• EGON. Co może być na MIT. Co dalej.................... Autor: ~SKUTKI-PO-STRACIE [81.190.154.*]
    Egon gdy kupił na samej górce to wszystkim polecał i wzrosty widział (są wpisy na forum - poczytajcie).
    A gdy sprzedał na OGROMNYCH stratach to od tamtej pory ,,zaklina (pilnuje)" pisząc na forum by nie urosło.

Nikt normalny gdy nie jest zainteresowany spółką (bo ma o niej złe zdanie) nie poświęca, życia na CIĄGŁYM przekonywaniu jaka to spółka zły i aby inni SPRZEDAWALI.

Ja też trochę straciłem na MIT i ... mam jeszcze parę tych akcji, ale juz od dłuższego czasu nie piszę czy spadnie czy wzrośnie. Co będzie to będzie. Jest TOTALNE DNO. I teraz nie ośmieliłbym się komukolwiek powiedzieć by sprzedawał te NĘDZNE resztki.
    A tym bardziej nie powiem by kupować. Spadnie jeszcze - to stracimy te gorsze, a odbije choć trochę to tylko się cieszyć.
    Niech każdy robi jak uważa, a takim ludziom jak Egon to tylko współczuć.
    Zobaczcie, że prawie na każdej spółce trafia się taki ,,samarytanin" i tylko on wie jaki cel mu przyświeca gdy nie będąc zainteresowanym zakupem akcji jest na forum najaktywniejszy i poświęca na forum miesiące życia, a nawet lata.

Egon na MIT życie się nie kończy, są inne fajne spółki na których można zarobić (odrobić). A najlepiej zrób sobie przerwę, idź do specjalisy, wyjedź na urlop. Toż to życia szkoda : ). A o akcjonariuszy MIT sie nie martw. Tu już prawie nie ma co tracić... . A stracą to nie Twoja sprawa, a gdy choć trochę odzyskają ... też (NIE TWOJA).
    Życz tu ludziom powodzenia i zacznij normalnie żyć.
    I ja powodzenia i spokoju ducha wszystkim życzę (Egonowi też).
  • Re: EGON. Co może być na MIT. Co dalej.................... Autor: ~ciekawy [83.8.160.*]
    Pozostaje jedynie współczuć Egonowi , może ktoś poleci mu jakiegoś dobrego specjalistę ?
    Może nie wszystko stracone i chłopina wyjdzie jeszcze na prostą ?
    Na Mit-ku świat się nie kończy !!
  • Re: EGON. Co może być na MIT. Co dalej.................... Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    odpowiem ci raz . (to już kolejna osoba )
    jeśli jesteś akcjonariuszem  (a w to wątpię) to podpowiem że  warto zainteresować się swoimi pieniążkami które się inwestuje  .
    Dziwię się tobie, że tak "płytko " analizujesz" spółki w które inwestujesz ,  
    Dziwię się ,że uważasz, że obecny Zarząd jest "prima"  ( czytaj moje wątki) ,

Interesujące  , że skupiasz się na MNIE  a nie na spółce ....... ja nie jestem twoim zagrożeniem , ZAPEWNIAM CIĘ

PAMIĘTAJ : SKUP SIĘ  NA SWOICH PIENIĄDZACH , KTÓRE  ZAINWESTOWAŁEŚ  LUB ZAINWESTUJESZ A OSIĄGNIESZ SUKSES
    A JEŚLI MASZ PROBLEM Z CZYTANIEM MOICH WĄTKÓW-  INFORMACJI TO PO PROSTU NIE CZYTAJ - ZIGNORUJ !!!

a co dalej ......

jest dużo pytań i wątpliwości ... analizując przebieg zdarzeń można z ostrożnością  zauważyć,  że układają się w zaplanowane i zamierzone  działanie :

1. Bardzo ograniczona komunikacja z akcjonariuszami - jak podawane komunikaty o zdarzeniach  w spółce , o działaniach Zarządu itp. ---to z wielkimi opóźnieniami - po czasie .... stawianie po faktach dokonanych

2. Ostatni komunikat o szacunkowych wynikach za IVQ14' opublikowany w jakim celu ? Przemycono informację o MOŻLIWOŚCI dokonania odpisu księgowego o wartość MNI Premin SA. Dlaczego podali wcześniej , nigdy tego nie praktykowali (?)

https://www.bankier.pl/wiadomosc/MIT-Szacunkowe-skonsolidowane-wyniki-finansowe-Grupy-Kapitalowej-MIT-Mobile-Internet-Technology-za-rok-2014-7238579.html 

W mojej ocenie Zarząd chciał w ten sposób "wysondować " rekcję FF - drobnego akcjonariatu  , co zrobi ? Czy będzie oburzenie w sieci , na forach .... Czy będą zgłoszenia , donosy do SII, KNF czy Prokuratury ....

