Nie badz smieszny,nie uciek tylko został zwolniony.Jest Bozena Grybałow, człowiek Solorz,przyjda pewnie nowi od Solorz albo Jedrzejewskiego,a ty nie masz akcji i chciałbys miec nie bedziesz miał bo cienki jestes
Obawiam się, że nie chodzi tutaj o " normalną" wymianę członków RD, bo odbyłoby to się zapewne " względami osobistymi" a nie tymi, jak to uzasadniono w tym przypadku. Tutaj chyba idzie o coś innego??? Podaje do poczytanie i wyciągnięcia stosownych wniosków:
Ogólne określenie zakresu działalności rady nadzorczej wskazane zostało w art. 382 § 1 Kodeksu spółek handlowych (KSH) jako stały nadzór nad działalnością spółki we wszystkich dziedzinach jej działalności. W kolejnych przepisach kodeksu ustawodawca wymienia zadania rady nadzorczej w sposób bardziej szczegółowy. Do zadań tych zaliczymy m.in. ocenę sprawozdania zarządu z działalności spółki oraz sprawozdania finansowego za ubiegły rok obrotowy w zakresie ich zgodności z księgami i dokumentami, jak również stanem faktycznym, czy zawieszanie z ważnych powodów poszczególnych lub wszystkich członków zarządu. Ponadto, uprawnienia rady nadzorczej mogą zostać poszerzone względem katalogu uprawnień wymienionych w KSH w statucie spółki akcyjnej. Porozmawiaj o tym na naszym FORUM! Członkowie rady nadzorczej odpowiadają za swoje działania przede wszystkim wobec spółki. Zgodnie z art. 483 § 1 KSH członek rady nadzorczej odpowiada wobec spółki za szkodę wyrządzoną działaniem lub zaniechaniem sprzecznym z prawem lub postanowieniami statutu spółki, chyba że nie ponosi winy. Jeżeli w skutek takiego działania lub zaniechania członka rady powstanie szkoda po stronie spółki, odpowiedzialny za jej powstanie członek rady ponosi odpowiedzialność odszkodowawczą. Wobec spółki członek rady nadzorczej może ponosić odpowiedzialność także w oparciu o przepisy Kodeksu cywilnego (KC). Zgodnie z art. 483 § 2 KSH przy wykonywaniu swoich obowiązków osoby te powinny dołożyć staranności wynikającej z zawodowego charakteru swojej działalności. Staranność należy tutaj rozumieć w znaczeniu pochodzącej z KC definicji należytej staranności. Niedochowanie tej staranności wymaganej w stosunkach danego rodzaju i niedbalstwo mogą doprowadzić do powstania po stronie spółki szkody, za którą członkowie rady nadzorczej będą odpowiedzialni.
Członkowie rady nadzorczej odpowiadają za swoje działania przede wszystkim wobec spółki. Zgodnie z art. 483 § 1 KSH członek rady nadzorczej odpowiada wobec spółki za szkodę wyrządzoną działaniem lub zaniechaniem sprzecznym z prawem lub postanowieniami statutu spółki, chyba że nie ponosi winy. Jeżeli w skutek takiego działania lub zaniechania członka rady powstanie szkoda po stronie spółki, odpowiedzialny za jej powstanie członek rady ponosi odpowiedzialność odszkodowawczą.
Robakiem to jesteś ty....... i to tym szkodliwym dla ludzi. Ja na tej spółce jestem od dawna ale mam, jak inni, wiele wątpliwości, których nikt ze spółki nie chce usunąć!!!!
- rezygnacja z pełnienia funkcji członka Rady Nadzorczej Emitenta złożona przez Pana Macieja Rudnickiego, ze skutkiem na dzień 30 stycznia 2015 roku, z powodu braku możliwości pełnienia funkcji i wykonywania obowiązków Członka Rady Nadzorczej; - rezygnacja z pełnienia funkcji członka Rady Nadzorczej Emitenta złożona przez Pana Andrzeja Zwara, ze skutkiem na dzień 30 stycznia 2015 roku, z powodu braku możliwości pełnienia funkcji i wykonywania obowiązków Członka Rady Nadzorczej.
Pytanie: jakie to są przeszkody w wykonywaniu przez w/w swoich obowiązków????? Chyba nie to, że nie mają" piaskownicy!!!!. Daj logiczny powód tej" bezsilności" ww.
