emocje są bardzo ważne w życiu, ale nie są najlepszym doradcą biznesowym w takich chwilach
trzeba poczekać na informację, bo zdarzyć mogło się milion rzeczy, może z nerwów zapomniał...., może były problemy techniczne...., może sąd w Szwajcarii wydał wyrok.....
mi dziś śniło się, że lecę samolotem pilotowanym przez Tuorę, ale doleciałam
zła karma rzucana do ludzi wraca, więc nie życz nikomu czegoś takiego
każdy wiedział, kim jest i w jaki sposób działa TT, więc pretensję można mieć jedynie do własnej chciwości, która wygrała nad rozsądkiem i logicznym wyciąganiem wniosków
ja dziś swoich akcji nie sprzedaje, tylko czekam na dalszy rozwój wypadków, nie mam w sobie nienawiści, tylko chłodną kalkulację, czego wszystkim dziś życzę
Dnia 2015-02-10 o godz. 08:13 ~herh napisał(a): > wszystko nie zmienia faktu.... że JAKIŚ komunikat powinien wczoraj być. > Robią jaja jak zwykle - i jak ich tutaj traktować poważnie ? >
z tym się zgadzam w 100%, tyle że może właśnie to jest przyczyną opóźnienia komunikatu, ludzie już nie traktują ich poważnie i mogą nie chcieć współpracować...
kto normlanmhy kupuje akcje na kredyt .. ???na kredyt to kupuja tylko zlodzije jak prezes tej spolki .. ktory wie ze jak bedzie trzeba to sobie kolejnych dodrukuje i kredyt odda ... a naiwnym padnorkom wmowi ze zrobi skup zeby jego gorace kartofle lykali ..
Oczekiwania są duże dla osób, które doznały porażki z inwestycji w ORP w ubiegłym roku i nie ma co im się dziwić to normalny objaw. Jedno jest pewne, że dni jego są policzone w Orphee i jeżeli nie zrobi skupu aby sprzedać swoje akcje dla odzyskania części pieniędzy będzie musiał czekać latami. W podobnej sytuacji jest TFI Q...s Na operacji skupu jedyny co zarobi to Łapiński kupujac akcje od OFE po 2,5 i trochę drobnicy.
Ten skup nie ma sensu. Trzeba zmienić zarząd w Orphee lub połączyć spółki i kupic drugą część Diesse. Tego pakietu nikt inny nie kupi. Orphee nie jest pierwszą firmą zainteresowaną zakupem i nie pierwszą której podano zmanipulowane wyniki. Po arbitrażu z Orphee jest niewielkie prawdopodobieństwo, że jeszcze ktoś usiądzie z nimi do negocjacji. Ten pakiet spokojnie jest do wzięcia za 10 mln. EUR, tyle że TT niepewny swoich dalszych losów w Orphee coś kombinuje. Siedzą z ojcem w RN Diesse, więc poza kulisami mogli dogadać sprawę. Ponadto, jeśli ktoś dobrze policzy, to przy cenie skupu 8,90 i udziale CRM w skupie (co jest możliwe), nic akcjonariusze na tym nie zyskają.
Dnia 2015-02-10 o godz. 08:54 ~jk napisał(a): > Ten skup nie ma sensu. > Trzeba zmienić zarząd w Orphee lub połączyć spółki i kupic drugą część Diesse. Tego pakietu nikt inny nie kupi. Orphee nie jest pierwszą firmą zainteresowaną zakupem i nie pierwszą której podano zmanipulowane wyniki. Po arbitrażu z Orphee jest niewielkie prawdopodobieństwo, że jeszcze ktoś usiądzie z nimi do negocjacji. Ten pakiet spokojnie jest do wzięcia za 10 mln. EUR, tyle że TT niepewny swoich dalszych losów w Orphee coś kombinuje. Siedzą z ojcem w RN Diesse, więc poza kulisami mogli dogadać sprawę. > Ponadto, jeśli ktoś dobrze policzy, to przy cenie skupu 8,90 i udziale CRM w skupie (co jest możliwe), nic akcjonariusze na tym nie zyskają. >
Ja życzę wszystkim tyle lądowań ile startów..........Nawet temu TT..... Ale życzę mu również, żeby dopadła go sprawiedliwość.....Za poniewieranie tabunów młodych i niedoświadczonych inwestorów, zwanych leszczami...........Miałbym wielka satysfakcję, jakbym zobaczył go za kratami...........I wcale nie byłoby mi go żal........ Ten facet ma gangsterską mentalność - przeciez on na pewno zna opinie, które o nim krążą. I nic nie robi, żeby poprawiać swój image......Ech, szkoda gadać.
matactwa tuory. ten facet się nie zmieni. jestem daleki od złorzeczeń, ale kratki dla niego to własciwe miejsce.
tymczasem myslę ,ze jest to gra na wyrzucenie z rynku wszystkich leszczyków. za duży panował tutaj na forum optymizm. To wszystko było zbyt oczywiste, także trzeba wprowadzić trochę niepewności.