Ale  reakcji FF   nie było żadnej  , a więc Zarząd dostał zielone światło do wykonania  tej czynności...

3. Rada N.  raczej (prawdopodobnie) wiedziała o tym "planie"   choć nie wszyscy chcieli w tym "brudzić rączek "    --- to zostali wymieni

https://www.bankier.pl/wiadomosc/MIT-Powolanie-osob-nadzorujacych-7236381.html 

4. Należy zadać pytanie : czy w związku z problemami z odzyskaniem kilku należności , Zarząd stawia ją w stan likwidacji i w trybie pilnym dokonuje odpisu księgowego ?  I zgadza się na tak ogromną utratę wartości spółki / akcji  z 2,39 na 0,77 zł

5. Dlaczego komunikacja z biurami MIT i innych spółek tworzących GK MIT jest tak utrudniona      ???
    . Dlaczego GK  MNI  nie ujęło w skonsolidowanych wynikach spółki MIT ?
    może ,ktoś to wyjaśni ?

7. Dlaczego utrzymywany jest "na siłę"  prezes Zarządu , kto broni jego stołka
    Każda szanująca się spółka , dawno podziękowałaby takiemu menedżerowi ... chyba ,że "za dużo wie ..."  lub jest tylko  figurantem - pierdołą - nie wiem , nie wiem nie chcę nikogo oskarżać bez konkretnych dowodów ... ale wątpliwości są duże ..
  • Jest z nim gorzej niż myślałem ................... Autor: ~SKUTKI-PO-STRACIE [81.190.154.*]
    Egon Twoja aktywność (nawet w niedzielę !!!) - ,,atak" zaraz po moim wpisie i ,,POTOK" który tu wypisałeś potwierdza, że jest z Tobą jeszcze gorzej niż myślałem
    Żałosne i przykre.
  • Re: Jest z nim gorzej niż myślałem ................... Autor: ~SKUTKI-PO-STRACIE [81.190.154.*]
    Poza tym Twój tekst ma się ZUPEŁNIE nijak do tego co napisałem.
    Czy ty w ogóle czytałeś to co ja napisałem?
    Bo jak czytałeś to jest z Tobą tragicznie. Poproś by Ci ktoć to co ja napisałem wytłumaczył i po tym zobacz czego dotyczy Twoja odpowiedź. Ja o zupie, a Ty o d... .
  • Re: Jest z nim gorzej niż myślałem ................... Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    Szanowny kolego !
    Nie będę się zniżał do twojego poziomu ... taka dyskusja jest bez sensu !
    w zasadzie powinienem taki prowokacyjny wpis zignorować ...
  • Re: Jest z nim gorzej niż myślałem ................... Autor: ~jolka [178.37.144.*]
    no wiecie tak szczerze to cos tu jest niewporzadku -- ci co wiedzieli juz dawno , dawno temu ze bedzie taki odpis i tak wielka strata sprzedawali akcje od 70 gr -- a reszta sie dziwila i co 10 gr w dol uwazala ze to swietna promocja a te menty dalej sprzedawaly bo doskonale wiedzieli co sie szykuje przy 40 gr uwazano ze swietna cena - przy 30 gr ze rewelacyjna a to dalej lecialo w przepasc -- prokuratura i odpowiednie organy powinny sie tym zajac bo ukrywano sytuacje tylko po to zeby mozna bylo sprzedac tyle akcji ile sie tylko da --- a na koniec najsmutniejsza informacja - przy 13 groszach dalej ktos dysponujacy wielkimi ilosciami akcji uwaza ze nie jest to promocja tylko wysoka cena i sprzedaje ogromne ilosci akcji dawkujac to sprytnie tak jak od wyzszych poziomow wiec to ta sama osoba
  • Re: Jest z EGONEM gorzej niż myślałem ................... Autor: ~do-egona [89.228.73.*]
    Chlopie ty jesteś w innej rzeczywistości. O jakim zniżaniu ty piszesz? Przeczytaj uważnie pierwszy post tego wątku.

