wybiciem.
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~mircia [83.8.116.*]
    Jako fala A
    lub jako fala pierwsza.

Jesteś dobry mr.kuchar

A teraz popatrz co nam świeci na dziennym wig
    i wszystko jasne
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~dad [83.8.116.*]
    Lubie takie półsłówka. Przynajmniej jest okazja żeby poszukać i wysilić się. Oczywiście, że wszystko jasne.
    Dobrze, ze nie wszystkim sie chce.
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~dad [83.8.116.*]
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~Elliott [208.54.38.*]
    Dnia 2015-03-04 o godz. 10:55 kamerdyner-profesora napisał(a):
    > Czy mnie się tylko wydaje, czy na wykresie GTC wyraźnie widać formację analizy technicznej ?
    > Co o tym sądzisz. Patrz na wykres 60 minutowy.

Nieudolny mój uczniu , ten twój wykres ciągnie się aż trzy lata od kursu 9,40 złoty za jeden walor :)

PS. Zawsze widać formację wściekłego niedźwiedzia :)
    No Kamerdyner,

aż prosi się o mocniejszy ruch w górę ;)
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~MONA [46.148.171.*]
    co Panowie powiedzą teraz, właśnie była próba ruchu w górę.Moim zdaniem, tam jest ukryta podaż.
    Trzeba poczekać MONA.
    Im dłużej walka trwa tym mocniejszy sygnał K
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~MONA [46.148.171.*]
    Myślałam,że obniżka stóp procentowych da więcej wigoru, a tu zapał stygnie.
    Spóbuje odpowiedzieć skąd ta podaż się pojawiła.
    Na wykresie godzinowym GTC, widać, że ten ruch wzrostowy jest klinem. Wyraźnie fala czwarta zachodzi na falę pierwszą.
    Dzisiaj ten ruch się skończył i formacja się wypełniła. Stąd na jej szczycie pojawiła się podaż, ponieważ spodziewana jest teraz korekta tego wzrostu jako fala druga lub B, ale te akcje są coraz mocniejsze i ci co rządzą tym papierem nie odpuszczają, czego dowodem zamknięcie. Każda próba korekty, moim zdaniem powinna być wykorzystana do dokupienia akcji, ponieważ przed nami po tej próbie zbicia kursu , dalszy znacznie mocniejszy wzrost.

Kamerdyner
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~antygtc [46.112.77.*]
    a mnie te analizy nie przekonują tu się liczą fundamenty GTC a te są coraz słabsze
    przy ogólnym zadłużeniu 66 % nie są w stanie spłacać swoich długów
    przez ostatnie 5 lat kurs spadł o około 78 % z 22 zł , nawet jak odbije na 5 zł to po raporcie za 2014 spadnie na 4 zł
    nie ma co się śmieciem zachwycać , niech pokarzą najpierw zyski a nie kolejne odpisy ,
    Nikt tutaj się GTC nie zachwyca. Zawsze możesz czekać na chwilę kiedy pokaża zyski. To jednak nie jest tego typu spółka co spółki z sektora gamedev. Tutaj jak pokażą zyski to kurs bedzie już znacznie wyżej i zacznie się realizacja pierwszych zysków akcjonariuszy.
    Nikt nie chce oddawać na spadkach. Obrót generowany jest wyłącznie na wzrostach. Papier skupiony przez instytucje finansowe i podejrzewam, ze będzie ich samograjem.
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~antygtc [46.112.77.*]
    Dnia 2015-03-05 o godz. 09:27 ~mrkuchar napisał(a):
    > Nikt nie chce oddawać na spadkach. Obrót generowany jest wyłącznie na wzrostach. Papier skupiony przez instytucje finansowe i podejrzewam, ze będzie ich samograjem.

fakt troche to dziwne , że grubasy posiadają 91 % wszystkich akcji GTC , to niech podbiją na 20 zł to drobni oddadzą te 9 %
[x]
GTC -0,25% 4,02 2025-09-23 14:26:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.