dzisiaj w Parkiecie jest artykuł i wywiad z prezesem. Przychody > 60 mln za rok 2014, przy 23mln w 2013 .To będzie ponad 140% lepiej niż w 2013 r !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Efekt połączenia z Kużnią daje dobre efekty Zanosi się na rekordowy historycznie rok dla MOJa .Przy tych przychodach do 2 mln zysku netto .
Ja dzisiaj zacząłem od kupna 1600 szt. Komuś zależy na wyższym kursie i dlatego jest artykulik. Podstawy do wzrostu ( i większych obrotów ) są fundamentalne i nowa , lepsza sytuacja w MOJu. Fasing rośnie od kilku dni.
Przemysł i budownictwo MOJ: 60 mln zł przychodów w ubiegłym roku? tda23-01-2015, ostatnia aktualizacja 23-01-2015 06:43
Jeżeli spółka w IV kwartale utrzymała tempo wzrostu, to 2014 r. może być dla niej rekordowy. Po trzech kwartałach MOJ uzyskał 43 mln zł przychodów, podczas gdy w całym 2013 r. było to 24 mln zł. Według szacunków „Parkietu" w całym 2014 r. spółka mogła przekroczyć 60 mln zł przychodów. Jednym z najważniejszych czynników wzrostu było przejęcie przez MOJ Kuźni Osowiec w październiku 2013 r. Kuźnia jest kluczowym dostawcą półproduktów dla grupy Fasing, dla której produkuje odkuwki do łańcuchów. Te w przeważającej części trafiają do sektora górniczego. W skład grupy Fasing wchodzi MOJ. Kuźnia pozyskuje też zamówienia z innych branż – m.in. z kolejnictwa oraz przemysłu maszynowego. PARKIET pzdr.
dzisiaj o godz. 8,50 ktoś sprawdzał 30,000 szt po 1,90 zł ( zobacz Interia notowania ) .Do 1,90 nie było tyle na podaży . Przypuszczam ,że tyle zebrałby do 2,20 . Czyli cienki Bolek trzyma za hamulec. Wystraszony akcjonariacie MOJa pora na wzrosty !!!!!!!!
Bolek trzyma to mocny !!! Problem w tym ,że nie ma czym trzymać. Wiem jaką on liczbą akcji dysponuje,ale zachowam to dla siebie ... Dodam jest to kilkadziesiąt tysięcy i płynie zdecydowanie
Polska giełda jest bardzo prosta. Żeby akcje jakiejś spółki rosły musi przede wszystkim chcieć tego główny akcjonariusz i jej zarząd. Tutaj na razie tego nie widać ponieważ spólka bardzo tania a wyżej wymienione podmioty nie kupują akcji jakby nie wierzyły że spóła będzie kiedyś warta więcej i zarobią.