• PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~TED [79.191.252.*]
    czyzby to byl ktos z zarządu ?
    cytuje:
    Autor: ~Obawa [178.255.168.*] 2015-02-17 21:02

Swoją drogą przypominam, iż czeka nas kolejna tania emisja akcji z tytułu warrantów subskrypcyjnych. Wszystko wygląda na to, iż do końca marca wyprodukuję własny przetwornik i WZA przegłosuje emisję. Oznacza to nie mniej, nie więcej jak kolejne rozwodnienie, pogorszenie wskaźników i spadek kursu akcji. Mówiąc językiem prostym do rozgrzanych głów: będzie taniej (nie zdziwiłbym się kursem poniżej 0,20). 
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~nwa [212.180.162.*]
    to jest znany mi kolega, ktory w przeciwienstwie do 99% "inwestorów" interesuje sie gdzie lokuje pieniadze i o kazdej spolce w która zamierza inwestować zbiera max informacji.

sam zacząłem tak robic bo kilka telefonow plus sprawdzenie informacji podanych przez zarzad kosztuje duzo mniej niz pozniej stracone pieniadze.

jesli wiecej byloby takich ludzi to ekipy z NC, ktore mamią ludzi super infami, ktore sa tworzone tylko po to aby upchać akcje, ktore maja za bezcen.
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~TED [79.191.252.*]
    czy nie podobne byly numery na IDM ? oni tez dla zarzadu dawali jakies waranty wymienne na akcje ? czy tu jest ta sama ekipa ?
    kolego nwa [212.180.162.*]  to ja mowisz ze pan Obawa [178.255.168.*] jest tak dobrze poinformowany i pisze ze kurs akcji spadnie ponizej 20 groszy to znaczy sie ze teraz w zadnym razie nie powinnismy dokonywac zakupow akcji ? dziekuje za informacje ;)
    faktyczne chyba macie racje z tą cena bo nie zuwazylem zeby ktos z zarzadu kupil akcje w tej cenie z rynku , pewnie wiedza ze to nie jest okazja przeciez oni sa najbardziej poinformowani ?
    czy się myle ? byla jakas informacja na temat zakupow akcji z rynku przez osoby zarzadzajace ?
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~mistrz [81.161.200.*]
    Emisja akcji o której pisał Obawa dotyczy uchwały podjętej na przełomie 2012/2013. Emisję dla kadry menadżerskiej uzależnili od rezultatu. Podawali w co najmniej 3 raportach, w dokumencie i memorandum informacyjnym warunki i zasady tej emisji. Nie ma tu zaskoczenia.

Natomiast główne podmioty tworzące tą spółkę, póki co nie sprzedawali akcji a przynajmniej nie podawali takich danych.
    a dokupili na rynku ? nie słyszałem ? a to że beda rozdawac akcje menadżerom to my mamy sie cieszyc? to nie dostaja oni wyplaty za swoja prace ? z czego my akcjonariusze mamy sie cieszyc ? ze nie dostajemy dywidendy ? ze kurs ciagle spada ? ze menadżerowie maja dostac akcje ?
    zreszta ja nie podzielam waszego entuzjazmu z powodu rozdawania akcji i patrzac po kursie to wiekszosc ma takie samo zdanie
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~LouisXVI [188.116.35.*]
    TED, wytłumacz proszę, skoro nie trzymasz tu kasy, po co spędzasz tu tak dużo czasu? I po co te emocje? Dla mnie jak i prawdopodobnie dla reszty tutaj, jesteś zwykłym naganiaczem. Żal mi takich jak Ty. Nagadaja się nagadają, i nic z tego nie mają.
    a wytlumacz mi po co pisze tu Obawa [178.255.168.*]  ? pisze ze kurs ma spadac ze ma byc drukowanie akcji to dlaczego on tu sie udziela ? a ja pisze dlatego ze tu jest forum i kazdy moze pisac swoje uwagi dotyczace spolki , ja pisze jak jest a nie wymyslam sobie cos !
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~mistrz [81.161.200.*]
    Spadki wynikają z wielu powodów. Najpewniej z takiej, że osoby które kupiły na górce liczyły na dalsze ruchy. A weszły w spółkę bez jej poznania. A przy niskiej płynności która charakteryzuje cały rynek musi skutkować takimi skokami. Tak samo jak dobre symptomy i sygnały, dają poważne ruchy w górę.

