• Depend Autor: ~martin0 [46.113.7.*]
    W i t a m -Ku pamięci-19 grudnia wyszedłem z waloru z odnowionym pakietem 18 groszowym sprzedając za cenę w przedziale 36-40 groszy Wtedy spotkałem się z krytycznymi wypowiedziami.Dziś stoję jeszcze z boku =obserwuję zachowanie akcjonariuszy-zastanawiam sie nad ponownym-po raz trzeci-zaangazowaniem sie w walor-jeszcze czekamWcześniej-w polowie grudnia pisałem-że tą sytuacją w Spółce może w końcu zainteresować się Zarząd Giełdy.Spełniło się to w polowie stycznia.Jaki będzie dalszy ciąg procedowania ,jaki będzie dalszy los spółki na giełdzie , .odpowiedź zna tylko Prezes Spółki Depend Pozdrawiam-MartinEWP.
  • Re: Depend Autor: ~łajza_meneli [37.152.19.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Depend Autor: ~kodziro [83.13.238.*]
  • Re: Depend Autor: ~jarek [89.67.89.*]
    cześć martin0, ciekawa sytuacja się zrobiła - ci którzy papier trzymali licząc na szybkie zakończenie procedury kredytowej nagle gdy giełda zainteresowała się spółką przestraszyli się że to przekręt.
  • Re: Depend Autor: ~lol [212.180.162.*]
    myslisz ze skąd sie wzięły ostatnie obroty?

spółka tą wiadomość dostała od giełdy zapewne już wcześniej wiec ubrali jeszcze kilku nowych co sie dało namówić na niekończącą sie opowieść kredytową.
  • Re: Depend Autor: ~masej [188.147.121.*]
    noooo dostali ta wiadomość w tamtym roku
  • Re: Depend Autor: ~4-5-procent [82.139.164.*]
    gdzie ukryte kupno z wczoraj masej?
  • Re: Depend Autor: ~martin0 [46.113.7.*]
    Witaj -jarek-lol-mamy kolejny test na wiarygodnośc spółki-same info powinno być neutralne dla rzetelnej spółki -jest to info proceduralne choć kosztowne finansowo i wizerunkowo .Pisałem o tych terminach ,ze sa to orientacyjno-porzadane.Ale szanujaca się spółka w komunikacie za m-c grudzień winna wyjaśnić zwłokę terminową .oraz podać informację nt. drugiego komunikatu.A TU CO- C I S Z A M E D I A L N A !Do tej spółki podejdę już spekulacyjnie-kupno-sprzedaż-kupno-sprzedaż.-jeżeli zdecyduje się !!!!Pozdrawiam Was-Martin EWP.
  • Re: Depend Autor: ~grochow [79.187.36.*]
    Tu wszystko idzie w kierunku szczesliwego konca. Gdyby nie donos akcjonariusza w tym tygodniu przekroczylibysmy 30 gr. Zgadzam sie ,ze stracili wizerunkowo, finansowo tez - koszt analizy 3-5 tys. Oni zreszta co roku zmuszani byli przez GPW do pisania takiego raportu. Natomiast nagonka, ze ich wywala z gieldy jest tylko nagonka. Na jakiej podstawie pytam. Wszystko co obowiazkowe jest w terminie , a ze ich strategia zwiazana jest tylko z kredytem biznes poki co nie wystartowal. Za to nie wywalaja.
    Witaj grochow- w pełni się zgadzam z Twoja wypowiedzią Jednak sam Zarzad spółki może podjąć samodzielna -decyzje o wycofaniu spolki z notowan giełdowych.-tłumaczac to rosnącymi kosztami.Bo należy otrzymać odpowiedz na pytanie-czy kredyt przyznawany jest tylko spółce , która notowana jest na giełdzie ???????
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [209.58.130.*]
  • Re: Depend Autor: ~host [83.13.238.*]
    On nie wklei to ja wkleję: https://www.bankier.pl/forum/temat_depend-dla-watpiacych,14645003.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_depend-apel,14369417.html
  • Re: Depend Autor: ~grochow [79.187.36.*]
    Akurat koszty na NC takiej spolki jak Depend nie sa wysokie. Oplata roczna za notowania 1,5 tys. i depozyt chyba 6 tys. Tu sie z Toba nie zgadzam. Wychodzic z gieldy dla nich zaden interes, natomiast sprzedac spolke juz istniejaca to dobry biznes.
