Zawsze pisałem żeby opierać się na raportach ze spółki. Ustalmy fakty. Było info że prezes sprzedał. Na 99% ten pan Stonoga je kupił inaczej gość pakuje się sam za kratki wprowadzając ludzi w błąd. Kupił legalnie od byłego prezesa bo ten zrezygnował, a kupił niecałe 5 mln sztuk akcji nowej emisji które nie są w obrocie.
Tak że przesatńcie ludzi straszyć że sprzeda je na górce - bo te akcje nie są nawet w obrocie giełdowym. Ale może je sprzedać na umowę dalej komu chce i za ile chce.
Kursem mogą targać jedynie spekulanci a pisałem że tak niski kurs przyciąga takich.
Jedyne co wydaje się albo jest nielegalne to proponowanie nabycia tych akcji przez Fejsbóka. Za to może on personalnie ponieść karę ale to on a nie spółka.
Prosta weryfikacja: - czy spłynie info o nabyciu akcji przez p. Stonogę - czy po poniedziałkowych naradach spłynie info - czy zaproponują sensowne rozwiązanie sprawy obligacji
I na koniec: NIE DAJCIE SIĘ!
Prywatna opinia: wszedłem gdzieś pośrodku, było 90 nie sprzedałem, było 60 nie sprzedałem, było 30 ani drgnąłem, jest ponad 50 gr ani myślę sprzedać. Nawet jak zawieszą na wniosek KNF mi to zwisa. Wyjaśni się i uspokoi to odwieszą. Rozumiem że ryzyko teraz jest, boisz się nie wchodź albo sprzedaj. Na giełdzie można stracić i zarobić majątek.
czy może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tym zawieszeniem ?? W piątek notowania zostały zawieszone na wniosek SII z tego co wiem. Czyli jak to będzie w poniedziałek notowania zostaną wznowione???
Fakty 1. Te 5 000 000 akcki ktore Stonoga niby kupil od Misiaga nie sa dopuszczone do obrotu gieldowego...Wiec nie moze ich wrzucic w arkusz z prawej.. To pozytyw jesli chodzi o zasypanie rynku akcjami po 10 groszy
Znaki zapytania: 1. Co z obligacjami - staly sie wymagalne w momencie zejscia Misiaga ponizej 50% 2. Jaki jest rzeczywisty obraz finansow spolki bo to ze raporty kwartalne byly kreatywna ksiegowoscia nie mam zadnej watpliwosci 3. Czy spolka prowadzi jakakolwiek dzialalnosc operacyjna czy tez zaprzestala dzialalnosci jesienia? (ostatnie aktualizacje stawek BAF sa z lipca 2014) 4. Co zrobi Knf i Sii z Uboat i Stonoga? Jak rowniez z Misiagiem - bo to ze klamal w raportach jest dla mnie oczywiste 5. Jaki plan ma Stonoga odnosnie dalszaj dzialalnosci spolki + wymagalnych obligacji + kar od Knfu
Co ty bazgresz jakie zawieszenie przez SII ...synu sledziłeś notowania ? Widełki synu wiesz co to ? Kto na zamknieciu chapną kilkadziesiąt tyś papiera?dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd? Co masz z tego?
Dnia 2015-02-01 o godz. 19:46 ~brylantjusz napisał(a): > czy może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tym zawieszeniem ?? W piątek notowania zostały zawieszone na wniosek SII z tego co wiem. Czyli jak to będzie w poniedziałek notowania zostaną wznowione???
chyba masz przeklamane notowania bo w piatek zadnego zawieszenia notowan nie bylo.
Zobacz wątki dotyczące UBOAT-LINEZobacz profil UBOAT-LINE Autor: ~brylantjusz[77.98.163.*]2015-02-01 19:46
Re: Nagonka się rozkręca Zgłoś do moderatora czy może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tym zawieszeniem ?? W piątek notowania zostały zawieszone na wniosek SII z tego co wiem. Czyli jak to będzie w poniedziałek notowania zostaną wznowione???
Człowieku albo celowo wprowadzasz w błąd ludzi albo jesteś - nie napisze kto
a na Parkiecie walą tekstami ze stonoga sie z wszystkiego wycofał i ludzie zostali z bezwartościowym papierem bo niby tak powiedział na filmie. Ja nie wiem czy ta wiara slyszy tylko to co ma slyszec ?? Przeciez wyraźnie tam mówi, ze na razie sie wstrzymuje ze wszystkim i czeka na wyjasnienie sprawy i nie chce nikogo w wałka robić. Ma nadal przecież te 5 000 000 akcji , nie oddał ani nie sprzedał ich nikomu. Co za ludzie, ja nie wiem skad sie tacy idioci biorą... a tam juz ileś osób płacze na forum, ze kupiło akcje i nie wiedzą co teraz robić bo sie boją ze zbankrutowali itp... masakra, jaki to ciemnogród...
Jaka jazda , takiego nagniania na spadki to od 2 lat nie widziałem ;) Tuż przed zamknięciem kiosku ktoś po prostu kupił w minutkę 120 tysięcy akcji Z PRAWEJ , bez pierdolenia z podstawianiem koszyka. Po fixie też był niezły zaciąg z prawej .