• jutro 19 zł Autor: ~ksenon [84.10.6.*]
    jak zwykle
  • Re: jutro 19 zł Autor: ~dzeku [87.205.234.*]
    nie tym razem
    pociąg odjechał
  • Re: jutro 30 zł Autor: ~fiufiu [88.156.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: jutro 19 zł Autor: ~jarek [89.67.89.*]
    bez znaczenia czy pociąg odjechał czy jutro 19pln. kupiłem za 21 sprzedałem 23 i to się liczy
    pozdrawiam i wzrostów życzę
  • Re: jutro 19 zł Autor: ~mm [81.18.207.*]
    Witam Autora!

Ciekawi mnie co Autor myśli na temat EMMWH?

Kurs obecnie oscyluje w okolicach 3,80zł co jest dość niską wartością w stosunku do ceny zakupu walorów spółki przeze mnie. Czy jest teraz dobry czas na uśrednianie swojego portfela czy też można spodziewać się pogłębienia spadków?

Nie oczekuję, że Autor mi powie: "będą spadki, czekaj, itp." tylko o ocenę obecnej sytuacji na walorze ;)

Pozdrawiam serdecznie!
    OdpowiedzOdpowiedziDobra cena jest do 10 zł minimum, jeśli wykonają plan , jeśli będzie dofinansowanie i akcje po 10 zł to prędzej czy później będzie i 10 i wyżej, tutaj trzeba cierpliwości, póki mogą odbierać tanio niecierpliwym robią to. To zaczyna być czymś normalnym i typowym dla wchodzenia mocnych sił zza Oceanu. Trzeba się nastawiać na cierpliwość i jak się wierzy w wybór i plany spółki to można korzystać z okazji do zakupów, bo nie wiadomo kiedy , ale wystarczy parę dni przy takiej strukturze akcjonariatu i będzie 3 czy 5 razy wyżej i znów pewnie korekta, mozolne długie odbieranie. Dla mnie na ten rok np. wejście w tych cenach jest bardzo dobrą decyzją, jak ktoś może w razie potrzeby poczekać dla zarobku, bo wiecznie trzymać nie będą, szczególnie jak będzie napływ kasy. Za akcje po 10zł
  • Re: jutro 30zł Autor: ~fiufiu [88.156.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: jutro 19 zł Autor: ~19 [89.65.204.*]
    Piąteczek , piątunio
  • Re: jutro 19 zł Autor: ~vink [178.36.46.*]
    a weź przestań...
  • Re: dziś 19 zł Autor: ~19 [89.65.204.*]
    Piąteczek po południu .................................
  • Re: dziś 30 zł Autor: ~fiufiu [88.156.136.*]
    Początek po 15 :)
  • Re: dziś 19 zł Autor: ~vink [178.36.46.*]
    bez zbytniego optymizmu kolego.... najpierw musimy przebić opór 25 zł żeby mogło ruszyć dalej
    jak na razie widać tylko korektę na horyzoncie.... przypuszczam że wzrosty będą, ale w dłuższej perspektywie czasu... wydaje mi się że czeka nas znów całkiem długi okres konsolidacji w zakresie 21-24zł ....
    wykres: widać że jest szansa na wzrosty nawet do poziomu 100 ale nie wydaje mi się żeby nastąpiło to w przeciagu kilku dni czy nawet tygodni...
    uważam że certus to że sie tak wyraże zajebista inwestycja... ale w średniej bądź dłuższej perspektywie czasowej...
    jeżeli sytuacja będzie się rozwijać tak jak do tej pory to za 2 tygodnie będziemy mogli już tylko pomarzyć o kwocie 25 zł
    nie chce naganiać i twierdzić że teraz jest dobry czas na kupno, nie o to chodzi, można kupić po 60 i nieźle zarobić.

czy certus jest warty zachodu??? ja uważam że jest... i nie wynika to tylko z mojego widzimisie, ale z oparcia o fakty,perspektywy oraz analizy.

wiele też zależy od grubych! i wydaje mi się że oni wiedzą najlepiej jaki potencjał niesie ze sobą ta spółka, w przeciwnym razie już dawno mielibyśmy 2 zł

co o tym myślicie???

