gdzie twoje wielkie obliczenia? Marzysz o wielkich wzrostach a tu nici
buhahahahhahha
wg. ciebie i twoich obliczeń kurs powienien conajmniej być w okolicach 45-55 zł a ledwo dyszy. Nie ma siły przebicia a na dodatek obroty nie jak z warzywniaka tylko jak z lodziarni! i to poza sezonem!!
Balticon odpowiedz na moje pytanie jak ci wyszedł PE =5,85 zł???? Nie zmieniaj tematu bo widzę, że się migasz i próbujesz uniknąć odpowiedzi. Pytam Ciebie jako znawcę tematu bo ja taki mądry nie jestem. Więc oświeć mnie swoją inteligencja o napisz wzór jak to policzyłeś? N.
Tylko w ub. tyg. mówiliśmy o prognozowanym aproksymowanym zysku na bazie sysków listopadowych. Zauważ balticon, że ty pdajesz PE=1. Dla spółek , które maja pewne przychody średni wskaźnik powinien byc ok 15-20. Czyli ile wychodzi w ciągu najbliższych 12 m-cy? N.
Witam. Obserwuje ostatnio forum spółki i zaczynam być zaniepokojony. Troszkę zainwestowałem w spółkę i mam wrażenie że ostatni obrot to chyba tylko ja robilem. Więc jaki jest ten wskaznik i ile powinna kosztowac akcja? Niby jest zysk, spolka rozwojowa. Podpisane dobre kontrakty. Dobre infa z wybrzerza itd.
Ta spółka juz powinna być w okolicach 35-38 zł. Ale każdy wie, że giełda prowadzi się własnymi prawami a przede wszystkim spekulacjami.
Jak grudzień był dobry to koniec stycznia będzie pod 40zł.
Ale wisienkę na torcie zobaczymy w okresie letnim. Za 1 kwartał będzie konkret kasa i fajna umowa. Wiem bo jestem z branży i siedzę kilka naście już lat w tym. Pozdrawiam
Dokładnie zgadzam się z opinią, że giełda rządzi się swoimi prawami. Jak pojawi się "ktoś" to szarpnie kurs wysoko do góry.
Akcje są tyle wartę na ile wycenia je rynek. Niech przykładem będzie Trakcja. Bardzo dobra spółka. Ostatni kurs zamknięcia to 8,62 zł. Dawno powinna być wyceniana powyżej 10 zł. No ale rynek rządzi się swoimi prawami.