• Perspektywy nowej spółki Autor: ~XXL [95.171.206.*]
    Jak oceniacie perspektywy nowej spółki po połączeniu KCI i Jupitera. Czy będzie to typowa firma developerska realizująca duże inwestycje typu "dolina krzemowa" w Krakowie ? Czy osoby lepiej zorientowane niż ja mogą wypowiedzieć się w tym temacie ?
    Na dzień dzisiejszy wygląda to zachęcająco: Jupiter ma duże aktywa, niskie zadłużenie, ziemie pod inwestycje. Jeżeli projekt wypali to przy C/WK=0,13 mogą być w dłuższym terminie wzrosty o 1000-2000%.
    Czy to realne czy tylko myślenie życzeniowe ?
  • Re: Perspektywy nowej spółki Autor: ~klocek [83.23.126.*]
    realne, ale musi tego chcieć największy akcjonariusz a na razie nie przejawiał w tym temacie mam wrażenie specjalnego zainteresowania
  • Re: Perspektywy nowej spółki Autor: ~vista [31.61.136.*]
    Nie ma co uzyskiwać na głównego akcjonariusza. Grzegorz Hajdarowicz skutecznie realizuje politykę a cierpliwi w końcu zaczna zarabiać. Osobiście wydaje mi sie ze przed nami bliski przełom. Nowy podmiot równie dobrze może zyskać w szybkim czasie na kursie choćby i do 15-20 złotych za akcje czego wszystkim życzę.
  • Re: Perspektywy nowej spółki Autor: ~tom [46.215.75.*]
    Dlaczego tylko 15-20 zł może obrazu 1000 zl
  • Re: Perspektywy nowej spółki Autor: ~krakus [81.15.239.*]
    Gant urósł swego czasu z 1zł do 130zł i był dziadem a tu spółka ma dużo ziemi + poważne media.
  • Re: Perspektywy nowej spółki Autor: ~XXL [95.171.206.*]
    krakus: masz rację, rzeczywiście kurs GANT urósł ok. 130-razy zaczynając jako spółka branży walutowo-kantorowej i zmieniając działalność na deweloperkę. Ale to było w czasie wielkiej hossy 2003-2007 a trwająca od 2009r. hossa na światowych parkietach zbliża się powoli do końca. Wprawdzie do Polski hossa jeszcze nie dotarła i 2015r. może być udany dla akcji ale do rekordów GANTA nie ma co Jupitera porównywać bo tamto se ne vrati :-)
  • Re: Perspektywy nowej spółki Autor: ~inwestor [89.76.109.*]
    Większych bzdur nie czytałem !!!!
  • Re: Perspektywy nowej spółki Autor: ~inwestor [89.76.109.*]
    Szkoda ,że nie 10000 tys, Ale bzdety !!
  • Re: Perspektywy nowej spółki Autor: ~vista [31.61.136.*]
    A dasz sobie rękę obciąć ze kiedyś nie będzie 1000 zl? Bo ja bym nie dal :)

Ps. Póki co jedziemy na 1 PLN
  • Re: Perspektywy nowej spółki Autor: ~zeb [77.114.88.*]
    Dnia 2015-02-22 o godz. 12:34 ~XXL napisał(a):
    > Jak oceniacie perspektywy nowej spółki po połączeniu KCI i Jupitera. Czy będzie to typowa firma developerska realizująca duże inwestycje typu "dolina krzemowa" w Krakowie ? Czy osoby lepiej zorientowane niż ja mogą wypowiedzieć się w tym temacie ?
    > Na dzień dzisiejszy wygląda to zachęcająco: Jupiter ma duże aktywa, niskie zadłużenie, ziemie pod inwestycje. Jeżeli projekt wypali to przy C/WK=0,13 mogą być w dłuższym terminie wzrosty o 1000-2000%.
    > Czy to realne czy tylko myślenie życzeniowe ?

To co piszesz ma sens chyba warto się to spółka zainteresować tym bardziej ze na wykresie tez się wybiła z kanału spadkowego
[x]
JUPITER 0,00% 0,35 2015-04-09 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.