  • Re: Depend Autor: ~Mark [178.37.233.*]
    ale dla sprzedających nigdy dla kupujących tym bardziej że to spółka widno Żaden bank nie udizli linii kredytowe w takiej wysokości spółce z NC to była podpucha a kto dał się nabrać jego sprawa choć nie raz jeszcze spółka będzie grana spekulacyjnie
    ja nie polemizuję z grą spekulacyjną tylko w obrońcami linii lredytowej
    grochow- to sa tylko dywagacje-natomiast do kosztów finansowych dolicz audyty na rzecz GPW plus koszty wizerunkowe .Sytuacja na tym walorze jest dynamiczna,wiec dzisiejszych -postów-wpisow-opinii-sugestii - nie można porownywac do wpisow z kwietnia-maja 2014 r-2013r-2012r itd. Martin EWP.
    to zaczekamy teraz, kiedy martin "odbuduje pozycję" i rynek finalnie utnie mu łapy u samych kolan.
    Witaj 4,5-zyczyc komus zle ,to swiadczy o podłym charakterze.!!!!!!!!
  • Re: Depend Autor: ~celtic [188.147.83.*]
    Ja z martinem nie polemizuje - okazał sie zwykłym naganiaczem i krętaczem. Dark 7 tez sie wpisami na Fluidzie o Depku skompromitował. Zreszta mam głęboko co tu piszą i sam decyduje gdzie pieniądze lokować. Jak ktoś pisze o koszcie wizerunkowym na Gieldzie jest dla mnie idiota. Czy mam wymieniać wszystkie spółki Krauzego, Patrowicza, Krawców i innych szemranych właścicieli, które i tak były rozchwytywane?
    twojsza racja, osobiście mam jedną spółkę donpatro, zawsze przychodzi na nie czas:D:D:D:D:D:D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.30.214.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~martin0 [46.113.7.*]
    Witaj Honor-MARTIN to realista,uczciwie oceniający dynamiczna sytuacje w spolce.O intuicji już pisałem na poziomie 18 groszy ,gdy walor spadal na 16 groszyI intuicja mnie nie zawiodła-poszlo wybicie kursu na 41 groszy.Wtedy uznałem ,ze na ten czas to jest jego max.Poinformowałem o tym fakcie na Forum.Uczciwie !!!!I to nazywasz-dwulicowość??????????Pozdrawiam-Martin EWP.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [209.58.130.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~sceptyk [209.58.130.*]
    Dnia 2015-01-14 o godz. 14:45 ~martin0 napisał(a):
    > Witaj Honor-MARTIN to realista,uczciwie oceniający dynamiczna sytuacje w
    > spolce.O intuicji już pisałem na poziomie 18 groszy ,gdy walor spadal na
    > 16 groszyI intuicja mnie nie zawiodła-poszlo wybicie kursu na 41
    > groszy.Wtedy uznałem ,ze na ten czas to jest jego max.Poinformowałem o
    > tym fakcie na Forum.Uczciwie !!!!I to
    > nazywasz-dwulicowość??????????Pozdrawiam-Martin EWP.

Poczytaj co pisałeś o kredycie w kwietniu ubr. i jak naśmiewałeś się z tych którzy pisali, że go nie będzie. Ludzie mogli wyjść wtedy przy poziomie powyżej 0,40 zł z ty im wmawiałeś, że kredyt jest przyznany a wypłata będzie w czerwcu !!!!
    Jesteś obłudny i nie uczciwy, nie masz ani wstydu ani honoru!!!
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~martin0 [46.113.7.*]
    Witaj sceptyk-Twoje emocjonalne zachowanie prowadzi do nikad.Pewnych,giełdowych rzeczy chyba jeszcze nie rozumiesz,stąd ten młodzieńczy atak.Forum to miejsce na wyrażanie różnorodnych opnii,z którymi się zgadzasz lub nie.Decyzje o kupnie-sprzedaży podejmujesz już samodzielnie,na własny r-k.Tutaj winy nie można zrzucić na kogoś.Ty jesteś decydentem swojego kapitału.Opinie ,które są na Forum mają za zadanie potwierdzić lub zanegować Twoja analizę waloru.Powiadam jeszcze raz-to Ty robisz swoja analizę,a posty forumowe mogą jedynie potwierdzić lub zaprzeczyć.Czytamy przecież te same komunikaty ze spółki i każdy z nas je analizuje na swój sposób.Jak sam teraz widzisz,kazdy ma inne spojrzenie i inaczej interpretuje te komunikaty.To jednak nie zwalnia Ciebie od trzeźwej i rzetelnej oceny waloru.Tyle z mojej strony-Martin EWP.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.178.67.*]
    Witaj celtic-różnica miedzy nami jest taka ,ze ja zrealizowałem zysk, i posiadam kapital do dalszego inwestowania Ty ,natomiast nadal posiadasz akcje.Po drugie-nie ożeniłem się ze spółka az nas smierc nie rozłączy.Mam dewize-na giełdzie należy realizować zyski-i tego się nadal trzymam.Po trzecie-moje wpisy-moje posty-to glos w dyskusji-każdy ma prawo interpretować po swojemu[pozytywnie-obojętnie-negatywnie]Decyzje każdy podejmuje już sam.Po czwarte-ja dzisiaj jestem spokojny-mam zysk-Ty natomiast jesteś chyba sfrustrowany takim obrotem sprawy i spadkiem kursu akcji dzisiaj o 17 procent. i dlatego mnie obraziles!