Spółka od wejście na rynek emitowała na razie raz akcje w konkretnym celu. pewnie teraz puści warranty o których wiedzą wszyscy.
    Główne podmioty nie zmieniają swojego poziomu tj. nie dokupują, nie sprzedają. Łatwiej wyjaśnić brak sprzedawania - wiedzą co robią. Czemu nie kupują? Może mają inne wydatki. No sorry, ostatnio jak większość z nas uczestniczyli w prawie poboru.

Spółka wydaje się być rzetelna.

takie zlote zasady :
    1. Tracisz obiektywizm posiadając akcje spółki.
    2. Gdy kurs leci ciągle w dół to nie znaczy, że rynek się myli, ale zazwyczaj wie więcej niż ty.
    3. Spółki upadają z powodu płynności, a nie braku zysków.
    4. Nikt Ci tyle nie da, co NewConnecet naobiecuje (a dokładniej spółki na NC)
    5. Uciekaj, gdy strata rośnie, a nie licz, że się zaraz odbijesz.
    6. Dywersyfikacja to obrona portfela przed złą pojedynczą decyzją.
    panie obawa [178.255.168.*]  ale jak poswieca sie tyle czasu na analize spolki to trzeba zaufac i jak pan pisze ze spadnie ponizej 20 groszy to trzeba sprzedac , jak bedzie drukawnie akcji to trzeba uwierzyć .

i najwazniejsze z motta punkt 4
    4. Nikt Ci tyle nie da, co NewConnecet naobiecuje (a dokładniej spółki na NC)
    ciekawe kto sprzedaje akcje bo w ciągu miesiąca ktoś sprzedał: Wolumen obrotu 635 214 szt kurs spadł w ciągu miesiąca z 32 groszy na 25 groszy .
    ale pan obawa [178.255.168.*] jest zadowolony i pisze w ostatnim poście : " W skrócie wnioski, które wyszły:
    1. Salony audio = 62%
    2. Allegro = 25%
    3. Sklep firmowy, bezpośrednio Jarocin = 5%
    4. Pozostałe = 8% (Euro-AGD-RTV, Unitra, Zagranica)."

a kurs leci pod ciężarm akcji w przepaść

moje motto :
    2. Gdy kurs leci ciągle w dół to nie znaczy, że rynek się myli, ale zazwyczaj wie więcej niż ty.

i jak tam inwestory ? ile dzisiaj kurs spadnie ;) mogę sie nawet a wami zalozyc , ze jak kurs dojdze dzis do 29 groszy to zamilkne na zawsze hehehehe tak jestę pewny że kurs dzisiaj spadnie hehehhehhe
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~vieira [82.177.80.*]
    Dobre, dobre...:):)
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~TED [31.61.140.*]
    trzyma się kursik mocno ;) ładnie zleciało w tym roku z 36 groszy na 22 grosiki a zaraz nowe akcyjki ;) będziecie mieli co kupować ale Pan Obawa dokładnie przeanalizował spókę i pisał że inwestuje tu na kilka lat , pewnie i tak mu już nic nie pozostało ;)
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~abc [79.184.206.*]
    problemem nie jest brak płynnosci, a to ze ciagle ktos sypie juz od ponad roku, na kazdym poziomie.....jesli juz sa zlecenia to leca na lewo, czyli podaz......
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    Obecnie nie wszytko się wydaje takie klarowne jak Zarząd opowiadał w raportach.

Dopuszczałem możliwość emisji warrantów, w końcu należy się bonus motywujący do dalszych działań, JEDNAKŻE sposób w jaki ogłoszono, że spełniły się warunki emisji warrantów nie jest jednoznaczny i rodzi silne odczucia "zakrzywienia" rzeczywistości. Nie dostrzegam również tejże transparentności, o które zawsze Zarząd wspominał i nie chcę na ten moment wysuwać dalej idących wniosków. Czekam na ustosunkowanie się spółki, do tego co "zrobiła" i JAK zrobiła, bo wygląda to mocno naciągane.

