• na chłodno.... Autor: ~Analityk78 [77.112.53.*]
    mnie interesują fakty:

- nie może zejść poniżej 50 % - i nie zszedł,
    - odsetki zapłacone,

to że sprzedał to co???
    Cena na tyle trakcyjna że dziabnąłem znowu :)

• Re: na chłodno.... Autor: ~kalulator [83.6.190.*]
    sprzedał milion akcji po co ?
    jezeli na spłatę odsetek to musiał je pozyczyć spólce a o tym nic nie ma?
    jeżeli sprzedawał dalej wczoraj to o tym dowiemy się dopiero za kilka dni.
    jeżeli nie maja na odsetki to co będzie z wykupem obligacji -skąd wziąć o wiele większe pienądze niz na odsetki?
    oto sa pytania czy ktoś na nie umie odpowiedzieć?
  • Re: na chłodno.... Autor: ~Analityk78 [77.112.53.*]
    sprzedał milion akcji po co ? - a co mnie to obchodzi, widocznie potrzebował kasy...
    jezeli na spłatę odsetek to musiał je pozyczyć spólce a o tym nic nie ma? - odsetki zapłacił 31.12 a sprzedawał 07.01. - myśl....
    jeżeli sprzedawał dalej wczoraj to o tym dowiemy się dopiero za kilka dni - GóW...NO, nie może sprzedać poniżej 51 % bo musiał by wykupić obligi (masz jasno napisane w komunikacie)
    jeżeli nie maja na odsetki to co będzie z wykupem obligacji -skąd wziąć o wiele większe pienądze niz na odsetki? - przecież już spłacili wiec nie muszą mieć kasy, swoją drogą dopiero za kilka tygodni potrzeba na kolejne odsetki....
    oto sa pytania czy ktoś na nie umie odpowiedzieć? - ZADOWOLONY?
  • Re: na chłodno.... Autor: ~kalkulator [83.6.190.*]
    "sprzedał milion akcji po co ? - a co mnie to obchodzi, widocznie potrzebował kasy...
    "-ciebie moze to nie obchodzi a innych tak
    "jezeli na spłatę odsetek to musiał je pozyczyć spólce a o tym nic nie ma? - odsetki zapłacił 31.12 a sprzedawał 07.01. - myśl....
    "-odsetki spłacił co prawda 31 ale być może z pozyczonych i stąd sprzedaże które zaczeły sie jak kolega analityk zechce zobaczyć juz 30 potem 2 ,5 i 7stycznia
    "jeżeli sprzedawał dalej wczoraj to o tym dowiemy się dopiero za kilka dni - GóW...NO, nie może sprzedać poniżej 51 % bo musiał by wykupić obligi (masz jasno napisane w komunikacie)"-to się zaobaczy
    "jeżeli nie maja na odsetki to co będzie z wykupem obligacji -skąd wziąć o wiele większe pienądze niz na odsetki? - przecież już spłacili wiec nie muszą mieć kasy, swoją drogą dopiero za kilka tygodni potrzeba na kolejne odsetki...."-psałe o wykupi obligacji za kilka miesięcy
    oto sa pytania czy ktoś na nie umie odpowiedzieć? - ZADOWOLONY? -Nie bardzo.
  • Re: na chłodno.... Autor: ~YYY [31.11.231.*]
    No,to normalne praktyki.Jak zabraknie na czynsz to się wynosi z domu do lombardu telewizor i sprzedaje za pół ceny.Nie ma znaczenia,że telewizor nówka, kupiony był trzema miesiącami.To łatwiejsze niż odzyskanie pieniędzy od dłużników.Taki nowy model biznesowy dla wierzycieli.
  • Re: na chłodno.... Autor: ~prom [88.156.227.*]

Sytuacja jest drażliwa i generalnie ZALECANA JEST OSTROŻNOŚĆ.

Moja opinia jest taka: grzebie się umarłych a nie żywych. Raporty pokazują zysk a nie stratę. Nie było wniosków o upadłość. Prawdopodobnie są problemy płynnościowe albo inne których nie znamy jak również skoro dopuszczamy teorie o machlojkach czy bankructwie to dopuśćmy teorie że ktoś chce spółce namieszać, zgnoić czy przejąć.

Na nasze nieszczęście kurs 40-30 a już nie mówię 20 gr naciągnie spekulantów.
[x]
UBOATLINE 0,00% 0,07 2015-07-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.