    Każdy z nas ma prawo do artykułowania swoich opinii-,bo wlasnie temu sluzy Forum..
    Pozdrawiam Ciebie i miej szacunek dla tych osob, którzy podejmują decyzje inne niż Twoje wyobrażenia.Martin EWP.
  • Re: Depend Autor: ~wawiak [83.6.57.*]
    A ja zgadzam sie z tym co napisal celtic. Okazales sie martinie naganiaczem. Zysk zrealizowales, wyczules sytuacje, gratuluje. Natomiast stosowales do swoich zamiarow manipulacje na tym forum, piszac jakies pseudoanalizy, roztaczales kosmiczne wizje przed osobami, ktore korzystaja z tego co pisze sie na bankierze. I zanim rakieta w kosmos odpalila szybko z niej wysiadles. Teraz tez delikatnie sugerujesz, ze spolka moze wyjsc z gieldy sama...chcesz odkupic po 18 rozumiem? Depend, bedac na gieldzie jest lakomym kaskiem i sam nie wyjdzie o czym wiesz doskonale, zasiewajac kolejna ziarno watpliwosci wlasnie w dniu gdy spolka musi dzis poniesc konsekwencje donosu jednego z akcjonariuszy. Dla mnie jestes hiena, choc przyznaje inteligentna.
  • Re: Depend Autor: spekulant1973 [79.185.151.*]
    Jak ja znam martina to nigdy nie był naganiaczem cały czas gra na tej spółce jak powiem że 10 kółko robi na Dependzie to bardzo się nie pomylę
    wawiak dawaj info
    Witaj wawak-z uwagą przeczytałem Twój post.Zauważ jedno-moje analizy spółki dotyczy czasu gdy notowany był po 16-18 groszy-wiele w tym czasie było innych postów,sugerujacych dalszy spadek kursu. .Ten kto mi zaufał,kupując akcje po 16-18 groszy --w]g Ciebie-inteligentnej hieny--bo tak mnie dzisiaj określiłeś-mógł razem ze mną zrealizować 100 procent zysku I teraz pytanie z a s a d n i c z e -w jakim celu nabywa się akcje spółki-,które notują dołek i następuje max. odbicie kursu-nabywa się dlatego,by realizować zysk!!!!Zobacz wykresy max. wybicia waloru-są coraz wyższe ,czy coraz niższe ?Co do ziarna-napisałem-są to dywagacje.Czy ponownie wejdę-czekam na rozwój wydarzeń i na dalsze informacje ze spółki-czy będą wiarygodne-rynek to oceni-a każdy z nas będzie miał swoje na ten temat zdanie.Pozdrawiam-Martin EWP.
    Witaj chłopie-Fifarafa-nie kupowałeś razem ze mną za 18 groszy-Twój problem-nie sprzedawałeś razem ze mna za 36-40 groszy-Twój problem.Ja mam pieniądze -Ty marzenia.o złotówce.Nie denerwuj się-szkodzi to zdrowiu.Pozdrawiam-Martin EWP.
  • Re: Depend Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
  • Re: Depend Autor: dark7 [89.70.179.*]
    Dnia 2015-01-14 o godz. 13:56 ~celtic napisał(a):
    > Ja z martinem nie polemizuje - okazał sie zwykłym naganiaczem i
    > krętaczem. Dark 7 tez sie wpisami na Fluidzie o Depku skompromitował.
    > Zreszta mam głęboko co tu piszą i sam decyduje gdzie pieniądze
    > lokować. Jak ktoś pisze o koszcie wizerunkowym na Gieldzie jest dla mnie
    > idiota. Czy mam wymieniać wszystkie spółki Krauzego, Patrowicza,
    > Krawców i innych szemranych właścicieli, które i tak były
    > rozchwytywane?

Celtik czym tak Cię uraziłem , jakim wpisem - od jakiegoś czasu coraz bardziej mnie ta sytuacja denerwowała bo mój limit czasowy został dosyć mocno przekroczony - chociaż przesuwałem go kilkukrotnie. Odpowiedziałem tak komuś kto się pytał o moje zdanie zgodnie z tym co myślę - nie pisałem tutaj żeby nie dołączać do krytyków - którzy są tu na etacie od kilku lat. Ja osobiście dosyć długo wierzyłem w tą bajkę i cały czas trzymam kciuki żeby to się zakończyło pozytywnie - nawet pomimo tego że akcji się pozbyłem.
