• UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~prom [88.156.131.*]
    Będzie walne zebranie za miesiąc,
    będzie nowy członek rady nadzorczej,
    będzie powołany biegły rewident / księgowy który prześwietli spółkę.

Dodatkowo zeszło info gdzie jawnie stwierdzono naruszenie warunków emisji obligacji. Wniosek spółka nie ukrywa takich rzeczy.

Zwracam uwagę że zakupami udziałów w spółce zoo pana Stonogi zainteresowała się firma Protektorzy.pl tak wynika z komentarza na Fejsbóku. Ja wiem że źródło wątpliwe ale popatrzcie czym oni się zajmują. To się wcześniej czy później rozejdzie info a wpływ jest na plus.

I na koniec. Nikt nie mógł przewidzieć takiego obrotu spraw. Szybciej bym się spodziewał upadłości niż tego że wejdzie tu Stonoga a Misiąg wyrzuci wszystkie akcje w rynek. Nie wiemy czy oni się wcześniej nie dogadali, czy spółka byłą sprawdzana pod kątem finansów jak również mocno wątpliwe jest że biznesmen Stonoga kupił bankruta.

Widzieliście jaka tutaj była nagonka w te trudne dni. Teraz trochę zacznie się poprawiać (będą kolejne infa) to nagonka i straszenie przybierze na sile. Ci co naganiali sami obkupili się od 24 do 30 groszy i czekają.
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~prom [88.156.131.*]
    Dodatkowo:
    - póki co nie ma żadnych informacji że będzie jakiś dodruk akcji
    - Stonoga nie sprzedaje akcji Uboata przez Fejsbóka a sprzedaje udziały inne spółki zoo i każdy może sobie kupić jak chce a jak nie to nie
    - faktem jest że sprzedawał ale wycofał się i kasę wszystkim zwrócił, to może mieć wpływ na wysokość (rodzaj i wymiar) ewentualnej kary
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~bushy_beaver [95.108.41.*]
    aktualnie spółka wyceniana na jakieś 3mln, warto mieć pakiet, wiem, że ciężko uwierzyć po tylu aferach na NC, ale może akurat ta spółka zostanie postawiona na nogi.

Pan Stonoga pomijając jego inne aktywności, to biznesmen i kota w worku nie kupił chociaż na pewno jego ludzie muszą prześwietlić każdy papier, dobrze że będzie rewident, przynajmniej wszystko będzie jawne.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.135.22.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~ivg [31.11.248.*]
    Od 24 do 27 groszy Ci co naganiali na spadki to nie kupili.:-) To były dwie góra trzy osoby od Zbyszka :-)
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~giord [89.68.115.*]
    Pamiętam jak w okolicy Bożego Narodzenia trafiłem na tą akcję charytatywną w TV gdzie obok logo Kulczyka i KGHM było godło ;-) Ubota. Poszukałem trochę w sieci i szybko znalazłem wypowiedź pana Stonogi (wtedy po raz pierwszy o nim usłyszałem), który mówił o "swoim przyjacielu Grzegorzu Misiągu kupującym wspaniałomyślnie sztuczną nogę dla chorego chłopca". Uważam, że już wtedy byli dogadani a cały dalszy przebieg i wszystkie historie z byłym prezesem (nie darzę typa sympatią) były konsekwencją umowy. Myślę, że obrót ostanich dni też nie jest przypadkowy i licząc od grudnia to miała tu miejsce potrójna, może poczwórna redystrybucja a Misiąg zarobił krocie i kto wie, może już zarobił pan Stonoga. No nic...było jak było, ja jestem dobrej myśli cały czas, a nawet lepszej niż jeszcze przed miesiącem. Cieszy mnie fakt wyjścia GM niezmiernie a z nim na pokładzie nie byłoby szans na jakiekolwiek odrobienie czegokolwiek, wszak spółkę jak to się mówi - zeszmacił, na czele ze swoją osobą.
    Pozdrawiam prom choć przyznam, że naiwne było, gdy pisałeś o tym jak "prezes w zębach 5 mln do spółki przyniósł"
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~wiosło [31.61.131.*]
    wiemy dobrze ze za tydzien wyniki i skoro po 3 kwartal byl na plusie to chyba 4 nie bylo milion straty
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~brylantjusz [66.249.81.*]
    Dokładnie też tak mi się wydaje to już wszystko było dawno ustalone... problem w tym, ze Misiag tak wszystko zakręcie że kompletnie nie wiadomo co jest prawdą a co nie. Trzeba wspomnieć,że niby Uboat Finanse miał portfel wierzytelności na 11 mln jeśli to prawdę rzecz jasna ....
  • kiedy UPADŁOŚĆ ? Autor: ~xxx [77.254.22.*]
    j.w.
  • Re: kiedy UPADŁOŚĆ ? Autor: ~setkonoga [87.207.75.*]
    największy ból gdy sprzeda się przed wzrostami.....
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~prom [88.156.130.*]
    Zostało 5 dni do raportu a w piątek będzie zapowiedziane na Fejsbóku info. Prywatnie przewiduję że mu się te udziały sprzedały i 600k jest no ale zobaczymy. Spodziewałbym się jeszcze ze 2 infa tj. prezes i propozycja dla obligatariuszy.