• Re: dziś 19 zł Autor: ~19 [89.65.204.*]
    Nooooooooo fajnie tym bardziej że coś ta spółka robi ????
    Jak chlaśnie to na wyścigi oddawać będą ......
    nie sądze.... na wyścigi to będą oddawać drobni tacy jak my.... po 100, 200, 500 akcji... więksi akcjonariusze w tym czasie dobiorą....
    ale będzie wskazywało to tylko na to jakie możliwości ma certus....

jak już pisałem w innym wątku... dla nas zysk 200,500, 1000zł to zysk
    dla grubych zysk 1000zł to prawie jak strata
  • Re: dziś 19 zł Autor: ~xXx [91.224.185.*]
    Poza tym ile jest tutaj tych drobnych?? Wiekszość akcji wyzbierana.. 60-80k w wolnym obrocie z tego co ostatnio sobie liczyłem.. Tylko zainteresowania brak, o czym świadczy chociażby aktywność na tym forum, mało kto się decyduje taką spółkę kupić.. A co do przyszłości tej spółki to nie byłbym aż tak przekonany, widziałem wiele taki rzeczy - nowe strategie, przejęcią, ot nowe technologie no dosłownie cudo nic tylko brać, a jakoś później to wszystko się uśpiło obrót zniknął i tyle z tego było.. Nie mniej jednak - da się tu zarobić, natomiast na fundamenty bym nie stawiał :-) o ile dobrze pamietam to przeciwko Certusowi ktoś złożył wniosek do KNF o sprawdzenie podejrzanie zachowującego się kursu akcji - to też o czymś świadczy..
    fakt....drobnych jest niewielu, operują może niewielkimi kwotami... ale spora część trzyma licząc na zysk...
    poza tym sama całościowa liczba akcji spółki nie pozwoli na wygenerowanie dużego obrotu... leci lub spada jest obrót- lekki zastój obrotu brak lub jest znikomy.... ma on znaczenie, zgadzam się.... jednak nie jest on fundamentem stabilności spółki...
    nc jest naszpikowany spółkami gdzie obrót to kilka ml zł dziennie a kurs jest niski, spółki są niedowartościowane...

nie oszukujmy się cena 22 zł za akcję nie jest zbyt atrakcyjna dla drobnego gdyż żeby kupić większą ilość musi posiadać naprawdę solidny kapitał... proste że woli przejść na spółkę gdzie akcje będą kosztowały 1 bądź 2 zł.. może zarobić więcej ... ale też więcej stracić gdyż kurs takich spółek jest że tak powiem "bardziej chwiejny"....zwróć uwagę jakie są przesiadki ze spółki do spółki.... kłania się psychologia inwestowania...

czy warto inwestować w spółkę po 1 zł bo nagle ruszyła w ciągu jednego dnia o +40% z nadzieją że następnego dnia będzie równie dobrze??? czy lepiej zainwestować w spółkę, która utrzymuje kurs oraz jego wahania na odpowiednim zbliżonym do siebie poziomie.... zależy od inwestora.

odnośnie wniosku to nie znam tematu.... ale się dowiem...

• Re: dziś 19 zł Autor: ~tomatini [88.156.136.*]
    SII złożyło wniosek i tyle w temacie i nic z tego nie wynikło ! Poprostu tu jest mało akcji co widać i każde zakupy mogą spowodować znaczy wzrost lub spadek ! A jak spekuła to zauważy to sama wywinduje kurs wysoko i tu nie trzeba zabardzo manipulować kursem starczyłoby dwa dni z rzędu po 30% + No pomyślcie nie ze 30 osób kupi po 300 akcjie teraz no to kurs poleci na 100 zł !
  • Re: dziś 19 zł Autor: ~xXx [91.224.185.*]
    Wątpie żeby 100 zł było.. Przy 40 zł już byłby dobry zarobek więc pewnie wtedy zaczną wieksi wyrzucać albo i jeszcze wcześniej. Ale wracając do twojej wypowiedzi vink - w zupełności się z tobą zgodzę ~ całe NC to takie przesiadanie się ze spółki na spółke w zalezności co jest w danym dniu czy tam tygodniu grane. Tak na prawde to przegranymi nie są tylko ci co kupili drożej i spadło ale również ci co kupili i zniknął obrót.. - ci co zostali z papierem..
  • Re: dziś 19 zł Autor: ~tomatini [88.156.136.*]
    W ubiegłym roku też sie nikt nie spodziewał że bedzie 270 zł a było !!! Certus jest nieobliczalny ! Jak ktoś będzie chciał to będzie tu wysoko nie pisze ile bo to pojęcie względne ! Także tutaj sie nie zna dnia ani godziny kiedy dopali ! A nie zapominajmy że niebawem powinno wyjść w koncu info na temat emisji ! I od tego w dużym stopni bedzie zalerzeć kurs ! Ale narajzie nic nie wiadomo
    270 to nie będzie, raczej 100, 120 to max... a myśle że kurs stanie w miejscu przy 80...

korzystając z wolnego dnia poszperałem troche, przeanalizowałem, poczytalem i znalazłem kilka wartych zainteresowania spółek
    oprócz certusa to
    ewh o której tak trąbią...
    msonic-perspektywy ma ogromne
    gontyniec-myśle że bedzie wysoko
    ccs-jest nisko, powinno dać troche zarobić
    forever-moda na spółki it nie maleje

co myślicie o tych spółkach... warto czy nie.... co myślicie...
    zapraszam do dyskusji
[x]
EMTASIA -17,65% 33,90 2022-07-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.