W tym wszystkim po raz kolejny powtórzę, mimo głębokiej wiary w spółkę to należy uwzględnić poprawkę iż obracamy się na rynku NC, gdzie intencje i podstawy działalności są znane inwestorom.
    sypie i będzie sypał jeszcze długo zobacz ile milionów akcji jest już nadrukowane ;) a w drukarni czeka już świeżutki towar ;)
    dawno nie spotkałem się z spółką na NC co by tak szybko drukowała ;)
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~ja [31.1.244.*]
    Czytam i się zastanawiam nad szaleństwem tu piszących.
    Mamy spółkę która:
    1.       Spełnia wszystkie zapowiedzi;
    2.       Podstawowy skład akcjonariatu nie sprzedaje swoich akcji
    3.       Umiejętnie wykorzystują podstawowe narzędzia finansujące ich działalność – wykorzystują ją na rozwój z tego co piszą i co widać w recenzjach, w coraz większej ilości dystrybutorów itd. itd.
    4.       Zbudowali zakład produkcji przetworników, budują je.

To NC, moment w którym rynek zauważy spółkę wielu przeoczy, ci którzy są, oby doczekali J
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~toczi [31.61.140.*]
    to kupuj perełkę bo zaraz może zrobić nurka , a piszesz że taka dobra spółka tylko po chętnych na zakup niej tego nie widać

oferty kupna :
    0,22 3 437
    0,21 5 000
    0,21 5 000
    0,21 3 289
    0,20 10 000
    0,19 5 264
    0,14 8 000
    0,10 5 000

• Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~mistrz [46.77.124.*]
    Każdy ma swoje ograniczenia finansowe. Np. ja nie mam więcej środków które mogę zamrozić. Czas pokaże kto miał rację. Sądzę że ci którzy posiadają te akcje
    pamiętaj jedną zasadę kupić zawsze zdążysz ale sprzedać to czasami nie ma komu !
    widzę że macie tu formację porzuconego dziecka ;)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.243.174.*]
    a po co to Ty zbierasz ?
    - dywidendy nie wypłacają
    - obrót na akcjach prawie zerowy
    - przychody firmy to jak dwa kioski z gazetami na małym osiedlu , bo w galerii to przychody mają dwa razy większe niż pylon
    - miliony akcji nadrukowane
    - następne akcje mają drukować
    - kurs od początku roku tylko spada

no ale niektórzy zbierają znaczki inni obrazy a Ty widzę że kolekcjonujesz akcje pylona - kto bogatemu zabroni
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~greenson [109.243.174.*]
    Bo wiem więcej niż ty .
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~Obawa [89.200.208.*]
    No nie chca juz zbytnio sypac, aczkolwiek mysle ze jak wprowadza nowa emisje do notowan to kurs moze zejsc ponizej 0,20 na krotko a tam rowniez dobralbym jeszcze akcji. Trzeba byc cierpliwym a TEDa ignorowac.
    to piszesz że jeszcze ma spaść minimum 20 % ? ( Autor: ~Obawa [89.200.208.*] aczkolwiek mysle ze jak wprowadza nowa emisje do notowan to kurs moze zejsc ponizej 0,20 ) super perspektywy pozdrawiam umoczonych w perełce
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~greenson [109.243.174.*]
    No widzisz ted , tak to w życiu bywa . Rządy w większości rozwijających się państw doskonale wiedzą i zachęcają by ludzie a konkretnie faceci umaczali jak najczęściej , promują tą dyscyplinę sportu bo wiedzą że jak plon dojrzeje będą mieli z kogo sciągać podatki . Wiedzą też że na początku trzeba wydać jakieś grosze by wesprzeć i zachęcić do umaczania . Tak samo jest z naszym Pylonem .
    kupujecie chłopaki ? bo cały czas spada perełka ;)
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~abc [79.186.170.*]
    kupujemy, kupujemy-tylko ten niewidzialny grubas ciagle sypie...
    sprzedawajcie wolniej bo arkusz już jest prawie pusty !!! zaraz na kupnie będzie 0 akcji !!!!!!!!!!!!!!!!!! opanujcie się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahahahaha
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: ~pawg [93.134.60.*]
    To dziala w dwie strony, jedno konkretne info i jest ponad 30 gr...

hahahahaha nikt nie wystawia na sprzedaż bo i po co ? po co straszyć kupujących ! hahahahahaha jakie info ? o drukowaniu kolejnych akcji ? po 10 groszy ?
  • Re: PYLON - nowa drukarnia akcji ? Autor: folkos [217.99.58.*]
    widzę że tu drukarnia dopiero się rozkręca ;)
    jak zabraknie papieru na drukowanie akcji to zaczną drukować na drugiej stronie ;)
[x]
JRCGROUP 0,00% 1,40 2026-02-27 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.