Był Misiąg który się nie komunikował ESPI z nami a teraz jest Stonoga który się komunikuje Fejsbókiem. Trzeba się dostosować :-)

Proponuję nie wdawać się w nagonki i puste dysputy. W zamian lektura raportów ze spółki. Nawet jeśli sfałszowane czy podkoloryzowane to pochodzą ze spółki a nie od 'dzieci internetu'.

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/649968,uboat-line-sa-odpowiedz-na-pytania-akcjonariuszy-zadane-na-nadzwyczajnym-walnym-zgromadzeniu-dnia-4-

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/649015,uboat-line-sa-raport-okresowy-za-iii-kwartal-2014-roku
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~prom [88.156.130.*]
    I tak jeszcze czytam to co sam wkleiłem i nadziwić się nie mogę. Nawet jakby te należności spółka nie mogła ściągnąć sama ale generalnie byłyby możliwe do ściągnięcia i odzyskania (wymagalne, nakazy, itp) to jakby je komuś sprzedać typu ala Krukowi za 20% ceny to tylko za to jest na spłatę obu serii obligacji. Autentycznie nie rozumiem jak taka spółka mogła zjechać na dno.
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~rudy [83.0.173.*]
    No to sobie odpowiedziałeś właśnie że należności są nieściągalne i wyparowały za granicą.
    czyli co 40 baniek naleznosci jest niesciagalne ale 40 baniek zobowiazan jest wymagalne?
    geniusze gieldy jestescie wszyscy
    czyli co 40 baniek naleznosci jest niesciagalne ale 40 baniek zobowiazan jest wymagalne?
    geniusze gieldy jestescie wszyscy
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~rudy [83.0.173.*]
    nierealne? Jestes pewien?
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~prom [93.105.179.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~prom [93.105.179.*]
    Do końca wierzyłem w tą spółkę. Niestety powtórzę się z pierwszego wpisu że takiego zwrotu akcji nikt nie mógł przewidzieć. A ostatnio nastąpił kolejny zwrot akcji w wersji ekspresowej. Wczoraj napisał (nagrał na filmie) że wszystkie działania biznesowe będą kontynuowane a rano że rekomenduje upadłość. Jednak tych udziałowców z Fejsbóka nie oszukał skoro oddał z procentem. I tak naprawdę śmialiście się z nich że niedouczeni i mu tam lajkują ale akurat oni nie stracili chyba że ich przywiało na NC i kupili jeszcze dodatkowo.

Nawet nie zdążyłem sprzedać bo wróciłem późno z pracy. Zainwestowałem 3 000 zł. Honorowo zostaję do końca.

Myślałem że w piątek wyjedzie owe śmieszne info że prezesem został kolega z klasy tego z KNFu, co Stonoga zapowiadał.

PS Mimo wszystko czy nie wydaje się wam dziwne że taki Misiąg załatwił i ABSów (na 2 mln zł) i Stonogę (na 0,5 mln zł)? Nikt z nich nie wiedział co kupuje, nie sprawdził spółki? Na gębę czy lewe papiery? Stonoga został z pakietem akcji co go ruszyć nie można. Po prostu interesuje mnie finisz sprawy.
  • Re: UBOAT - walne, biegły, dobre infa Autor: ~parkietu_król [31.175.97.*]
    Misiag i stonoga to koledzy..teraz to pewnie najlepsi.
    Po co te spekulacje? Siedli przy whiskey, zapalili zioło i wymyślili plan jak tu wyszarpac jeszcze trochę kasy od ludzi.. Pewnie siedzą teraz razem i leczą kaca i śmieją się z waszych komentarzy.. A wy uwazacie się za znawców giełdy..każdy kto kupił akcje uboatu od stycznia 2014 r gówno wie o giełdzie! Wszyscy się nabraliscie na wyimaginowaną w głowie misiaga firmę. Pozdrowienia :)
[x]
UBOATLINE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.