Niestety , ja sie skracam, nie sprzedaję wszystkiego, ale zmniejszam ryzyko. Z tym gościem (TT) raczej nie zrobi się duzych pieniędzy.
Po co sprzedawać 20% za 8,9 skoro można sprzedać 100% za np. 6-7 zł. Brak skupu to koncentracja na prawdziwym rozwoju firmy - oczywiście pod nowym zarządem.
giełda to nie miejsce dla wrażliwych panienek, więcej tu gangsterów niż zakonnic....
dla normalnego człowieka wielką trudnością jest zrozumieć umysł tak twardego zawodnika jak TT, oczywiste jest, że wie co o nim ludzie myślą, nie jest półinteligentem, ale najwidoczniej opinia innych ludzi o nim, nie jest mu potrzebna do zarabiania pieniędzy
czy posługując się jedynie umysłem, a nie uprzedzeniami, ktoś jest w stanie logicznie wytłumaczyć na czym polega dzisiejsza taktyka Tuory i jak na niej chce zarobić kasę???
nie umieszczając żadnej informacji ma świadomość co stanie się z kursem akcji
kiedyś jakąś wiadomość umieści, co w niej będzie? że rezygnuje ze skupu bo kupił resztę diesse? może włochom rura zmiękła, ze za chwile nie będzie w orphee kasy i złożyli propozycje sprzedaży reszty udziałów???
Zakładasz kolego, że Tuora panuje nad sytuacją a nie miota się od prawa do lewa a chciałbym Ci przypomnieć, że Tuora w Cormayu to oficjalnie tylko 20% akcji a w Orphee ledwo 10%. Można pisać bzdury na blogach i forach ale realnie zakres oddziaływania zaczyna się kurczyć - tym bardziej, że jest kompletnie nie wiarygodny dla inwestorów finansowych. Jeśli zakładasz, że to mało prawdopodobne przeczytaj wywiad w Forbesie o aferze z prawem do patentu - Facet nie zważając, że jest nagrywany twierdzi, że należy oponenta skompromitować i to w sytuacji w której podobno ma wszystkie argumenty w swoich rękach.
Dnia 2015-02-10 o godz. 09:18 ~X-Man napisał(a): > Po co sprzedawać 20% za 8,9 skoro można sprzedać 100% za np. 6-7 zł. Brak skupu to koncentracja na prawdziwym rozwoju firmy - oczywiście pod nowym zarządem.
gwarantujesz, że z orp tak będzie tak jak piszesz, rozwój spółki czy nie potrzebna jest mamona dla "Ojca chrzestnego" Cormay
Miałem deczko farta jak wywaliłem po 2,25 jak zjechało z 2,40PLN. Tym bardziej że brałem po 1,91 więc miałem prawo zrealizować zyska. Co do skupu spodziewałem się że tu nie takie że już - za dużo problemów żeby tak w szybkim tempie to zrobić. Co nie znaczy że skupu nie będzie - może w późniejszym terminie na większy czas. Ale to może nie pewnik więc trza brać co swoje.
zastanów się co piszesz. Tuora jest na ostatnim zakręcie. Wisi nad nim wypad z władz kolejnej spółki. W takim momencie nie mysli sie o długofalowym rozwoju, tylko o zabezpieczeniu swoich pieniędzy. Zapewniam ,ze nowy zarząd szybko rozdrapie pieniadze i aktywa w Orphee. Zreszta wypowiedzi Płocicy o tym mówią. Dlatego tuora tez to widzi, i chce jak najwięcej chapnąć dla siebie. Dlatego kombinuje tutaj jak wykiwać jeszcze innych akcjonariuszy.
Jest bardzo małym, prymitywnym człowieczkiem. To, żę roluje ludzi na wszystkie sposoby we współ z ojcem, siostrą itp nie świadczy, że przyjdzie moment na ich rozliczenie nie koniecznie prawne. " nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka " nie są anaonimowi wiec czy wczesniej czy później " miecz Damoklesa " osądzi ich.
ja tu nowy... przyglądam się tym wszystkim emocjom... papiera nie posiadam, aczkolwiek trzymam rękę na pulsie..
czytając Twoje wypociny Kolego musiałeś nieźle umoczyć tu lub na cormay.. no cóż wypłacz się porządnie w poduszkę, wyżyj się na ścianie i zostaw tą giełdę bo to bajka nie dla Ciebie dziecko...