• Scenariusz dla ORP Autor: ~shaki [31.182.92.*]
    W piątek zacznie się windowanie ceny, może nawet zobaczymy 3 zł, a potem będzie raport i.... jazda w dół, przykro mi taki jest scenariusz, ale ja chce się załapać na te min. 2,7 ;)
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: zibivip [31.172.188.*]
    A dlaczego uważasz że wyniki za IV kwart. będą kiepskie ?
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~shaki [31.182.92.*]
    spójrz na całość spółki, nie przez pryzmat ostatniego tygodnia czy miesiąca. Poza tym brak zaufania po stronie inwestorów. Zgadzam się z niektórymi, że skoro nie robi,ą skupu to jest źle. W poniedziałek, ktoś próbował windować cenę na 2,40, ale znalazł się lepszy cwaniak i sprzedali akcje upychając kurs. Zobaczymy 1.8-1,9 i będziemy czekać na skup. Czas pokaże.
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~123 [89.228.148.*]
    Zamykanie poniedziałkowej sesji przypadkowe ?????? ......

http://www.bankfotek.pl/view/1856085

Na dzisiejszej sesji od samego rana zjazd i zatrzymanie na wsparciu

http://www.bankfotek.pl/view/1856086
    co chcesz przez to powiedzieć?
    Dnia 2015-02-10 o godz. 21:33 ~shaki napisał(a):
    > co chcesz przez to powiedzieć?

1. mały wykład

Obrazki same mówią:

1) ustawianie kursu ( 2,19 ) zeszli niżej
    2) wsparcia i opory

• W poniedziałek 2 podejście do oporu zatrzymane ( przypadkowe? )
    • wtorek sesja rozpoczyna się bez komunikatu o przeprowadzeniu " skupu"
    • zatrzymanie kursu na wsparciu dolna skośna linia
    nie jest to akumulacja tylko ewakuacja
    Dnia 2015-02-10 o godz. 21:47 ~shaki napisał(a):
    > nie jest to akumulacja tylko ewakuacja

Z Brzeska jestes?
    nie, tak jak ty jestem z Sosnowca
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~analityk [89.66.166.*]
    Jeszcze w tym miesiącu 45 groszy

• Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~kris [82.177.192.*]
    franek może pomóc
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: zibivip [31.172.188.*]
    Franek pomoże za 1 kwartał 2015
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Według słów Tuory z artykułu z poprzedniego roku http://www.parkiet.com/artykul/7,1399504-Orphee-zamknie-rok-z-zyskiem-.html
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~poe [195.116.31.*]
    Płocica mówił publicznie, że sprzedaż na wschód spadła Cormay"owi, no to i spadła Orphee bo ma spółki na wschodzie.

Mogły też być większe koszty restrukturyzacji tej spółki z Irlandii

no i na konflikcie tracą obie firmy, bo część sprzedaży Orphee to sprzedaż cormay'a
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~sth2die4 [217.153.116.*]
    co taka cisza na forum...wcześniej tu wrzało....nawet nikt już nie hejtuje:)

• Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~123 [89.228.133.*]
    Zobowiązałeś się do kontaktu z KNF w sprawie podmiotu skupującego akcje spółki zagranicznej. Szparka sekretarka z Departamentu ...... Infrastruktury nie odpowiedziała mi na zadane pytanie przełączała mnie do banku gdzie mam konto...zrezygnowałem z połączenia bo to śmiech nie rozumiała o co mi chodzi.... wysłałem maile do Spółki i do http://seg.org.pl/pl/.
    Nie miałem zbyt dużo czasu miałem ograniczone działanie osobistymi sprawami, ale temat leży mi na sercu.
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~Pandora [84.40.131.*]
    Dnia 2015-02-11 o godz. 15:24 ~sth2die4 napisał(a):
    > co taka cisza na forum...wcześniej tu wrzało....nawet nikt już nie hejtuje:)
    >

...każdy w skrytości zastanawia się jak będzie można wyjść z tej spółki jeśli "niezbędna zwłoka" trochę się przedłuży....

w oczekiwaniu na, małe skojarzenie, które przyszło mi dziś do głowy

zastanawiało mnie co takiego jest w naszym kochanym Prezesie, co powoduje niepohamowany przypływ nienawiści jaki u ludzi wywołuje Tuora, ....... jak bardzo trzeba się czuć skrzywdzonym, aby na publicznym forum życzyć komuś śmierci...., obejrzałam dziś kilka jego zdjęć z niedawnej przeszłości Cormay i już wiem, ......on jest jak matrymonialny oszust z sympatii, .....taki facet co podrywa samotne kobiety obiecując im wielką miłość i trwały związek,...... a gdy już złapią haczyk i zaczynają wierzyć, że spotkały swojego księcia, zaczynają się pojawiać drobne problemy, ......miał zadzwonić... nie dzwoni, miał przyjechać.... niby jedzie, ale dotrzeć nie może, a gdy już przyjedzie to chce pożyczyć trochę pieniędzy, tylko po to, aby kiedyś w przyszłości mogli być razem....., taka zakochana kobieta ciągle czeka na to, aby zrealizować tą wielką miłość, którą on obiecał i wszystkie rozsądne argumenty, że coś jest nie tak, od siebie odrzuca, dopóki nie zostanie sama z wziętym na niego kredytem, poczuciem, upokorzenia, nienawiści i wstydu.....

może dlatego, że jestem kobietą tak to widzę, ale dla mnie potrzebą, którą wykorzystywał Tuora jest ludzka chciwość i chęć łatwego zarobienia dużych pieniędzy, mamił wizją Bluboxa w między czasie wyciągając od ludzi kasę, a dziś nie ma skrupułów, bo matrymonialni oszuści też ich nie mają, traktują swoje ofiary przedmiotowo i nie żałują swoich czynów

