trzeba odczytac raport 11 bit 12.02 i potem jak bedzie premiera ai req obserwowac wskaznik top sellers indie games na steamie podzielic przez 3 i wiadomo ile spzedalo sie ai req ;)
Dnia 2015-02-05 o godz. 13:30 ~uczciwy napisał(a): > Nie kłam ! > > Sprawdzam i podaje liczby: > > Current Players 30 > 30-Day Avg. 44.5 > > To będzie hit roku !!!
żeby sprzedać 60 k w : weekend - 1250 na godz. tydzien - około 357 na godz. miesiąc - około 89 na godz. rok - około 8 na godz. średnia z ostatniego miesiąca 0,3 czyli 60 k sprzedadzą za 24 lata. Od paru dni ida około 6 na godzine wiec podchodzą pod rok:) ps. te statystyki tez nie sa dokładne bo tam jest pokazane ile osób grało a nie ile kupiło może być ze np.1 osoba przez pare dni gra powiedzmy 2 godziny i wtedy codziennie jest w tych statystykach a tylko raz kupiła
Spojrzałem na Afterfall Insanity, zaznaczyłem cały okres i pisze maksymalnie grało 693 os. No to według tego co tu niektórzy piszą tyle się sprzedało.
A. Reconquest też nie wiadomo jak się sprzedaje poprzez EA,to że 3 gra czy 5 to liczby mogą być inne,oczywiście nie kosmiczne bo to Early Access.
Na steam poszło 300tys Insanity przynajmniej do czasu tego artykułu to gdzie to jest na wykresie, niema co patrzeć na to tylko czekać na wyniki sprzedaży a jakie będą tego nikt ie wie.
W całym roku 2013 Nicolas Games zanotowało 4,75 miliona złotych przychodu. Największa w tym zasługa Afterfall: Insanity, które zadebiutowało na Steam, dzięki czemu do kupujących trafiło 300 tysięcy egzemplarzy gry. W raporcie kwartalnym czytamy, że największy wpływ na dobrą sprzedaż miało uczestnictwo gry w akcjach sprzedaży wiązanej - bundlach.
693 os. to jest liczba osob które grały maksymalnie naraz w ta gre to jest godzinowy wskaźnik i nie to że sie sprzedało podczas tego czasu tyle gier tylko że tyle osob grało na raz podczas te godziny