Dziwi postawa niejakiego Kima i jemu podobnych , chociaż staram się ich zrozumieć to nadziwić się nie mogę . Podejrzewam , że Kim jest człowiekiem dorosłym i wiedział co robi inwestując na giełdzie . Podejrzewam również , że chęć zysku skłoniła Go do kupna akcji spółki I3D. Jakże wielka musiała być Jego wiara , że właśnie ta spółka spośród 471 spółek a nie inna da Mu wymarzony zysk . I pewnie ta właśnie wiara oprócz wiedzy skłoniła Go jak mniemam do tego ryzykownego kroku . I co się stało ? Nie chodzi tu o spółkę , to każdy wie .Bardziej nurtuje mnie odwieczne pytanie jak niewiele trzeba aby człowiek stracił wiarę w to w co do tej pory wierzył . Jak niewiele potrzeba aby przeklinał spółkę i swój los z nią związany . A wystarczy wierzyć a zyski przyjdą same , ewentualnie sprzedać i pogodzić się z porażką .Patrząc każdego dnia w lustro , przyznając , że nie miało się racji . Tylko po co ? Wiary więcej wiary a wszystko będzie dobrze !!!!!!!!!
Raport Bieżący nr 4/2015 Zarząd Spółki i3D S.A. (Emitent, Spółka) z siedzibą w Gliwicach informuje o zawarciu w dniu 27.02.2015 roku umowy na instalację oprogramowania Flooid do zarządzania treściami multimedialnymi w dwóch galeriach handlowych na rzecz podmiotu zarządzającego.
Minimalna wartość zlecenia wynosi 180 000,00 PLN netto.
To co napisałeś w treści to na poważnie? Znasz różnice między pojęciami takimi jak wiara i rozum. Używasz ich czasem? Tylko wierzysz czy czasem czegoś się czegoś spodziewasz lub oczekujesz jakiegoś rezultatu na podstawie danych które posiadasz. Wiesz co to ironia, sarkazm, drwina?
Kimirsen widzę , że nie tylko jesteś człowiekiem małej wiary ale i małego rozumu . Pytasz " Wiesz co to ironia, sarkazm, drwina? " nie zauważając iż koleś "sado " rżnie z Ciebie łacha aż miło !! I jest w tym naprawdę dobry .
Tak podejrzewałem ale nie byłem pewien. To efekt mojej wrodzonej niskiej inteligencji oraz zaufania do informacji umieszczanych na tym forum. @sado kontynuuje tutaj myśl z innego wątku. Był moją inspiracją w rozwinięciu koncepcji strategii inwestowania opartej wyłącznie na głębokiej wierze we wzrost kursu z pominięciem jakichkolwiek innych czynników. Wszystko opisałem w wątku "Kierunek 10 zł". Szkoda że jako ojciec I mentor nie ustosunkował się do strategii.
Dotknąłeś mnie tym małym rozumem. Musisz tak walić publicznie. Staram się to ukrywać. A jak strategia oparta na irracjonalnej wierze w I3D się sprawdzi? Już są ciepłe słowa inwestorów.
@japan udzielił odpowiedzi. Wstyd się przyznać ale starałem się kierować rozumem choć okazało się, że posiadam w tym obszarze, łagodnie mówiąc, pewne niedostatki. Marnym pocieszeniem jest fakt, że nie jestem osamotniony. Nie mam tutaj na myśli braków umysłowych wśród inwestorów. Bynajmniej. Dlaczego I3D a nie inna spółka? Posłużę się lekko zmienionym cytatem z "Losów dobrego żołnierza Szwejka czasu wojny światowej" "Melduję posłusznie, że naprawdę nie wiem, dlaczego kupiłem. Nie skarżę się, że kupiłem, Ja tylko mam pecha. Zawsze chcę jak najlepiej , a na koniec zawsze obraca mi się na gorsze" @japan posądza mnie o brak wiary. To krzywdzące i niezasłużone stwierdzenie. W tej chwili kieruję się pozarozumową wiarą.