.....drodzy Panowie, którzy tak nienawidzicie Tuory, nie bądźcie jak oszukane samotne kobiety, jeśli nie potraficie grac w tą grę, to w nią nie grajcie....

a teraz czekam na cztery czerwone rączki :)
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~jk [31.11.212.*]
    "potrzebą, którą wykorzystywał Tuora jest ludzka chciwość i chęć łatwego zarobienia dużych pieniędzy"

a to żeś mądrość Pandora napisała. Czyli żeby nie być posądzonym o pazerność należałoby inwestować w spółki bez żadnej wizji i przyszłości ? Tak to należy rozumieć ?

jk,

moja wypowiedź to tylko lekka dygresja psychologiczna.... próbowałam zrozumieć skąd w ludziach takie pokłady nienawiści do faceta

jak chcesz zbajerować dziewczynę i trochę przesadzisz, to wiesz co Cię potem czeka, i szybko zwiewasz

TT to zawodowiec, robi to samo tylko, że na innej płaszczyźnie, ale emocje są podobne
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~jk [31.11.212.*]
    nienawiść rodzi się z jego oszustw i cwaniactwa.
    Zupełnie inaczej jest jeśli ktoś snuje wizje trudne do realizacji i coś po drodze nie wychodzi.
    Ja osobiście czuję się oszukany i nie dopatruję się winy chciwości po swojej stronie.

Zawodowiec ? Mnie bardziej pasuje "Rude - fałszywe".

• Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Jutro będzie artykuł o orphee bo widzę , że jest zapowiadany w czwartkowym parkiecie . Zobaczymy o czym jutro będziemy rozmawiać .
    Dnia 2015-02-11 o godz. 18:52 ~GMBH napisał(a):
    > Jutro będzie artykuł o orphee bo widzę , że jest zapowiadany w czwartkowym parkiecie . Zobaczymy o czym jutro będziemy rozmawiać .

może jeszcze dzis po 20, dzieki za info
    Dnia 2015-02-11 o godz. 19:15 ~Pandora napisał(a):
    > Dnia 2015-02-11 o godz. 18:52 ~GMBH napisał(a):
    > > Jutro będzie artykuł o orphee bo widzę , że jest zapowiadany w czwartkowym parkiecie . Zobaczymy o czym jutro będziemy rozmawiać .
    >
    > może jeszcze dzis po 20, dzieki za info

i co?
    informacja o skupie do końca tygodnia
    skup do końca lutego
    skup zgodny z prawem szwajcarskim
    cormay nie wnosi sprzeciwu

to jest w formie rozmowy z TT
    Dnia 2015-02-11 o godz. 21:13 ~Pandora napisał(a):
    > informacja o skupie do końca tygodnia
    > skup do końca lutego
    > skup zgodny z prawem szwajcarskim
    > cormay nie wnosi sprzeciwu
    >
    > to jest w formie rozmowy z TT

dziękuje to będzie Tłusty czwartek

• Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~herh [85.202.153.*]
    no ciekawe ciekawe.... jutro powinno się dziać
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~ckmmln [89.161.38.*]
    no to jutro gorne widly X3 :):)
  • Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~becher [37.128.66.*]
    Pandora,
    coś w tym jest, co piszesz..........Ale jednak oszust matrymonialny to skala znacznie
    mniejsza i inna niż to, co wyprawiał i wyprawia Tuora. Oszukana kobieta w końcu przejrzy na oczy
    i też zapała nienawiścią. I będzie oszusta nienawidzieć taka samo, jak tutaj nienawidzi go każdy
    oszukany inwestor. W strefie matrymonialnej zaangażowane jest serce a tutaj, na giełdzie serce tak nie bije........
    Jedyna wspólna cecha - tu i tu rozum za często śpi.......

TT dla mnie jest uosobieniem zła. Za te tabuny sponiewieranych ludzi, młodych, niedoświadczonych,
    ufnych i pełnych nadziei...........Od kilku lat śledzę jego zachowanie, jego sposób komunikowania,
    łączność z akcjonariatem. Pokaż, która z jego zapowiedzi została zrealizowana? A ile ludzi
    przez te zapowiedzi dotknęły dotkliwe straty!

Ech, szkoda gadać.............Tam oszust matrymonialny a tu gangster bez skrupułów..........

Becher ja się w 100% z Tobą zgadzam, jedyne co staram się robić siedząc tu, to kontrolować własne emocje, tak aby nie przeszkadzały rozumowi

wnioski są dwa, każdy oszust matrymonialny czy giełdowy kieruje się swoim dobrem, w sytuacji w której dziś znalazł się Tuora, no ta bene, z powodu własnej osobowości, przeprowadzenie skupu jest dla niego "dobre", więc po trupach, zgodnie z prawem czy nie ten skup przeprowadzi

a drugi wniosek, nie wpadajmy w za dużą euforie, przypominam mamy do czynienia z TT, diabeł może siedzieć w szczegółach

no i trzeba pamiętać o tym, że drobni inwestorzy zarabiają na drobnych różnicach kursowych a nie budują strategie spółki, ja chcę dorobić do pensji, bo nie stać mnie z niej na utrzymanie rodziny, nie mam innych aspiracji...

• Re: Scenariusz dla ORP Autor: ~kris [82.177.192.*]
    becher, masz rację tak było i właśnie takich ludzi wykiwał - "tygrys biznesu", znam paru

teraz jest w sytuacji że chce się dogadać kosztem umocnienia wartości Orp - a spółka jest chyba za mocno przeceniona

o czym gadamy 2.xx - zarabia we Frankach

z 80% sprzedaży Crm idzie przez Orp
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.