• Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~TOM [83.31.186.*]
    Czy ktoś coś wie ? Czy są tu jeszcze Ci powyżej 1zł ????? czy to już definitywnty bankrut ?????
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~123olo [83.3.84.*]
    Spokojnie to tylko awaria ............
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~wojtek [46.113.253.*]
    jakby to był bankrut to by go tak nie pilnowali ,opadł by na dwa grosze i koniec ,ing pilnuje tematu dalej,,,
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~Sylwuś [79.184.198.*]
    miło cie czytac wojtku .....
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~TOM [185.63.108.*]
    Wiesz do 2 gr nie dużo już zostało jak jest między 14-16 // popatrz na AMPLI sprzedali wszystko , syndyk siedzi , budynki które wynajmują teraz Kopelowi wynajmuje inna firma , pieniądze wyciągnięte jak się tylko da - a akcje nie chodzą po 2gr - a z tej spółki już nic nie będzie -

• Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~wojtek [164.126.122.*]
     ,,,ampli się kiedyś przewijało u mnie,sam wiesz,że nie ma co porównywać westy z innymi spółkami,,przerabiałem temat z wilbo --tam też niczego już praktycznie nie było a kurs poszedł z 0,12 na złotówkę czy jakoś tak ,pewnie ,że do dwóch groszy jest niedaleko,ale nie widziałem większego sypania ze zjazdu z okolic 0,40 grochów,wszystko odbywało się na małych obrotach,czyli moim zdaniem celowo obniżyli kurs do tego poziomu,czekają teraz na co?
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~TOM [83.31.186.*]
    nie wiem na co oni czekajś ale MY chyba do najbliższego raportu.....
    dokładnie na raport,,,co z restrukturyzacją,czy zakończyli?co z zadłużeniem?to powinni tam umieścić,bo jak nas raczyli poinformować ,że się restrukturyzują a mamy prawie marzec 2015r to wypadałoby nas poinformować jak ona przebiegła,,mnie cały czas zastanawia gdzie jest reszta akcji,?u kogo?denis zasiadając w komisji finansów też ma większe pole manewru i przebicia ale to tylko gdybanie,,
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~TOM [83.31.186.*]
    Najgorsze to brak informacji - na ich stronie nie ma żadnych aktualizacji no nic .......
    Tak zawsze było,był jeden w miarę pozytywny raport a w sumie to oczekiwania i plany a później każdy raport coraz gorszy,,zastanawia mnie ,że ing weszło w westę przy prawie 300 bańkach zadłużenia,czyli już wbk wpuściło weste przy ujemnym kapitale i ogromnym zadłużeniu,nawet jak sprzedali udziały jak się banki dopominały spłat to do dzisiaj nie wiadomo kto nabyl?
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~TOM [83.31.35.*]
    Od jakiej ceny tu jestes i ile masz akcji ? i jaka jest Twoja prywatna opinia co będzie ze spółką ?

pozdr
    kilka lat śledzę tą spółkę,ceny Ci nie będę podawał bo to teraz nie ma większego sensu ,srednią mam już poniżej złotówki i mam sporo tych akcji--2 warianty:bankructwo całościowe i zdjęcie westy z gpw drugi wariant i myślę,że ten będzie realny nie dlatego że posiadam te akcje,a dlatego ,że moim zdaniem te bankructwa były dobrze wcześniej przemyślane i to jedyna możliwość by pozbyć się większej części zadłużenia bo tu był główny problem,być może spółka zyska drugie życie i pod to jest kurs sprowadzony do minimum ,,zobaczymy po marcowym raporcie,co w nim ujmą ,,,,
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~TOM [83.31.35.*]
    wyciagniete pieniadze , kurs sprowadzony do minimum - teraz skup z rynku jak najwiekszej ilosci akcji i po tem jazda w gore ?
    dodatkwo temat pogarsza jeszcze sytaucja wojenna na ukrainie

