• Sytuacja Autor: piter0001 [217.67.204.*]
    Spółka raczej tania - C/Z = 9, a tutaj brak wzrostów.

Technicznie też jest całkiem dobrze, bo jesteśmy blisko wsparć na 1,80 zł, a linia trendu wzrostowego nadal nie została przełamana. Odbiliśmy się od krótkoterminowej linii trendu spadkowego i mamy ruch powrotny, ale może w ciągu kilku dni będziemy mieli ponowny atak.

Niepokoi mnie tylko to, że ostatni wzrost był na kilku silnych zleceniach, które później trzymały rynek, a teraz ich w ogóle nie ma. Wręcz wygląda jakby ktoś specjalnie zaniżał/dużo sprzedawał.

Na pewno dobry papier na dłuższą inwestycję.

Macie jakieś pomysły na to się krótkoterminowo dzieje?
  • Re: Sytuacja Autor: ~republika [91.231.247.*]
    przebicie średnio terminowego trendu spadkowego odbyło sie naniskich obrotach , dlatego mamy powrót , jeżeli nie oddalimy sie zbyt daleko jest szansa na ponowny uderzenie popytu - oby tym razem na dużych obrotach
    dodam jeszcze że ceny gazu ziemnego spadły w ostanim roku o 27,58 % , spółka moze kupować spore ilości z róznych źródeł , więc bedzie mogła oferowac gaz w konkuręcyjnych cenach a zarazem osiągając spore zyski : http://biznes.onet.pl/gielda/profile/surowce/gaz-ziemny,430,2,263,profile-surowce-wykresy.html
  • Re: Sytuacja Autor: piter0001 [217.67.204.*]
    Pytanie czy Duon rzeczywiście jest w stanie korzystać na spadkach rynkowych cen gazu na rynku hurtowym? Ktoś wie jak mają skonstruowane umowy?
    skorzysta na nowych odbiorcach
  • Re: Sytuacja Autor: ~Guapo [86.63.152.*]
    Kto wykonał transakcje pakietowe w ilości ponad 32 mln? Z tego co ja pamiętam to nikt tyle nie mniał akcji.
  • Re: Sytuacja Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    jak to kto,,,, przeciez tu nikt akcji nie oddaje :D wy jeszcze tego nei rozumiecie ? wierzyce w sypanie i zbieranie ?

tu nic takiego nie ma na duza skale :D oczywiscie jakies tam fundy maja po settysiecy akcji ale wiekszosc akcji, w tym te po pbg ma "spoldzielnia" w ktorej sa tez insiderzy, pewnie prezes tez ;) a osoby ze spolki z zarzadu napewno :P i przelewaja z konta jednego na drugie dzien w dzien by generowac obroty, malowac na wykresie co tam chca itd itp

dopoki nie przyjdzie ktos naprawde duzy i niebedzie chcial wziac konkretnej ilosci akcji w odpowiedniej dla tej spoldzielni cenie, nie oddadza ich i beda robic z kursem co beda chcieli. A do odpowiedniej ceny jeszcze calkiem sporo brakuje :P

w spolce wszystko jest ok, rozwija sie pieknie. JA trzymam akcje robiac od czasu do czasu pewnym procentem S lub K

jestem spokojny wyluzowany i pewien pieknej przyszlosci tu,za,,,,, kilka lat pewnei oddam wszystkie ;) o ile znajde godnego nastepcę :)
  • Re: Sytuacja Autor: ~Guapo [86.63.152.*]
    OK., ale już dawno nie było tak dużych pakietów.
  • Re: Sytuacja Autor: ~123 [89.74.77.*]
    CP sypnął w pakietowkach dzis cały pakiet ???
  • Re: Sytuacja Autor: ~Gazownik [89.70.100.*]
    Wg mnie potrzebne bedzie podwojne dno w okolicach 1,80 zeby sie odbic i przebic opor 2,03 zł.
  • Re: Sytuacja Autor: ~ff [83.26.248.*]
    wow
[x]
DUON 0,00% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.