• Nic nie mówię bo powiedziałem sporo już dużo wcześniej ale Autor: ~ORP-Orzeł [178.42.173.*]
    jak teraz obligatariusze pobiegną gromadnie do sądów po nakazy zapłaty z żądaniem natychmiastowego wykupu obligacji to to co się dzisiaj dzieje to będzie zaledwie łagodnym preludium. Drodzy obligatariusze proponuję jednak pomyśleć o ochronie kapitału.
  • Re: Nic nie mówię bo powiedziałem sporo już dużo wcześniej ale Autor: ~prom [88.156.226.*]

Nie słuchajcie typa.

Dopiero przekroczenie terminu 5 stycznia uprawniałoby obligatariuszy do postawienia papierów w stan wymagalności.

Gość przewiózł się na spółce więc w odwecie też nie chce dać drugiemu zarobić.

Zgłoszenie żądań obligatariuszy oraz osaczanie spółki jest strzałem w stopę - nikt nie dostanie kasy, procesy będą się ciągnęły miesiącami lub latami a stracą i obligatariusze i akcjonariusze. Akcjonariusze stracą wszystko a obligatariusze część lub sporą część bo będą musieli zgodzić się na umorzenie części długów.

Naturalną drogą jest emisja akcji która trochę podniesie pewne wskaźniki (i uspokoi tych co je liczą) oraz emisja kolejnych obligacji żeby spłacić (częściowo lub w całości) bieżące. Praktyka normalna na giełdzie. Koniec tematu.
  • Re: Nic nie mówię bo powiedziałem sporo już dużo wcześniej ale Autor: ~Bismarck [194.110.116.*]
    Dokładnie Prom spółka bardzo dynamicznie sie rozwija i inne sektory gospodarki.Prezes obejmował akcje powyżej 1,00pln myślę nie po to aby stracić...
  • Re: Nic nie mówię bo powiedziałem sporo już dużo wcześniej ale Autor: ~Anonim [93.105.135.*]
    Rynek obligacji jest dla tej spółki zamknięty na długi czas- zejdź na ziemię. Fakt jest taki, że dla obligatariuszy pójście do sądu teraz nie ma sensu. Procesy nie skończą się przed terminami wykupu obligacji. Na tej sytuacji straci spółka,a zarobią prawnicy. W bankach spółka też chyba nie ma czego szukać. Pozostaje potężne rozwodnienie kapitału. Niespłacenie obligacji skończy się wnioskiem o upadłość, a ze spółki jest na razie co zbierać.
  • Re: Nic nie mówię bo powiedziałem sporo już dużo wcześniej ale Autor: ~prom [88.156.226.*]

Spoko, nie ze wszystkim się zgadzam bo stracą i akcjonariusze i obligatariusze. Ale ok.

http://obligacje.pl/news/3647/uboat-line-chce-przeprowadzic-emisje-akcji.html
    Przedostatni akapit.

Dziwne te zagrywki - może właśnie ma być tanio?

A może jednak umorzy część obligacji bo taka była uchwała we wrześniu na 12 m-cy, akurat są bardzo tanie. Przychody za rok przebiją 100 mln zł, jeśli zysk będzie nawet podobny jak za III kwartał to będą w stanie te 2-3 mln wysupłać. Jeżeli struktura należności jaką podał w tabelce
    http://slimak.onet.pl/_m/nb/biznes/20141118_259314/ubt_odpowiedzi_na_pytania_akcjonariuszy_2_0.pdf/ubt_odpowiedzi_na_pytania_akcjonariuszy_2_0.pdf
    jest prawdziwa to ja bym był spokojniejszy.

Nie pomijajmy też tych niusów - jeśli nie jest to całkowita ściema to te spółki
    Uboat Care, Gawron Inkaso, Eko Elektrownie, Uboat Train
    zaczną coś robić. Ponieważ jestem optymistą ( tak, tak, i posiadam akcje :-) ) to czuję że w I kwartale spłynie info o Krakowie i nieruchomościach.
  • Re: Nic nie mówię bo powiedziałem sporo już dużo wcześniej ale Autor: ~Anonim [93.105.135.*]
    Na giełdzie nie ma miejsca dla drobnych optymistów. Pojawiają się oddają kapitał i znikają. Uboat Care, Gawron Inkaso, Eko Elektrownie, Uboat Train to raczej mgliste dalekosiężne plany na rozwój spółki po uporządkowaniu podstawowej działalności i jeżeli mówimy o najbliższych dwóch latach nie mają żadnego znaczenia.
  • Re: Nic nie mówię bo powiedziałem sporo już dużo wcześniej ale Autor: ~bbbbb [83.25.169.*]
    Za chwile bedzie nowa strategia, wiec sie dowiecie więcej, a teraz szkoda gęgac i gęgac jak nic nie wiecie.
[x]
UBOATLINE 0,00% 0,07 2015-07-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.