Prezes sprzedał blisko 1 milion akcji ale zostawił sobie pakiet kontrolny wynoszący 51% dlatego nie powinien już więcej sypać bo wówczas straci kontrole nad spółką,a przecież to nie jest w jego interesie....Zgodze się z osobami które piszą że duże pakiety odbierał ktoś i jestem przekonany że ktoś nowy wchodził do spółki...Być może wkrótce pojawi się komunikat o przekroczeniu progu 5%...
Jak mozesz pisać że info korzystne dla akcjonariatu ? Ostatnio jak Prezes sprzedawał ti była nowa emisja akcji w niższej cenie ! A może sprzedaje bo wie że już firmy nie można uratować i ratuje swoją kasę jak może ! Pomyślcie
Może się okazać korzystne zwłaszcza w połączeniu z kolejnym info, którego jeszcze nie ma :-). Tu wg mnie w perspektywie paru miesięcy może zdarzyć się jeszcze wszystko natomiast najbliższe kilka tygodni da możliwość zarobku.
Ktoś odebrał duże ilości akcji na poziomach 0,43-0,45pln moim zdaniem papier odbije jak miało miejsce wcześniej kurs spadł do poziomu 0,61pln za akcje a później ruszył na 0,98pln....Pamiętacie jakie jazdy wtedy były?
Bismarck ma rację. Też myślę, że akurat to info jest korzystne dla akcjonariatu, oczywiście przy założeniu, że prezio na tym poprzestanie i nie będzie schodzić poniżej progu 50%. 51% to symboliczny poziom, który pokazuje kto wciąż ma większość w akcjonariacie, a tą ma wciąż prezes.
Wygląda na to, że spieniężył część akcji prawdopodobnie, żeby dokonać spłaty odsetek z obligacji. Ale, że prezio potrafi zaskakiwać, więc trzeba być czujnym.