Zastanawiam się czy to co obserwujemy na kursie to nie jest przypadkiem przereagowanie? Kurs spadł w 2-3 sesje o blisko 50%. Fakt faktem, że raport za 4 kwartał wypadł kiepsko jeśli chodzi o zysk netto, żeby nie powiedzieć tragicznie, ale to jeszcze nie jest dramat, gorzej byłoby jakby do tego nie było przychodów, a te zostały zrealizowane. Z informacji jakie można przeczytać w raporcie za Q4, w I kwartale 2015 powinny być zafakturowane roboty, których koszty są już w raporcie za 4 kwartał. Czy nie myślicie, że najbliższy kwartał może pokazać b. dobre wyniki? Proponuję wszystkim przemyśleć czy po tym kursie warto sprzedawać. W moim przekonaniu 50% przecena po jednym słabym kwartale to "lekkie" przereagowanie. Zapraszam do merytorycznej dyskusji...
zdecydowanie jakas panika! ja się zastanawiam, czy nie warto dokupić?! ale warto było sprzedać ok. tych 8zl. Może to celowe, ktoś cos wie i nie powie! nie wiem, gdybam sobie! nic tak nie uczy cierpliwości jak dzieci i gielda heee
Już co najmniej 2 razy tak było, ktoś sobie zarabia na tych wachaniach a ktoś panicznie sprzedaje. Jedna, dwie sesje i znów 7 zł moim zdaniem oktuakna cena żeby kupić coś więcej to ok 6 zł
Wskazana powyżej zmiana jest spowodowana dużym przyrostem nakładów na działalność operacyjną Emitenta, ze szczególnym uwzględnieniem intensyfikacji robót budowlanych zmierzających do zakończenia i rozliczenia prac przy budowie sieci szerokopasmowych w województwie lubelskim jak również przyspieszeniem prac budowlanych na równoległym froncie w województwie podkarpackim.
I wszystko w temacie czekać i będzie. ... a leszcze hmm tracą i po przecenie oddadzą i ja kupię ....
Już chyba niektórzy zaczynają rozumieć, że rzucać akcje na lewo przy tych cenach to lekka rozrzutność :) Chociaż oczywiście jeszcze może trochę pobujać... Niemniej podejrzewam, że znaczna część tych co powysiadali będzie wsiadać ponownie tylko być może wyżej i bliżej raportu za 1 kwartał...