Słuczaj koles,ja tez jestem sporo czasu i czytałem wpisy,twoje tez kiedys dawniej miałes akcje i pisałes o spólce dobrze.Potem sprzedałes pewnie w dołku w okolicy 1.2 z mysla odkupienia ,nietety kurs ci odjechał i teraz ujadasz.Pisałem w okolicach dołka zeby nie sprzedawac,ja kupiłem.To wy jestescie robakami i przez was ludzie pozbyli sie akcji w dołku
To, że jesteś od dawna wcale nie oznacza, że jesteś zaangażowany chyba, że należysz do tych, którzy plują do własnej zupy. Pisząc na temat członków, ktorzy odzeszli z RN pamiętajcie, że automatycznie obciążacie tych, którzy pozostali.
Zostali łagodnie poproszeni zeby sie zwolnili.zostali ludzie Solorza,fachowcy w branzy,Bozena Grybałow-Jest Dyrektorem Biura Zarządu Elektrim SA Stanisław Zon-były prezes Geofizyki Torun która pracuje dla Solorza w Elektrim-PAK,pewnie beda nastepni ludzie Solorza albo Jedrzejewskiego
Jak chcesz wiedzieć, to akcje mam jeszcze od 4 zł, Teraz mam trochę niżej, bo znacznie niżej uśredniłem. Ja nikogo nie posądzam o złe zamiary/ dot. pozostałych członków RD/ ale pytanie i wątpliwości mam. Prawo, karne, administracyjne, cywilne, postępowania karnego itp. znam w miarą b. dobrze i wiem na czym stoję, co mogę napisać, a czego nie. Dziwie się tym " naganiaczom" na kupno, że tak szybko i zajadle zareagowali- tylko na fakty!!!!!
Bajki to mozesz dzieciom w przedszkolu opowiadac,sprzedałes i to pewnie w okolicach dołkai i teraz na spadki naganiasz i tyle w temacie,durne teksty,hehe
Obawiam się, że skoro znasz w miarę bardzo dobrze - to nie znasz wcale. Będziecie płakać i uważać się za skrzywdzonych. A to fragment Twojego zaangażowania w spółkę (zapewne to nie Ty):
firma jest bardzo perpspektywiczna ma udzialy licencje i sporo obligacji wkrotce ruszy wydobycie ale ci z rady nie chca wiecej zarabiac i uczestniczyc w tym cudzie tez tego nie rozumiem
Na tym wpisie kończę z tobą tę polemikę, bo szkoda mojego drogocennego czasu. Tacy jak ty/ piszę z malej litery, bo na dużą nie zasługujesz/ zawsze są stratni a później biadolą na wszystkich. Ja jestem z natury życzliwy wszystkim dobrze życzę i tobie... też.
Pewnie tak samo jak ty się wytłumaczysz przed tymi którym pisałeś przy 1,2 ze będzie 0,50. Wylazłeś po miesiącu z dziury i myślisz że nikt tu tego nie pamięta?
Widzisz koles,nie naganiałem przy 2.20 Jestem na MSX od przełomu 2013 2014 i na poczatku roku 2013 tez pisałem ponizej 0.10 zeby nie słuchac naganiaczy na spadki i ci co posłuchali mogli tez sporo zarobic bo kurs urósł potem do 0.23 naganiaczu robaku,mnie sie nie tłumacz tylko tym co przez was po 1.2 sprzedali
i może jeszcze odpowiedz nam na pytania: 1. gdzie jest kolo-msx i jego 12,50? 2. dlaczego kurs wciąż znajduje się w trendzie spadkowym? 3. kiedy Londyn?
5. Kiedy będziesz w stanie znależć informacje na temat spółki bez proszenia innych forumowiczów? 6. Na ilu spółkach dzisiaj prowadzisz doradztwo? 7. Jak tam wtopa na Borucie?
Przy 2.20 nie naganiałem ale i tak uwazam ze kurs bedzie wyzej i nie straca.Za to 1.2 juz tu nie bedzie,taka róznica,tłumacz sie tym co przez ciebie po 1.2 sprzedali,nieudaczniku
To tylko grupa oszustów i manipulatorów, próbująca zjechać z kursem i przy tym zarobić. Właśnie rozpoczęli kampanię i wypuścili wszystkie swoje pieski.
Widzę że wprowadzasz się w ekstazę. Ciekawe czy przy tym musisz zakładać pampersa??? Ale jak widzisz, jesteście już tutaj na tyle znani, że nikt już was nie bierze poważnie.
odp 1 kolo jest caly czas na forum pod dzwiecznym nickiem oczywiscie innym 2 jest w tredzie bo…….niechce z niego wyjsc bez kasy nowych inwestorow bedzie ciezko 3 LONDYN ?????/ a po co ????/ to tam gadaja po angielsku nam wystarczy Lądek i wody termalne
I jak tam mongoł smieszny cesarz z tworek i inni smieszni leszcze naganiacze na spadki,pisałem ze znowu wybicie w góre bedzie,nie słuchacie mądrzejszych od siebie