• rozsądne spojrzenie Autor: ~kkk [178.159.128.*]
    Bardzo mnie intryguje dlaczego ktoś kto nie posiada akcji tak bardzo martwi się o akcjonariuszy i straszy bankructwem i wyceną na poziomie paru groszy? Z dobrego serca? Sposób wypowiedzi, wręcz wyczuwalna nienawiść jednak o tym nie świadczy. Moim zdaniem największą głupotę jaką można zrobić to sprzedawać teraz akcje kupione po kilkadziesiąt groszy. Te osoby już dużo straciły i ruchy góra dół o parę groszy w ich sytuacji nie mają na ten moment większego znaczenia. Najrozsądniej jest teraz czekać a jak ktoś lubi ryzyko to może uśredniać. Jeżeli chodzi o scalenie akcji to spółka czeka już tylko na decyzję sądu. Z informacji uzyskanej od Prezesa wynika, że skup akcji nastąpi dopiero po scaleniu. Jeżeli ktoś kupował akcje w przedziale 12-20 gr to jak najbardziej może sobie teraz sprzedawać ale pisanie o bankructwie spółki w celu wywołania paniki wśród inwestorów których średnia cena zakupu akcji jest dużo wyższa to moim zdaniem zachowanie mówiąc delikatnie bardzo nieładne (a wolumeny - po za paroma wymianami akcji - świadczą że albo ktoś spekulacyjnie na małych obrotach zaniża kurs akcji albo robią to sami drobni inwestorzy nakręcając się choćby na forum)
  • Re: rozsądne spojrzenie Autor: ~jj [89.73.122.*]
    Jedno pytanie. Czy miałeś bezpośredni kontakt z prezesem?
  • Re: rozsądne spojrzenie Autor: ~vista [31.61.136.*]
    Mnie bardziej martwi ta ukryta podaż. Brałem po 18 lekką ręką a tutaj cisną na coraz to niższe poziomy :(
  • Re: rozsądne spojrzenie Autor: ~kkk [178.159.128.*]
    Nie miałem bezpośredniego kontaktu. Jedynie poprzez e-mail.
  • Re: rozsądne spojrzenie Autor: ~byku [46.170.42.*]
    Czy wiesz jakie są główne powody upadłość MNI Premium. Wiadomo jest że Empik nie zapłaciał im około 10 mln złoty ale czy to spowodowało niestabilność finansową? Czy firma MNI Premium zamierza wznowić działaloność?
  • Re: rozsądne spojrzenie Autor: ~parówa [77.255.100.*]
    zamiast bic tu piane na forum kupil bys te akcje skoro sa tak tanie i tak dobre
  • do KKK Autor: ~babaoddoktora [193.106.246.*]
    Pisanie o tym, że ruchy parę groszy w dół nie mają to chyba kpina. Obojętnie po ile kupiłeś, jaką masz średnią to zawsze spadek lub wzrost o dobrych kilka procent. Piszesz, że sprzedaż teraz nie ma sensu. A skąd to wiesz? Na czym opierasz swoje teorie? Masz jakieś widomości? Spotykasz się z Prezesem i powiedział ci o przyszłości Mit? Powiedział, że po scaleniu zrobi skup. A ile kupi? Dajesz teraz wskazówki innym, co mają robić, tak? Nie przyszło ci do głowy, że może spaść do 10 groszy? Wszystko jest jasne i tylko wzrosty przed nami. Jeżeli do 15-tej nie napiszesz mi rzetelnie na czym opierasz swoje prognozy podam cię do KNF-u
  • Do przedmówcy Autor: ~Adwersarz [31.61.136.*]
    Kup wreszcie te akcje, nie czekaj i przestań wszystkim dogadywać!!
  • Re: Do przedmówcy Autor: ~babaoddoktora [193.106.246.*]
    Kupić? Po co? Pisalem już wcześniej w którym kierunku wg mnie spółka idzie. Ale proszę Cię nie mów tego nikomu, a niejakiemu GEO na pewno, jeszcze mnie poda do KNF-u. On teraz siedzi, wyłapuje politycznie przeciwnych i donosy pisze. Takie tam peerelowskie wspomnienia chyba ma. NIECH ŻYJE MIT, JEDYNIE NAM PANUJACY, NAJLEPSZY PAPIER NA GPW. NIE PRZEJMUJEMY SIĘ SPADKAMI, DOKUPIMY, UŚREDNIMY, WSZYSTKO ODDAMY ZA MIT.
  • Re: Do przedmówcy Autor: ~Geo [89.69.106.*]
    Dnia 2015-01-27 o godz. 10:28 ~babaoddoktora napisał(a):
    > Kupić? Po co? Pisalem już wcześniej w którym kierunku wg mnie spółka idzie. Ale proszę Cię nie mów tego nikomu, a niejakiemu GEO na pewno, jeszcze mnie poda do KNF-u. On teraz siedzi, wyłapuje politycznie przeciwnych i donosy pisze. Takie tam peerelowskie wspomnienia chyba ma. NIECH ŻYJE MIT, JEDYNIE NAM PANUJACY, NAJLEPSZY PAPIER NA GPW. NIE PRZEJMUJEMY SIĘ SPADKAMI, DOKUPIMY, UŚREDNIMY, WSZYSTKO ODDAMY ZA MIT.

