a zresztą - jestem tu od 2009r i będę spokojnie czekał na TEN moment:) ile to już teorii było na tym forum ( 1,0, 1,2....2,0...6, 12, 3,2,5 ) ważne że teorie rosną i są wyższe od kursu w 2009:) tylko twórzcie dalej nowe teorie:) i będzie dobrze
Jutrzen, skoro jesteś od 2009 to obstawiam, że kupowałeś pod koniec roku. Szacun za wytrwałość. Dobrze, że buja bo już znudził mi się ten boczniak. pozdro
podoba sie wam jak buja? I co ile wybujacie na spółce z śr odbotem <100 tys? Więcej niż na waciki? Nic nie wybujacie. To tylko chodzi o odebranie wam akcji jak najtaniej. Tą lodzią buja gruba ryba i to ona zdecyduje kiedy i w jaką stronę. Tak więc nie cieszcie się.
Jeśli już mowa o bujaniu to raczej Wąs buja drobnych już od dobrych kilku lat. Ale z tego bujania niewiele wynika ani dla niego ani dla drobnych bo free float jest ciagle na podobnym poziomie od lat.
Troche to przypomina ostatnie lata na Mieszku. Podobienstwa są dalej idące jak np. udział głównego akcjonariusza na poziomie 64 % oraz co najistotniejsze straszak w postaci emisji: a) na Mieszku były to obligi zamienne na akcje tyle ze po 4 zł. b) tu jest 2,2 zł. jak mnie pamiec nie myli Oby nie skonczyło się podobnie.
wyruch...nie drobnych akcjonariuszy bedzie strzalem w kolano. Przeciez te słabej jakości i bez smaku produkty kupują tylko drobni i ich rodziny, znajomi. Pokomunistyczny cwaniak wciska ludzia syf w (chciałem napisać ładnych papierkach ale nic w nich landego) papierkach i myśli, że ludzie będą łykać byle co tylko dlatego, że jest. Tak mogło byc 20 lat temu. Szkoda wiecej pisać o tej spółce i właścicielu każdy widzi jak jest.
Jeśli nawet urośnie to tylko na chwilę i będzie to okazja do wyjścia, a potem sytuacja wróci do normy. Już Wąs się o to postara, a jak nie Wąs to boty:-)
Fakty są takie, że gł.akcjonariusz emituje akcje (dużo akcji) dla siebie za 50 % wartości księgowej. Niska cena na rynku sprawia, że ten wałek mniej kłuje w oczy. Niska cena jest mu na rękę. Amen.
jest tam też, że helena w 2014 przyniesie zysk - sprawdziło się reszta też się sprawdzi lepszą ekspozycję na rynki zagraniczne marka solidarność można wiele zdziałać goplana też ma bardzo dobrą markę dodatkowo spółka dobra ekspozycja na ożywienie w Polsce ja stawiam, że bedziemy pić szampana i to wcześniej niż później