• Jak stracić 1,54 mld aktywów w rok? Autor: ~dred [31.175.170.*]
    Tak to możliwe. Właściciele zachłysnęli się wynikami 2013 roku po czym usiedli na laurach. Zero inwestycji w rozwój. Zero ekspozycji na inwestora długoterminowego regularnie inwestującego.
    "Miś"- ie to nie wszystko. Wystarczyło dostarczyć fundusz z ekspozycją na USA.
    A, konkurencja nie śpi!!
    Ciekawe kiedy ogłosi pobudkę samouwielbiający się zarząd. Może jak aktywa spadną do 500mln a cena akcji do 40groszy?
  • Re: Jak stracić 1,54 mld aktywów w rok? Autor: ~kornettto [89.76.220.*]
    widać że nie bardzo wiesz kto wychodził

zresztą, skąd miałbyś wiedzieć..

ale komentować musisz , prawda ;)
  • Re: Jak stracić 1,54 mld aktywów w rok? Autor: ~dred [31.175.170.*]
    oświeć
  • Re: Jak stracić 1,54 mld aktywów w rok? Autor: ~kornettto [89.76.220.*]

nazwisk nie podam

ale jest tam wg mojej hipotezy kilka (1-2-3-4) osób - klientów , którzy po prostu takie decyzje podjęli i to niezależnie od zażyłości i świetnego kontaktu z Sebastianem B

nie do końca sa to tylko klienci , na pewno nie 'zwykli' klienci, a raczej partnerzy w różnego rodzaju przedsięwzięciach .

W radzie nadzorczej TFI miałeś takiego 1 rodzynka np.. nie wiem czy dalej tam siedzi. nie chce mi sie sprawdzać.

summa summarum ; jak odpływa miliard, to może być 1000 osób, a mogą być 2 . A może być 50 (ale w tym jedna 500milionow;))

Trend spadku aktywów faktycznie nieciekawy. Ale ja bym raczej patrzył na wyniki głównych strategii (głównych tzn tych w których jest najwiecej aktywów.). Jak są dobre, to znaczy że powinno być dobrze;)

sam akcji nie mam, bo jakiejkolwiek akcji z sektora finansowego bardzo szeroko rozumianego, nie tykam dopóki globalny domek z kart się nie rozleci ;)

(porftl: medycyna, soft& gry komputerowe, żarcie;))

ale gdybym miał cokolwiek mieć, to skubnałbym trochę tego Sebciowego balona;)
  • Re: Jak stracić 1,54 mld aktywów w rok? Autor: ~dred [31.175.170.*]
    Wydaje się, że przy słabych wynikach będzie raczej odwrót inwestorów i dalszy spadek aktywów co jest oczywiście irracjonalne.
    2015 rok raczej pójdzie w straty.
[x]
QUERCUS 2,00% 12,75 2025-12-12 16:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.