Zgłosiłem Cie do KNF za podawanie fałszywych informacji w celu manipulacji kursem. Taką fałszywą informacją jest twierdzenie że spółka MITSA jest bankrutem i wkrótce ogłosi upadłość. Naganiać na spadki tez trzeba umieć. Mam nadzieje że KNF zainteresuje się moim zgłoszeniem i poniesiesz konsekwencje.
    No cóż, masz chłopie do tego prawo, tak jak masz prawo pójść do parku lub do lekarza specjalisty.
    I powtórzę zdanie, które napisałem bo przypuszczam takie właśnie podałeś do KNF-u:
    ........Jak ogłoszą upadłość, to nawet za 5 groszy nie warto będzie kupować. Sygnałów jest coraz więcej. Spójrz na aktualizacje Navigo:
    http://www.navigo.pl/lastest
    Ostatnia w lipcu 2014, nigdy jeszcze nie było tak długiej przerwy, dotychczas aktualizowali co 2-4 miesiące. O czym to świadczy?.......

Cała prawda i tylko prawda.
    Ktoś inny napisze, że jak osiągną zyski w przyszłym roku to akcje wzrosną - też ma racje. Gdybym napisał, że MIT DZIŚ ogłosił upadłość, to OK można mieć zastrzeżenia i pisać do KNF-u i prezydenta włącznie. ALE UŻYŁEM CZASU PRZYSZŁEGO. Nie wiem czy to zrozumiesz, bo widzę, że intelektualnie jesteś na poziomie dziecka.
    Jesteśmy na forum i każdy ma prawo do wyrażania swoich sugestii i jeżeli myślisz, że tutaj można pisać tylko w samych superlatywach to sorry, ale peerel się zakończył.
    WG moich obserwacji, analizy, podawanych oficjalnych info spółka idzie w jednym kierunku, w kierunku upadłości
    A propos
    Czy ktoś dowiedział się, dlaczego NAVIGO nie robi aktualizacji? Próbuję dodzwonić się od kliku dni i zapytać o tą prostą kwestię, ale niestety......nikt nie odbiera. Raj mają pracownicy MIT i spółek zależnych - tyle wolnego czasu.
    i jeszcze jedno, nikt nikomu nie zabrania sprzedaży, czy kupna. Każdy robi to na własną odpowiedzialność. Gdybym mocno wierzył, że MIT to perełka, to bym się bardzo cieszył, że mogę po tak okazyjnych cenach kupić. Już ktoś to wcześniej napisał, zamiast narzekać - kupujcie. Ja wolę wsiąść do pociągu, jak będę coś więcej wiedział, czekam na raport za IVQ i na rozwiązanie sprawy MNI Premium. Koniec tematu na dziś.
  • Re: Do przedmówcy Autor: ~parówa [77.255.100.*]
    a mi panowie cos sie wydaje ze gdyby knf chcial zajmowac sie wszystkimi waszymi donosami to musial by zatrudnic dodatkowo 5000 osob :) no ale nie zniechecam was jedzcie dalej tym torem
  • Re: do KKK Autor: ~maarc [188.116.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Odpowiadam - negatywne wpisy pochodzą od wielkiej ilości ludzi, która Autor: ~Ja [91.238.216.*]
    na przestrzeni wielu ostatnich lat dała się ubrać w ten beznadziejny papierek. Ci ludzie uwierzyli w piękne bajeczki i zapewnienia jaka to niby wspaniała firma i z jakimi perspektywami (myślę, że dawni i byli posiadacze tych akcji pamiętają jeszcze sławetne forum mitsa i wspaniałe wizje o wartości akcji ponad 2 zł)
    A jaka była rzeczywistość ? Ano taka, że wszystkie te opowieści okazały się jedynie wydmuszkami, a my mieliśmy do czynienia właściwie jedynie z ciągłym spadkiem kursu, kolejnymi trupami w szafie i drukowaniem kolejnych milionów akcji, których jak widać praktycznie nikt już nie chce kupować.
    Nie dziw się zatem, że masa ludzi ostro się tu wypowiada i ostrzega innych przed wdepnięciem w bagno. Po prostu ci ludzie już dobrze wiedzą co to znaczy zakup tych papierków i wiara w bajeczki jak to jest cudownie.
    Zobacz gdzie był kurs akcji kilka lat temu, a gdzie jest dzisiaj. Właśnie tyle są warte ich bajeczki o wartości akcji powyżej 2zł, o skupach, tabletach i innych banialukach, na które już prawie nikt się nie daje ubrać w te akcyjki.
    Który to już raz na przestrzeni ostatnich lat ponowili bajkę o skupie ? I gdzie ten skup ? Co, myśleli, że znowu znajdą się naiwni i rzucą na kupowanie akcyjek na podstawie kolejny raz rzuconej opowieści o mitycznym skupie ?
    Jak widać chętnych nie ma.
    Z perspektywy czasu, moża śmiało powiedzieć, że sto razy lepszym biznesem było zbieranie na ulicach puszek po piwie, bądź nawet krowich kup z pola na nawóz, niż wejście w ten denny papier.
  • Dodaję Autor: ~Adwersarz [31.61.136.*]
    Nie mówcie "noc" przed zachodem słońca!!
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.