(mam srednia 1,15)
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~wojtek [164.126.136.*]
    coś mi się wydaje ,że sado pompują jak niegdyś westę aby później z niej wyjść,widły za widłami,,czyżby ing?a sado ma kolosalną stratę ,ale podali raport i odwiesili notowania .,.,.,
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~TOM [83.31.179.*]
    Ja dochodzę do wniosku , że wszystkie ukraińskie firmy to przekęt // agroton sprzedałem w graniach 10 zł a chwilę później zwała na 1 zł //
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~wojtek [164.126.136.*]
    wątpliwie--wykresy większości spółek ukraińskich są podobne,czyli wysoka wycena akcji przy ipo a później zjazd ,są małe wyjątki ale to nieliczni,,dyrektorzy to też figuranci wymieniający się między sadovaya a westą, powiedz jak można wpuszczać na giełdę spółkę,która ma w momencie wejścia ujemny kapitał i ogromne zadłużenie,,zrobili sobie z naszych inwestorów darmowych dawców,,zobacz jaka spółdzielnia działa na certusie ,chodż to nie ukrainka,jeżdżą w lewo i prawo ,w październiku był po około 3 złote dzisiaj masz 38 złotych,,bananówka jest piękna
  • Re: o cię Florek Autor: ~123 [89.228.139.*]
    Rada Dyrektorów spółki WESTA ISIC SA informuje, że Spółka nie udało się osiągnąć porozumienia w sprawie restrukturyzacji portfela kredytów z banków ukraińskich. Z tyłu kryzysu gospodarczego i politycznego na Ukrainie poziomu długu publicznego jest nie do zniesienia dla Spółki i mogą prowadzić do:
    • produkcja i sprzedaż przez zatrzymanie wszystkich ukraińskich spółek zależnych Spółki;
    • utrata własności i kontroli nad większość trwałych, które zobowiązali się do wierzycieli;
    • kontynuacja postępowania upadłościowego z WESTA-Dniepr, WESTA INDUSTRIAL PJSC i przemysłowych ENERGY LLC SYSTEMS LLC (spółek zależnych od Spółki), które mogą doprowadzić do likwidacji tych jednostek.
    Ponadto Spółka nie może spełniać niektóre wymogi rozporządzeń (takich jak zbadanego skonsolidowanego sprawozdania finansowego publikacji) ze względu na brak funduszy.
    Podstawa prawna: Art. 56.1 w związku z art 56.6 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.
    Wiecej na: biznes.pap.pl
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/info/677077,westa-isic-sa-immobilisation-of-bearer-shares
  • Re: o cię Florek Autor: ~wojtek [164.126.154.*]
    teraz pytanie--o co chodzi z tym depozytem czy to jest formalność ?czy zrobią wezwanie ,czy anulują nasze akcje po złożeniu w depozycie ,,,
    Wszystkie akcje na okaziciela nie złożone do 18 lutego 2016 r anulowane i odpowiednie obniżenie kapitału zakładowego Spółki muszą być podejmowane.
    Spółka zorganizuje transfer akcji na okaziciela z Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych w Polsce do nowego depozytariusza w Luksemburgu, tak szybko jak to możliwe.
    Podstawa prawna: Art. 56.1 w związku z art 56.6 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Oby nie zrobli takiego numeru jak bank słoweński, ruska wodka
  • Re: o cię Florek Autor: ~wojtek [164.126.154.*]
    właśnie się tego obawiam ,że mogą nas jako akjonariuszy w powietrze wysadzić,,mamy rok ,zobaczymy ,,coś tu śmierdzi,,dobrze jakby wezwanie zrobili,,
    Ponadto Spółka nie może spełniać niektóre wymogi rozporządzeń (takich jak zbadanego skonsolidowanego sprawozdania finansowego publikacji) ze względu na brak funduszy.

