Skąd tutaj takie ostre wachania kursu ? Wczoraj 28, rano 30 a teraz 27. Spółka spokojnie może być wyceniona na więcej niż obecnie wiec co się tu dzieje ?
Żeby się ustabilizowało to najlepiej w termiach gdzie nie będzie żadnych komunikatów. Zaraz czekają nas raporty więc o stabilizacji teraz ciężko ale okolice 30gr pewniejsze są
Przestan patrzec i komentowac kurs. Obecnie potrzeba kilkuset zl by kurs wrocil na 46gr. Kup akcje gdy sa tanie tak jak teraz i czekaj cierpliwie a zarobisz
Małe wachania kurs o 4gr w dół czy górę nic tutaj nie zmienią. Jedyne co potrzeba tutaj kursowi to większe zainteresowane akcjami bo to zapewni nam przynajmniej większy obrót. Przy braku zainteresowania takim jak teraz to kurs albo będzie stał lub będzie chwiejny tak jak ostatnio było
Nie do końca się z Tobą zgodzę. Od dłuższego czasu jest w tej spółce takie zainteresowanie a kurs nie chwije się aż za bardzo. Pod koniec 2014 stał twardo na 21gr. Obecnie przy takim samym zainteresowaniu wzrosło do 34gr więc nie jest źle. Zainteresowanie na pewno przydałoby się lepsze no ale cóż poradzić..
Pewnie, że może iść w górę przy niewielkim zainteresowaniu tylko, że to będą wzrosty o parę groszy jak obecnie. Potrzeba tutaj sporego zainteresowania jeśli spółka ma być kiedyś po 1zł
Jesteś pewna ? Przy obecnym zainteresowaniu możemy tutaj mówić także o jego wzrostach. Porównaj końcówkę roku z bieżącym miesiącem pod względem kursu jak i obrotów
Tylko że mówimy tutaj o dwóch różnych wzrostach. Ty mówisz o wzroście o pare groszy do 34gr a ja chciałabym tutaj złotówkowy kurs bo jak na branżę budowlaną taki przydałby się.
Ależ oczywiście, że taki wzrost przydałby się tutaj i to od dłuższego czasu. Wtedy zainteresowanie spółką byłoby ogromne ale nie oczekujmy tutaj złotych jabłek na drzewie skoro przez sporo miesięcy kurs utrzymywał się na granicach 20gr a obecnie mamy 34gr
Mi udało się wejsć i wyjść w dobrym czasie i nie narzekałem na żadne straty. Myślę, że teraz też jest dobry czas na wejścia, w końcu spółka jest na plusie w porównaniu do tamtego roku
Wszystko zależy od podejścia indywidualnego do inwestycji na giełdzie. Jedni wchodzą i czekają miesiącami na zarobek a inni wchodzą i po tygodniu wychodzą lub przy chwilowych spadkach. Giełda jest pełna niespodzianek, nawet u Lokat u których jest w miarę stabilnie i spokojnie
Nie wiadomo co musiałoby się wydarzyć aby takie spadki miały nastąpić. Nie bez powodu mają stabilny kurs bo dobrze lokują swoje pieniądze. Chyba materiały budowlane musiałyby nagle zdrożeć o 3/4 ceny żeby miało być tutaj źle ;p
Jeśli pozyskują materiały z zagranicy po cenie innej waluty niż nasza to wystarczy, że kurs tej waluty pójdzie w górę i już może zrobić się małe zamieszanie
Taki strach może być tylko i jedynie wtedy jeśli pozyskują materiały we frankach :D Tylko ta waluta obecnie budzi taki strach, że nigdy nie wiadomo czy znowu nie wystrzeli ostro w górę
Kupowanie materiałów we frankach mogłoby mieć swoje plusy. Kupujesz kiedy frank tani i czekasz aż ostro podskoczy do góry. Wtedy na sprzedaży materiałów możesz być w stanie ładnie zarobić