I wszystko jasne!! Teraz nikt już niczego nie powinien nikomu zarzucać!! Raport jest wiarygodny i spółka naprawdę godna jest uwagi w dłuższej perspektywie. Jutro powinniśmy mieć udany dzień dla kursu!!
Dziwny raport, my poznaliśmy sie na treści, może nastapi mobilizacja na pewien czas, bo rzeczywiście można by było grać na tej spółce, bo chwilowo jej kondycja zdecydowanie się poprawia, mimo ,że jakiś stażyst(k)a pisał raport. Oby nie zmarnowaliby tego decydenci i byli twardzi i nie ugięci :)
Nawet czytanie ze zrozumieniem Ci nie wychodzi, są na etapie weryfikacji więc dopiero się dowiemy o faktycznej sytuacji finansowej !!! Pytam się, gdzie jest to kółko różańcowe które ze mnie się śmiało i niczego w raporcie złego nie widzieli, śmieszne, że dopiero teraz się zorientowali, że liczby im się nie zgadzają KPINA KPINA KPINIA i jeszcze raz KPINA, prezes jak wysyłał raport to chyba był ślepy potwierdzając to do EBI
Będą jaja jak pokażą stratę... ciekawe co napiszę wtedy figi-fago :)
Już piszę. Umiesz czytać ze zrozumieniem? Uczysz kogoś a sam nie potrafisz. Kpina i jeszcze raz kina. Cytat: prawdopodobieństwo jego publikacji w oparciu o błędy zawarte w pliku źródłowym - rozumiesz to? Jeśli to do Ciebie nie trafia to koniec dyskusji. Nie mam zamiaru wcielać się w nauczyciela szkoły podstawowej.
Zysk końcowy netto zostanie bez zmian. Prezes nie pisał by we wstępie, że oczekuje na przyszłość takich wyników gdyby było inaczej. Weryfikowany może być zysk netto ze sprzedaży albo przychody i koszty albo jedna z tych wartości. Nad tym można debatować bez końca. Weryfikacja po błędach w plikach źródłowych - to mówi wszystko.
JAKIŚ CZAS temu też podawali super informacje o zamówieniach , a kurs zjechał do rekordowych 9 czy 10 gr. .po drodze sprzedałem.teraz widze jest podobnie. wielu dalej wrzeszczy , nagonka na spadki, nie , nie nie , to urośnie. naprawdę w to wierzycie ?. raport kant. prawdziwy FF to 95% pewnie? bo czemu maja pisać prawde.poczytają forum,są napaleńcy , no to dajemy.... . od debiutu tylko zjazd z podbitkami.emisje pp do upchnięcia dla was.( robia po 10gr.) no , ale kupujcie.wierzcie. ba, może sprawdzić, tylko do chin trza się pofatygować. ilu i ile czasu już z nadziejami tu czeka i słucha tych na wzrosty ? a co jest > stanie w miejscu. a wnet i spad. TYLE lat , niby spółka uczciwa, to nie chciała by na gpw ? woli dreptać na NC. TU ŁATWIEJ STRZYC. póki co , kurs widzę na ---- . miłych LAT życzę. :)
Dlaczego jest źle? Spada po 20% dziennie? Niezwłocznie czyli najszybciej jak będą mogli. Myślisz, że podsumowanie raportu tj. 4 kwartał wypadł najlepiej na tle innych kwartałów zmienią na 4 kwartał jest najgorszy? Pomyśl. Wywiązali się z polityki informacyjnej i to jest ważne. Może wliczą jeszcze zamówienia z początku tego roku jak to zrobili kiedyś na biomass i zysk bedzie jeszcze wiekszy.
nie chodzi mi ,że jest źle w spółce bo tu widać zdecydowaną poprawę widać tylko,że brak im fachowców do czynności technicznych takich jak pisanie raportu, myślę ,że prezes potrafi odróżnić , poprawę wyników od strat i wstęp do raportu nie wziął się od tak tylko był przemyślana wypowiedzią i tak początek roku będzie znakomity dla vedi i to będzie długoterminowa zmiana trendu, bez względu na to jaki będzie finał IV kwartału
Dnia 2015-02-18 o godz. 11:29 ~xxl napisał(a): > nie chodzi mi ,że jest źle w spółce bo tu widać zdecydowaną poprawę widać tylko,że brak im fachowców do czynności technicznych takich jak pisanie raportu, myślę ,że prezes potrafi odróżnić , poprawę wyników od strat i wstęp do raportu nie wziął się od tak tylko był przemyślana wypowiedzią i tak początek roku będzie znakomity dla vedi i to będzie długoterminowa zmiana trendu, bez względu na to jaki będzie finał IV kwartału
Wg mnie spółka dała sobie tą korektą raportu na coś czas. Nie chce mówić że chce zebrać ktoś jak najwięcej ale jak widać bstony na 24 i 26 gr stoją od kilku dni. Po raporcie skoczyło na 28 jednak zostało to stłumione. Korekta i tak będzie pozytywna jednak wprowadzili tymi błedami pewne zwątpienie, wg mnie celowe. Ff dość duży przy stosunkowo małej liczbie akcji więc troche do zebrania jest.
nie sądzę ,że to celowe zagranie po prostu lipny księgowy, celem spółki jest rozwój i zakup całkowity fabryki , a to będzie kolejne info i wtedy kierunek 1 złoty pewny
Czy w tej spółce - produkującej podobno takie nowoczesne urządzenia - nie ma osoby, która potrafi obsłużyć zwykły kalkulator i pododawać lub poodejmować kilka cyferek w tym pie...m raporcie? Doktoryzują się na tą korektą już czwarty dzień...
Tu na przełomie lutego-marca, bedzie sporo informacji na temat zamowien,takze wzrosty sa nieuniknione.Lepsza taka cisza niz,zeby mialo codziennie skakac jak szalone
Zyją w świecie iluzji, że ten 1 mln ZN to prawda, korekta raportu na pewno doceni ich wiarę, wtedy dopiero nastąpi wywalanie. Może te chińskie kalkulatory źle liczą :-)
Widzę, że hieny czatują. A może ktoś wywali. Nie sądzę, papier mają konkretni ludzie. Nie kupili po to żeby teraz oddawać po 23 czy 24 grosze. Szacun dla Was, Panie i Panowie.
Och tak już ostrze zęby, żeby kupić tą cudowną perełkę po okazyjnej cenie, której zarząd nie potrafi odejmować i dodawać oraz wysyła nierzetelny raport, pomijam fakt, że spółka ledwo zipie, jest nierentowna o czym się przekonacie, ma kiepski cf i musi ciągle się zadłużać, ach zapomniałbym jeszcze niebawem kolejna spłata odsetek za obligacje...
nie bądź śmieszny vel - info, kpina, śmiechu/warte itd. spróbuj zakwestionować wszystkie zamówienia które sam tu dostarczałeś jak tylko się pojawiały w 4 kw. i znaczny wzrost USD? twój sentyment do Vedia bierze się stąd że dała ci zarobić 100-150% jeśli wytrzymałeś ciśnienie? i chciałbyś to powtórzyć, odsetki płacili kiedy mieli kłopoty to tym bardziej teraz mają z czego płacić obligi wykup 2017 i zabezpieczone na 150%, chyba nie sądzisz że Nico Group (130 mil. euro obroty roczne) składa zlecenie Vedia na składanie długopisów firmowych?? http://www.zublin.pl/niko.aspx