Przymierzam się do złożenia Oferty sprzedaży akcji spółki Orphee w ramach skupu organizowanego przez spółkę. Niestety na akcjach poniosłem spore straty i jest to sposób na przynajmniej ich ograniczenie. Mam problem z wypełnieniem oferty sprzedaży i podaniem ceny jednej akcji. Jaka wartości powinna być tam wpisana i dlaczego. Pozdrowienia
Najprostsze wyjście to idź do swojego domu maklerskiego i tam Cię poprowadzą i powiedzą jak wypełnić ofertę sprzedaży i oczywiście wystawią świadectwo depozytowe .
Pracownikowi tego butiku maklerskiego wymsknie się po ile złożone są oferty sprzedaży przy których dochodzi do transakcji. Pan Tuora lub jego słupy (a raczej na pewno jego słupy) złożą wtedy ofertą sprzedaży 1 grosz niżej ;-) oni sprzedadzą a reszta obliże się smakiem. Ryzyko wymsknięcia jest wysokie - skoro to Tuora płaci butikowi za całą operacje
Teoretycznie to chyba proponowana cena nie ma znaczenia bo Zarząd ostatecznie podejmuje decyzję od kogo kupuje akcje a od kogo nie. Oczywiście cena może być argumentem, żeby jednak niektóre oferty odrzucić. Rozmawiałem dzisiaj z maklerami w swoim biurze oraz z Qsecurities i naprawdę mają niewiele do powiedzenia.
Powinienes poprawnie wypisać złącznik nr1 oferta ... możesz to pisać na komputerze poprzez odpowiedzi program lub odręcznie. Potwierdzone przez biuro maklerskie autentyczność podpisu lub notarialnie. Pozyskać z biura maklerskiego Świadectwo depozytowe, Kopia dowodu osobistego najlepiej tez jak umowa potwierdzona przez maklera. Na złożenie oferty masz szansę jeżeli w poniedziałek dostarczysz te dokumenty
Dnia 2015-02-27 o godz. 16:58 ~123 napisał(a): > Dnia 2015-02-27 o godz. 16:55 ~Pandora napisał(a): > > ale wy pierdoły jesteście ! głupiutkie leszczyki i to wszyscy bez wyjątku ! > > do mnie piszesz ?
~crazy [37.128.90.*] się pode mnie podszywa i próbuje obrażać ludzi jako Pandora
jak widzisz gimnazjaliści uaktywnili się.... szczerze napisze, że mnie już mecza wejścia zniesmaczonych trolii cormaya, którzy złosliwie wypowiadają się o akcjonariuszach Orphee. To drobni ORP ponieśli większą traumę tej wojny...
Dnia 2015-02-27 o godz. 17:20 ~123 napisał(a): > Pandora, > > jak widzisz gimnazjaliści uaktywnili się.... szczerze napisze, że mnie już mecza wejścia zniesmaczonych trolii cormaya, którzy złosliwie wypowiadają się o akcjonariuszach Orphee. To drobni ORP ponieśli większą traumę tej wojny...
123 a zastanawiałeś się nad tym co się stanie jak sąd rejestrowy unieważni uchwały powołujące zarząd w Cormay??? takie umowy jakie zawarł Płocica są istotne dla spółki. Ciekawe czy będzie można je podważać jeśli sąd wyda wyrok na korzyść Tuory?
Dnia 2015-02-27 o godz. 18:23 pandora napisał(a): > Dnia 2015-02-27 o godz. 17:20 ~123 napisał(a): > > Pandora, > > > > jak widzisz gimnazjaliści uaktywnili się.... szczerze napisze, że mnie już mecza wejścia zniesmaczonych trolii cormaya, którzy złosliwie wypowiadają się o akcjonariuszach Orphee. To drobni ORP ponieśli większą traumę tej wojny... > > 123 a zastanawiałeś się nad tym co się stanie jak sąd rejestrowy unieważni uchwały powołujące zarząd w Cormay??? takie umowy jakie zawarł Płocica są istotne dla spółki. Ciekawe czy będzie można je podważać jeśli sąd wyda wyrok na korzyść Tuory?
jeżeli Sąd Rejestrowy uchwałę powołujący Zarząd uzna za nieprawidłową to z mocy prawa umowy traktuje się za samozwańców i bedzie możliwe wzruszenie ich