• Re: EGON. Co może być na MIT. Co dalej.................... Autor: ~SKUTKI-PO-STRACIE [89.228.73.*]
    Dnia 2015-03-01 o godz. 09:48 ~SKUTKI-PO-STRACIE napisał(a):
    > Egon gdy kupił na samej górce to wszystkim polecał i wzrosty widział (są wpisy na forum - poczytajcie).
    > A gdy sprzedał na OGROMNYCH stratach to od tamtej pory ,,zaklina (pilnuje)" pisząc na forum by nie urosło.
    >
    > Nikt normalny gdy nie jest zainteresowany spółką (bo ma o niej złe zdanie) nie poświęca, życia na CIĄGŁYM przekonywaniu jaka to spółka zły i aby inni SPRZEDAWALI.
    >
    > Ja też trochę straciłem na MIT i ... mam jeszcze parę tych akcji, ale juz od dłuższego czasu nie piszę czy spadnie czy wzrośnie. Co będzie to będzie. Jest TOTALNE DNO. I teraz nie ośmieliłbym się komukolwiek powiedzieć by sprzedawał te NĘDZNE resztki.
    > A tym bardziej nie powiem by kupować. Spadnie jeszcze - to stracimy te gorsze, a odbije choć trochę to tylko się cieszyć.
    > Niech każdy robi jak uważa, a takim ludziom jak Egon to tylko współczuć.
    > Zobaczcie, że prawie na każdej spółce trafia się taki ,,samarytanin" i tylko on wie jaki cel mu przyświeca gdy nie będąc zainteresowanym zakupem akcji jest na forum najaktywniejszy i poświęca na forum miesiące życia, a nawet lata.
    >
    > Egon na MIT życie się nie kończy, są inne fajne spółki na których można zarobić (odrobić). A najlepiej zrób sobie przerwę, idź do specjalisy, wyjedź na urlop. Toż to życia szkoda : ). A o akcjonariuszy MIT sie nie martw. Tu już prawie nie ma co tracić... . A stracą to nie Twoja sprawa, a gdy choć trochę odzyskają ... też (NIE TWOJA).
    > Życz tu ludziom powodzenia i zacznij normalnie żyć.
    > I ja powodzenia i spokoju ducha wszystkim życzę (Egonowi też).
    ........................................................

Jak EGON kupił na górce to twierdził ...  !!!!!! BĘDĄ   WZROSTY !!!
    ... i 6 zł WIDZIAŁ : )

• Re: EGON. Co może być na MIT. Co dalej.................... Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    zapraszam tu :

https://www.bankier.pl/forum/temat_otwieram-wazny-watek-bebenek,16782103.html
  • tecznika mówi wszystko - wykres książkowy !!!!!!!!! BĘDĄ WZROSTY !!! Autor: ~6zł [89.228.73.*]
    Zapraszam tu i to bardzo serdecznie (super wątek na.gan.iacza gdy kupił):

tecznika mówi wszystko - wykres książkowy !!!!!!!!! BĘDĄ WZROSTY !!! 
    Autor: ~Egon [109.125.202.*]2014-08-26 11:49
    piękny wykres nam się wyrysował na MITku , klasyka ,
    wskaźniki wszystkie na K
    czyżby : " wstanie z popiołów i odrodzi się ?
    daje na to 95 % szans, że dojdziemy do 4 z przodu a optymistycznie nawet 6 z przodu,
  • tecznika mówi wszystko - wykres książkowy !!!!!!!!! BĘDĄ WZROSTY !!! Autor: ~6zł [89.228.73.*]
    Egon to co wypisywałeś gdy miałeś akcje (4 zł, a nawet 6 zł ) i to co wyrabiasz teraz ukazuje NIEZBICIE, że jesteś w..ar
    ia tem.
    Nie usuwaj tego po to PRAWDA!!!

Co te pieniądze z ludzmi robią : (
  • EGON - DAJ LUDZIOM JUŻ SPOKÓJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~CISZA [89.228.73.*]
    Daj już ludziom spokój. Prosimy o CISZĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POLECAŁEŚ zakupy i obiecywałeś 6 zł. A teraz tych co dzięki tobie kupili nazywasz nieudacznikami którzy nie potrafią inwestować itp (coś w tym rodzaju).

• Re: EGON - DAJ LUDZIOM JUŻ SPOKÓJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~egonlach [109.125.202.*]
    ziomalowi pomorzemy na z wygonką na białe niedźwiedzie
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.