    Aktualnie nie zabieram tu głosu właśnie dlatego żeby nie robić dodatkowego fermentu - zresztą na Fluidzie też już nie będę odpowiadał na zaczepki odnośnie Depka bo to nie ma sensu.
    Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby wam się udało ;)
  • Re: Depend Autor: ~PankracyCacy [165.120.104.*]
    Angazauj sie tzreci raz.
    Stracisz caly zysk i czas.
  • Re: Depend Autor: ~wawiak [83.6.57.*]
    a niech kolka robi kto chce i ile chce, lacznie z martinem tylko niech nie pisze tu encyklopedycznych madrosci, ochow i achow jaka to spolka cacy i co tu bedzie sie dzialo.
  • Re: Depend Autor: ~celtic [188.147.83.*]
    Zostawmy Martina zajmijmy sie giełda. Według mnie sytuacja sie uspokoi i wrócimy na prosta. Szkoda, ze BoA ciagle sie spóźnia bo info od nich skontrowaloby wczorajszy news. A z audytem sobie poradzą, przekrętu i oszustwa tu nie ma. Mimo przygnębienia liczę na pomyślny wiosenny wiatr.
  • Re: Depend Autor: ~jorgenn [83.26.56.*]
    Huśtawki nastrojów jednak powodują wędrówkę papiera i zmiany właścicieli ,ruch w interesie jest niema co narzekać ,Depcio dawał zarobić i da trzeba tylko czytać miedzy wierszami ,wiecej optymizmu a bez infa bedzie zetala no powiedzcie sami no samo sie nie zrobi ,pozdrawiam !
  • Re: Depend Autor: spekulant1973 [79.185.151.*]
    Trzeba grać a nie inwestować
    Witaj spekulant-i tutaj przyznaje Tobie racjęW dzisiejszym , dynamicznym czasie okołorynkowym brak jest przestrzeni na wieloletnie inwestowanie . Dzisiaj na giełdzie się gra się tak by zrealizować zyski .Oczywiście-jak każda gra to i ta gra giełdowa ma określony horyzont czasowy.Filantropi i marzyciele zostają na peronach.Pozdrawiam-Martin EWP.
  • Re: Depend Autor: ~Inwestorka [188.146.160.*]
    Martinie EWP , rok temu pamiętam jak przekonywałeś tutaj wszystkich, że kredyt będzie, odbijałeś każdą krytykę, wszystko zamieniałeś na pozytyw. Wiele osób Tobie zaufało, następnie ulotniłeś się po sprzedaży, nic nie pisząc o tym.
    Pojawiasz się po spadku ponad 50 procentowym spadku, oznajmiasz łaskawie, że kupujesz przy cenie 18 groszy. Potrzebowałeś leszczy z bankiera żebyś mógł sprzedać z zyskiem.
    I jeszcze masz dobre samopoczucie, jesteś dla mnie na krótkiej liści osób, które należy omijać szerokim łukiem
  • Re: Depend Autor: ~martin0 [164.126.185.*]
    Inwestorka-cofnij się w historii do roku2011i analizuj dzisiaj każdy wyraz,ba-każdą sylabę !!!! .Po drugie-czytaj moje posty ze zrozumieniem,jezeli umiesz w ogóle coś rozumieć U mnie nie jesteś na liście do żadnej dyskusji.Jestes na liście po naukę do szkoły.
  • Re: Depend Autor: spekulant1973 [31.61.131.*]
    Inwestorów jak będziesz słuchała analityków osób na forum a sama nic główką myślała to nie wróżę Ci przyszłości na GPW a tym bardziej na NC
  • Re: Depend Autor: ~ggg [89.171.200.*]
    kolezanka nie napisala ze kierowala sie wpisami z forum,
    tylko tym co wypisywal Martin,swoja droga kojarze go go chyba tez z forum Onetu, mozecie sprawdzic
  • Re: Depend Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    dokładnie masz rację ...myślała, ze sam Soros zstąpił na forum dependa;))))
    "But it was only fantasy..."
  • Re: Depend Autor: ~Inwestorka [213.158.217.*]
    Skąd wiesz, że tak myślałam, że to Soros.
    Jednak trochę nerwów jest- pewnego dnia miałam sen, że jego nie ma w D, wrzuciłam w google i nic.
    Dzisiaj miałam drugi sen, że dolary płyną do Dependa.
[x]
DEPEND -4,00% 0,25 2015-03-02 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.