za co skup?
  • Re: o cię Florek Autor: ~jandzban [109.243.137.*]
    Westa zgasiła światło. Szach i mat.
    http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/bank-centralny-ukrainy-podniesie-podstawowa-stope-proc-do-30-proc,520678.html
  • Re: o cię Florek Autor: ~kurlik [83.11.209.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: o cię Florek Autor: ~kurlik [83.11.209.*]
    cisza ... napijmy sie ...
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~niekumaty [78.88.212.*]
    Czy przeniesienie z GPW i unieruchomienie na koncie w Luksemburgu oznacza że znikną one z mojego konta czy coś innego. Niech ktoś kumaty to wyjaśni!
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~kurlik [83.11.209.*]
    jak masz duzo to sie napij ...
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~wojtek [164.126.44.*]
    akcje zostaną złożone w depozycie ,teraz jest pytanie- w jaki sposób zabezpieczą nam te akcje i jaki będziemy mieli dostęp i co dalej ,mamy rok ,transferem chcą przenieść do luxemburga,powinien być skup ,tylko za co ?
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~zdzich [195.158.247.*]
    Szkoda, wielka szkoda, firmę z takim potencjałem rozpieprzyć. No ale to Ukraina jest. Ciekaw jestem czy jest faktycznie opcja skupu. Bo jeśli nie, to nie wiem jak to chcą przeprowadzić.
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~jandzban [77.254.254.*]
    Jaki skup, o czym wy piszecie ? Zaplanowana akcja. Nie pierwsza i nie ostatnia na GPW.
    Popłynęliśmy Panowie.
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~kumaty [213.162.68.*]
    Eee Pany! podobno Denys spacerowal po Chraszczatku i z drwiacym usmiechem nucil " po zlotowie mosci panowie" lub ciaka dlja paljaka.
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~wojtek [164.126.44.*]
    mnie ciekawi po co ten transfer,na depozyt bo pierwszy raz się z tym spotykam,zdejmowali spółki z giełdy -wiadomo jak to się kończyło,mieliśmy też anulowanie akcji ale przenoszenie transferem do depozytu w luxemburgu?w jakim celu i co znaszymi akcjami?zotaną już tam i nie będzie można z nimi nic zrobić?spółka powinna wydac za jakiś czas komunikat
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~obcy [79.191.145.*]
    Spokojnie to jeszcze gorący temat a wy już serwujecie wyroki -- cierpliwości
    na pewno będzie ciężko trzeba zacisnąć pasa i czekać na dalszy rozwój
    to trochę potrwa.
    Zdrowia życzę.
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~zorientowany [109.241.7.*]
    Sa przecieki ze skup ma byc w przedziale 1,25-1,75. Pamietajcie ze do skupienia jest tylko 25% akcji a skupywac ma podobno sam Denys w koncu to olygarcha wiec takie drobniaki to nosi na codzien w portfelu!
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~kurlik [79.184.2.*]
    nie oddam ponizej 1,76
    @zorientowany - masz facjatę jak akumulator Westy, tylko lądować.
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~wojtek [164.126.3.*]
    zobaczymy dzisiaj i przez najbliższe sesje czy lądujemy na 2 groszach czy jeszcze podbija kurs ,depozyt to wymóg prawa luksemburskiego ,złożymy te akcje i co dalej,,czy one będą miały jakąś wartość,wątpię,.,.
    A co to za ryzykant jeszcze po 0,11 do koszyka dopakował?
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~juz_nie_optymista [217.99.52.*]
    celowe czy to poczatek konca ?
    wróżmy. )
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~kumaty [213.162.68.*]
    A czy Vankeria swoie 75% tez bedzie z Cypru przenosic do Luksemburga ?
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~prawdaczyfałsz [5.174.152.*]
    na to wygląda że będzie potężna zwała , jak obstawiacie dziś jeszcze po niżej 10groni .
    czy się obroni , myślę że zwalą na 1-2grosze , i wtedy może być mowa o jakimś skupie.

,,może być tak jak piszesz ale nie widać tej zwały -obrót ponad 3 tys,zlecenia podobne do poprzednich,,my nie sypiemy ,ukrincy nie sypią ,,kij wie co tu będzie ,popatrz na te liczby --po takich infach--,
    757
    11:04:08
    7
    0.11
    -0.04
    (-26.67%)
    2922
    321
    11:01:03
    6
    0.11
    -0.04
    (-26.67%)
    6123
    674
    5
    0.11
    -0.04
    (-26.67%)
    1000
    110
    4
    0.11
    -0.04
    (-26.67%)
    677
    74
    3
    0.11
    -0.04
    (-26.67%)
    6300
    693
    2
    0.11
    -0.04
    (-26.67%)
    1900
    209
    1
    0.11
    -0.04
    (-26.67%)
    7000
    770

• Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~juz_nie_optymista [217.99.52.*]
    sadowaya tez - 26 %i za wiecha na start. ktos ukraina jednak gra.
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~bembenek [83.3.84.*]
    czy może ktoś wyjaśnić na jakiej zasadzie odbywa się procedura takiego skupu akcji ?, lub w ogóle procedura skupu akcji
    Właśnie mi dziwi bo nie widać żeby wywalali na potęgę ,obró powyżej 3 tys złotych ,zlecenia podobne do poprzednich,,czyli my nie sprzedajemy ,ukraincy nie rzucają też ,a może to już tylko my zostaliśmy z akcjami,,coś mi tu śmierdzi ,,ciężko powiedzieć teraz czy toniemy na grosze czy jeszcze będzie wirnik w najbliższych dniach,,Kumaty -dobre pytanie?trzeba by było je zadać naszemu gierojowi Dzerdzenskiemu....
  • Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~bembenek [83.3.84.*]
    Dnia 2015-03-04 o godz. 11:42 ~prawdaczyfałsz napisał(a):
    > na to wygląda że będzie potężna zwała , jak obstawiacie dziś jeszcze po niżej 10groni .
    > czy się obroni , myślę że zwalą na 1-2grosze , i wtedy może być mowa o jakimś skupie.
    >
    czy ktoś może wyjaśnić na jakich zasadach odbywa się taki skup akcji ?

• Re: Co dalej z WESTA ?????? Autor: ~daw [79.173.27.*]
    Kumaty takie pytanie z Twoich ust, najlepiej zorientowanej osoby na forum? To raczej my szaraczki mozemy Ciebie się o to spytać ja Ty to widzisz.
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.