• Jakie mamy apetyty na ten rok? Autor: ~Elvis2015 [94.42.173.*]
    Jestem głodny zysków.
    A Wy?
  • Re: Jakie mamy apetyty na ten rok? Autor: ~Merownik [178.43.173.*]
    Ja tam jestem cierpliwy..., chociaż czasami mnie "wyprowadzają z równowagi" te "pakiety" - ktoś kupi 100 akcji, wzrost kursu o 15%, ktoś sprzeda 50 szt., cena spada o 10%, itd., itp. Płynność żadna.

Ja to widzę tak:
    - wysprzęglić się z wszelkich dotacji, czy "projektów" unijnych - to jest zaraza (wiem co mówię) - mnóstwo biurokracji, zero elastyczności, duże długi, a korzyści prawie żadnych
    - jak najszybciej zmniejszyć dług długoterminowy
    - JAK NAJWIĘCEJ INWESTOWAĆ W SENSOWNĄ REKLAMĘ W INTERNECIE NA RYNKU NIEMIECKIM!!!
    Innymi słowy powiększać core business (schody i co tam jeszcze robią), w którym MERA jest bardzo dobra. Za kilka lat fuzja z KLONEM i marsz na główny ... 10PLN murowane.

W tym roku będzie się dalej kisić, nie mam co do tego wątpliwości. Skupowanie akcji własnych po kilkaset, czy nawet kilka tysięcy szt. to działania pozorowane, które są nieskuteczne.

• Re: Jakie mamy apetyty na ten rok? Autor: ~elvisek [88.105.45.*]
    ja widzę to tak. 10 zet to marzenie, które nigdy się nie spełni. w tym roku poniżej 1 zet, potem długa bessa i po firmie. Akcjonariuszom syndyk nic nie wypłaci oczywiście, ale i Trakom tez. Ja stracę, ale psychopaci, którzy robią sobie jaja z ludzi i firmy, dużo więcej.
  • Re: Jakie mamy apetyty na ten rok? Autor: ~Merownik [178.43.183.*]
    Aż tak źle to widzisz?
    Co rok wzrost przychodów, co rok dodatni zysk:
    https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/MERA/wyniki-finansowe
    Tylko te długi ...

• Re: Jakie mamy apetyty na ten rok? Autor: ~elvisek [88.105.55.*]
    na załamanie popytu i na bessę nie ma mocnych, a ile to może potrwać. No właśnie, poza tym wiesz jaki jest rynek i jak świat wygląda. Kiedyś tez i dodruk zbierz plony. Inwestycje długoterminowe są niebywale ryzykowne, choć fajnie wyglądały kiedyś i można poczytać książki na ten temat.
    Abstrahując od tego co napisałem- trzeba być idiota, żeby czekać i liczyć na skup w granicach 1 zeta. To do niczego nie prowadzi. 100 akcji w ta czy w tamta i mamy plus 30 i minus 30. Słowem nie nakupi się za wiele ten ktoś, a czas leci i zbliża się nieuchronnie to, co napisałem wyżej. I nie będzie mocnych-fundamenty swoje, spadek zysku, straty, dlugi...to drugi biegun.
  • Re: Jakie mamy apetyty na ten rok? Autor: ~ElvisNieOjciecElvisk [5.172.252.*]
    He, He, ktoś się pode mnie podszywanie. Potraktuje to jako wyraz najwyższego podziwu. Dziękuję
[x]
MERA -1,57% 1,25 2025-10-16 14:54:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.