• Ostatnia szansa ... Autor: nowy7171 [83.26.167.*]
    Jutro odcięcie więc dzisiaj oststnia szansa na dobranie ..końcówka będzie ciekawa...!!!
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~Buli [188.95.29.*]
    To jaki kurs obstawiasz jutro o 16:45?
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~gracz [89.66.10.*]
    Jutro na zamknięciu Eurotel będzie kosztował 13,95 zł.

Natomiast na koniec marca (po ogłoszeniu wyników za 2014, które będą dobre) będzie co najmniej po przebiciu oporu na ok. 16,70 w drodze na północ, czyli w kierunku 20 zł.

To moje typy. A Wasze jakie?
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~Buli [188.95.29.*]
    Obstawiam powyżej 15,00 jeszcze dziś na koniec sesji i nawet w okolicach 16 zł jutro,
    takiej sytuacji jeszcze nie było w przeszłości żeby po dywidendzie 1zł w styczniu za parę miesięcy szykowała się druga, prawdopodobnie nie mniejsza,
    oczywiście mogę sie mylić, czas pokaże
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~gracz [89.66.10.*]
    Dobierać, dobierać. Szczególnie, że wzrost dziś minimalny, bo sesja generalnie czerwona na całości. Więc brać! Po 14,80 to prawie jak za darmo :-)

Naprawdę lubię ETL-a, mówiłem to już kiedyś chyba? A jak wypłacą dwie dywidendy w tym roku, to już w ogóle będą moim zbiorowym idolem.

• Re: Ostatnia szansa ... Autor: nowy7171 [83.26.130.*]
    Moim zdaniem kurs znacznie nie zmieni , przynajmniej dzisiaj , ważne jest to ja będzie się zachowywał po odcięciu a moim skromnym zdaniem to bardzo szybko odrobimy odciętą złotówkę ...
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~Siwy82 [31.61.129.*]
    Obstawiam, że nawet po poniedziałkowym odcięciu kurs utrzyma się w kanale wzrostowym. I po ponownym wzrośnie przeskoczymy 15,50 z niezłym wolumenem.
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~triPAD [37.152.19.*]
    Ale co, że od razu na tej sesji po odcięciu tak wzrośnie? Raczej wątpię. Ale trend na najbliższy czas jest jasny - w górę, wypłata dywidendy, w górę, w górę, wyniki za 4 kwartał. A te, obstawiam, że będą dobre, więc potem znów w górę :-)
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~prawdaczyfałsz [95.41.146.*]
    kolego dobrze myślisz, spółka dobra ,tylko jest jeden szkopuł że pewnym osobą, nie są wzrosty na rękę po odcięciu dywidendy , oni mają akcje i kasę dlatego do marca będzie tu 12,50zł.
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~rudy102 [89.66.10.*]
    A ja myślę, że to nadmiar nieoptymizmu :-) moim zdaniem do marca (do wyników) czekają nas wzrosty na przemian z "flat". Wyniki będą prawie na pewno dobre, więc gra pod te wyniki podbije kurs. A jak nie to wystrzelimy ostrzej po wynikach. Chociaż ja to lubię stabilne powolne wzrosty, a nie taką "piłę".
    W kazdym razie ja obstawiam rośnięcie pod wyniki. Wszystko układa się dość jasno. Nowa konstrukcja umowy z tmobile z dużym prawdopodobieństwem przyniesie poprawę (z punktu widzenia Eurotela), Play stabilny (chociaż też ma swoją pozytywną dynamikę), a iDream jako nowy biznes będzie jeszcze przez wiele kwartałów rósł jak na drożdżach. Zresztą tak serio, to jeśli wziąc pod uwagę rynek oficjalnego applea, to konkurencja nie jest specjalnie ostra (co innego internet i przemyt, ale jak widać nie brakuje popytu na rynku licencjonowanym).
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~nowy7171 [83.26.131.*]
    Jestem za i czekamy na wzrosty a do wyników coraz bliżej a potem oczekaiwana dywidenda nr 2...
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: nowy7171 [83.26.135.*]
    Czas leci a spółeczka powoli rośnie ...oby tak dalej ...wyniki coraz bliżej aprzed wynikami będzie ładny wzrost ...!!!
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: nowy7171 [83.26.135.*]
    Jak myślicie co znaczą te wzrosty , podbitka pod sprzedaż ..??Czy lecimy na wyższe poziomy ...??Ja tam swoje wiem ...!!
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~niepodbity [89.66.10.*]
    Ale pod sprzedaż to by miała być czyja? jakiegoś grubasa, czy chodzi Ci o ogólne nastroje? Ja tam też wiem swoje i myślę, że to samo wiem swoje co i Ty, czyli pniemy się w górę pod wyniki roczne, które powinny być dobre. Jeśli więc będą dobre, to potem się wykres na jakiś czas wypłaszczy, żeby znów pójść w górę jak będzie bliżej wyników za Q12015 i dywidendy nr 2. A jak będą bardzo dobre, to znów pójdzie w górę. No, a jakby nie było dobre, to wtedy spadniemy,a le to moim zdaniem zdecydowanie mało prawdopodobny scenariusz. Trend jest taki, że po kilku kwartałach zadyszki spółka wróciła na ścieżkę wzrostu.
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~euroitel [85.128.101.*]
    Spółka jest dywidendowa , nie spekulacyjna. Nikt tu nie będzie, przy tej płynności, na niej spekulował.
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~wyniki [83.26.168.*]
    Ostatnia szansa na dobranie ...dawać niżej ...chętnie dobiorę za 14,50 ..przed wynikami będzie piekny odpał ...

• Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~czternasty [89.66.10.*]
    14,50? Mówisz na pewno o Eurotelu? coś Ci się pomyliło chyba :-) Za 15,50 to się mogę zastanowić :-)
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~wyniki [31.61.138.*]
    No i co jutro już będzie 14:50..?
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~nowy71 [31.61.138.*]
    Ale trochę dziwne takie tajne info a kurs leci ...?
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~jas [89.229.219.*]
    re
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~stopLos [89.229.219.*]
    szkoda że tak mocno poszło do góry bo wyniki już skonumowane, teraz kiszona i znowu zjazd poniżej 14 zeta, ale los ?
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~akcjonariusz [89.229.219.*]
    to niebawem druga w tym roku dywidenda - super spółka ?
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~OBer [89.66.10.*]
    Ja tak właśnie uważam - super spółka. Nie z powodu tego, że druga dywidenda, bo to to trochę jakby żart, wyszło przypadkiem, ale dlatego, że wypłaca dywidendę od iluś tam 7, 8 czy 9 lat i to przeważnie na bardzo fajnym poziomie, a w ogóle jest stabilna i przewidywalna.
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~TopPic [89.66.10.*]
    DM BOŚ dodał Eurotel do 'top picks'

http://biznes.onet.pl/gielda/rekomendacje/dm-bos-dodal-medicalgorithmics-eurotel-trakcje-i-cd-projekt-do-top-picks/msq5n3
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~GUARA [89.229.219.*]
    ostatnia szansa na kupno rewelacyjnej spółki z dywidendą, tu bedzie 15,5 zł
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~piętnastka [89.66.10.*]
    no, dobrze mówisz, ale piętnastka to powinna być lada moment, a potem kurs na dwudziestkę :-) chociaż oczywicie bez napinki, zawsze mówię, że najlepszy jest spokojny wzrost + dywidenda, jakies szaleńśtwa większe nie służa dobrze długofalowemu spokojnemu inwestowaniu. dlatego lubię Eurotel właśnie.
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~kundelex [89.229.219.*]
    Dnia 2015-05-29 o godz. 11:31 ~piętnastka napisał(a):
    > no, dobrze mówisz, ale piętnastka to powinna być lada moment, a potem kurs na dwudziestkę :-) chociaż oczywicie bez napinki, zawsze mówię, że najlepszy jest spokojny wzrost + dywidenda, jakies szaleńśtwa większe nie służa dobrze długofalowemu spokojnemu inwestowaniu. dlatego lubię Eurotel właśnie.

członek rady nadzorczej sprzedał 5 tys papiera to chyba kursik za wysoko, na ile będzie teraz korekta, stawiam na 13 zeta
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~member [89.66.10.*]
    Chyba jednak nie członek zarządu, tylko rady nadzorczej, a to zdecydowane robi różnicę. Poza tym nawet sprzedaż paru akcji nic nie znaczy - każdy potrzebuje czasem jakiejś wolnej kasy na drobne wydatki :-) Zdaję sobie sprawę, że śledzenie ruchów insiderów jest jednym z narzędzi podejmowania decyzji, ale to chodzi o przypadki gdy właśnie jakiś wysoki manager wyprzedaje się w dużych ilościach /regularnie. Popatrz też na kurs, raczej jest dość zielono :-)
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~WZA [89.66.10.*]
    aha, a wiecie, ze w przyszłym tygodniu jest WZA? kilka ważnych punktów tam do przegadania jest, a szczególnie jeden... :-)
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~buli_1978 [83.26.180.*]
    Tak, jutro wszystko jasne trzymam kciuki aby decyzja została klepnięta zgodnie z rekomendacją zarządu spółki.
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~gg [89.229.219.*]
    papierek zdołowany a dywidenda lada dzień
  • Re: Ostatnia szansa ... Autor: ~superlokata [89.66.10.*]
    Generalnie to się zastanawiam jak niektórzy mogą malkontencić na taki papierek. Czasy robienia na GPW po 100 proc. zysku rocznie czy więcej minęły. Też żałuję, ale minęły. Dlatego dla mnie w obecnej sytuacji takie spółeczki jak Eurotel (i mam jeszcze kilka podobnych w orbicie zainteresowań) to perełki. 8-10 proc. pewnego zysku z dywidendy + ewentualne zyski na kursie, ale jeśli potraktujemy to jako poszukiwanie dobrej lokaty, to kurs ma tu znaczenie drugorzędne. Na lokacie w moim banku mam teraz coś ok. 1 procenta. Tu mam 8-10 proc. A jeszcze inaczej - za kredyt mieszkaniowy płacę teraz coś ok. 3 proc. Wnioski narzucają się same :-)
[x]
EUROTEL -1,42% 27,80 2025-11-10 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.