Kurs akcji zleci poniżej 1,00 zł , tak myślę ..dlatego ,że.....
Mam informację od dystrybutorów detalicznych,że Mira ma wielkie problemy z dostarczaniem produktów ...w zasadzie ich nie dostarcza,smutne ale prawdziwe....z tego dobrych wyników być nie może w najbliższych kwartałach. Kurs będzie leciał....Rubicon to wie i opycha śmiecia z blisko 90 % stratą. ( ok. 1,50) Cudów nie ma i nie zaklinajmy rzezcywistości Rubicon by nie sprzedawał gdyby było ok po tej cenie , kiedy Mira testuje swoje minima :((((((( A ,że nie mijam się z prawdą , radzę każdemu akcjonariuszowi Miry pojść do najbliższej drogerii w swoim mieście i zapytać o produkty Miraculum , to nic nie kosztuje , spacer dla zdrowia. Poźniej przyznacie mi rację, zapewniam.
Kiedyś kurs akcji był po ( 2011 r. ) 1.20 ,a dzisiaj 0,03 ...... W najczarniejszych snach bym nie przypuszczał ,że tak poleci- Brawo dla Zarządu fiu fiu....Pani Nowkowska + Rubicon i po sprawie :)))))))) Oni to chyba nazwali restrukturyzacją czy jakoś tak :))))))))
Właśnie wczoraj byłem w Auchan. Były dwa rodzaje kremów. Pani sprzedawczyni powiedziała, że kremy Miraculum szybko "schodzą z półki". Co to może oznaczać dla spółki?
Chyba za te 6 baniek wyprodukowali kosmetyków , byłem dzisiaj w Intermarche ( Sosnowiec ) i ku mojemu zdziwieniu ..Gracja, Wars...Pani Walewska....fiu fiu , pożyjemy zobaczymy .
Joko & Virtual warte około 16 baniek , Wars około 12 baniek , Pani Walewska około 15 baniek...jest jeszcze Miraculum, Gracja...Być może... ich wyceny nie znam. Czyli około 43 bańki , a spółka obecnie wyceniona na giełdzie jest na 7 baniek :)))) Czyli obecnie jest łakomym kąskiem przy tej wycenie ( biorąc nawet pod uwagę zadłużenie na poziomie 30 baniek )
ale sprzedaż ruszyła po tym "pobożnym" wywiadzie. Akcje idą jak świeże bułeczki, towar znika z półek a tłok inwestorów taki ,że aż się pozadeptywali ;)
Spokojnie, ktoś spodziewał się lepszych? To i tak cud, że &^%$ żelki nie zaorały firmy do końca. Kto się miał ratować, to już to zrobił dawno temu... Zostali tacy, hmm, z sentymentem do firmy. ;)
a co miała napisać…. napisała jak jest.. obroty spadły o połowę w ciągu dwóch lat a długi zostały… eh. szkoda Spółki. Nowakowska jest chyba jedną osobą, która będzie w stanie postawić spółkę na nogi. ja bym tak bardzo się nie martwiła.
Może nie do końca marca ,a do końca kwietnia.... :((((( To nie może rosnąć po takich wynikach i takiej niepewności co do przyszłość :((( Kierunek jest tylko jeden..czerwień i spadek ,myślę,że może nawet niżej niż 1,00 :(
Myślcie...chyba nie myślicie ,że w liście do akcjonariuszy napisała by coś innego...?????? w chwili kiedy prowadzi negocjacie i chce po jak najmniejszej cenie odkupić pakiet od Rubiconu ??? Dla niej ,jak na razie ,najniża cena akcji jest w interesie...
Zawsze tak jest, że jak przejmujesz firmę po poprzednikach to zawiązujesz na wszystko rezerwy i psy wieszasz na wcześniejszym zarządzie. A potem niewiele trzeba, żeby odnieś sukces. Faktycznie w marketach pojawiło się sporo kosmetyków Miraculum.