• Czekanie na wieści ze spólki Autor: ~górka [83.17.29.*]
    No Panowie I Panie - wykres na Duonie rysuje się ładnie, mamy świetne rekomendacje, tylko iskry brakuje aby to wybiło. Tą iskrą mogło by być jakieś dobre info ze spółki (o jakimś zwiększeniu zaangażowania lub coś w tym rodzaju). Czekamy na dobre wieści.
  • Re: Czekanie na wieści ze spólki Autor: ~Romano74 [78.30.86.*]
    Ja kupiłem po 1,90 i sprzedałem po 2,08, bo zbyt głośno się zrobiło o spółce. Gdzie nie otworzyłem strony to było info o DUONie. Pieniądze nie lubią rozgłosu :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.150.193.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Czekanie na wieści ze spólki Autor: ~górka [83.17.29.*]
    Ciekawe ile ten koleś jeszcze ma tych akcji po 2,05. Nic nie może przebić tego muru. Z kolei na 2,03 jest koleś co zbiera. Ciekawa sytuacja - bardzo wąski kanał. (nudzi mi się i obserwuję od kilkunastu sesji).
  • Re: Czekanie na wieści ze spólki Autor: ~republika [91.231.247.*]
    fakt , ciekawa sytuacja
    Widzę że ktoś testuje moja teorię - 45 000 po 2,03 poszło jak do wora. :)
  • Re: Czekanie na wieści ze spólki Autor: ~ignac [46.174.212.*]
    Najprawdopodobniej koniec korekty, na kilku wskaznikach pokazuje się już sygnał kupna wyraznie bedzie widoczny za dwie trzy sesje, rekomendacje pod 2,7 - 3 zł, po ostatnich wahaniach widać ze kończy sie już sypanie poniż 2,1zł,
    jak jeszcze ze dwie sesje postoi bedzie można przeskoczyć z Groclinu na Duon,, jak przebije 2,10 to następny opór dopiero na 2,2,
    Nie bardzo potrafię czytać wskaźniki - ja bardziej na czuja podchodzę na podstawie obserwacji notowań i swoich prywatnych kresek na wykresach. Np kilkanaście sesji temu (przez kilka sesji) ktoś kupował automatem określona ilość akcji (zawsze taka samą danego dnia) w takich samych odstępach czasu (co do sekundy).

TO MODERATOR
    nie bardzo rozumiem funkcje moderatora, bo to działo się akurat przy wzrostach i później przy oporze na 2,10. Wg. moich wyliczeń automatem skupione zostało około (tak na okrągło) 100 000akcji (odkąd dnia w którym to zauwazyłem) - ile zostało skupione wczesniej - nie wiem.
    Wytłumacz mi prosze funkcje moderatora - do jakiej ilości akcji może skupić z rynku i kiedy to sprzedaje.
    dbanie o płynność, obrót , chociaż z tym różnie bywa
  • Re: Czekanie na wieści ze spólki Autor: ~bufecik [77.254.168.*]
    macie jobla na temat tych automatów , bzdura dla bzdury
    Ci co je wymyslają i Ci którzy o nich gadają - w kółku bzdurewiczów wykresowców coraz więcej wróżbitów ,cudaków
    automaty można łatwo sprawdzić - wystarczy arkusz transakcji z poprzednich sesji (powiedzmy 28.01, 29.01, 30.01 bo później juz nie było automatów) wyłapać jednakowy wolumen (w jeden dzień napewno był po 1000szt, w nastepnym 584 jeśli dobrze pamiętam choć ręki nie dam sobie uciąć), a później sprawdzić odstepy czasu pomiędzy nimi (kilka minut i kilkadziesiąt sekund) - sprawdź mnie - to proste. Nikt nie wstrzeli się ręcznie w równiutki odstep czasu z taka systematyką. Jak już to sprawdzisz to możesz mnie przeprosić.
    chodzi chyba raczej o aminatora jego funkcją jest podtrzymywanie płynności obrotów możne on sprzedawać i kupować akcje na własny rachunek, ale tu raczej jest korekta boczna, ktoś realizuje zysk, może ktoś kto obkupił sie końcem roku albo kupił jakieś pakiety po 1,75 i troche tego miał przez ostatnie dwa tygodnie wszystko ktoś skupywał tak że kurs ruszał się w bardzo wąskim kanale, jak się wysprzeda to ci co wykupili teraz po 2,03-2,05 tak szybko nie oddadzą, widać ze zainteresowanie wzrosło i ktoś ostro skupuje bo by była korekta jak w połowie stycznia

Tu jest ewidentna zbiórka - wąski kanał zablokowany z 2 stron na 2,03 i 2,05. Ktos poprostu zbiera licząc na zniecierpliwienie inwestorów.
    jak by spadło poniż 2zł chętnie bym dobrał ale czekam jeszcze na pko żeby dokupić 
    ale nie sądzę żeby spadło poniżej ten co skupuje po 2.03 wie co robi widocznie szykuje sie jakieś
    dobre info
  • Re: Czekanie na wieści ze spólki Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    tyle ze ten poziom moze sie utrzymac nawet kilka tygodni ;), z lekkimi hopkami dol lub gora,,, do ataku na 2,5 moim zdaniem jeszcze droga daleka
[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.