• Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~Zxz [83.9.77.*]
    Czy w końcu odbijemy od dna?
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~wyjadacz [83.10.55.*]
    Odbiją,to będzie ich rok,Rok Gontynica
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~ktk [46.238.83.*]
    Tam mówi prezes czarnego lwa.
    W ostatnich miesiącach koncentrowaliśmy się również na likwidacji ujemnych skutków inwestycji w Browar Gontyniec SA, która niestety okazała się inwestycją nieudaną. Dzięki procesowi negocjacji z bankiem SGB udało się zredukować bezpośrednią ekspozycję naszej spółki wobec tego banku co doprowadziło do tego, iż nie będziemy już inwestować środków w ten projekt i dążymy do jak najszybszej jego sprzedaży.

Pierwsze pytanie komu sprzeda BL.
    Drugie pytanie - jaka będzie cena w wezwaniu?
    Trzecie pytanie - BL weźmie akcje nowej emisji za 4,5 mln, kto kupi pozostałe?
    Czwarte - taka piękna operacja dymania z kapitału nie może zakończyć się happy endem. Co za skok szykuje jeszcze ten zwierz?
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~ok [83.9.244.*]
    skad wiesz ze BL wezmie akcje nowej emisji skoro wyraznie napisane jest, iz nie bedzie juz inwestowal w ten projekt?
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~no_name [79.184.163.*]
    W raporcie skonsolidowanym Black Lion za 2013 rok jest napisane (można sobie spokojnie odszkukać) że Black Lion dokonał przedpłaty na poczet akcji seri D1 w kwocie PLN 4.5 mln. W zamian za to bank kredytujący Gontyńca zrezygnował z częśći poręczeń kredytu który wysawił Black Lion. Black Lion jeszcze poręczą 0.9 mln. I tak jak wspomniane wyżej szukać kupca na swój pakiet i chce koncentrować się na deweloperce. Black Lion obejmuje za cash po 2,20 zł. Cena obecna to ok. 1.1 zł. Nie ma opcji żeby to nie poszło do góry bo bankructwo się oddaliło i to znacząco (renegocjacja umów kredytowych + min 4.5 mn gotówki z nowej emisji). Pytanie kto przejmie Spółkę. Jeśli ktoś z kasą i / lub pomysłem to może być to hit nadchodzącego roku.
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~ok [83.9.244.*]
    a widzisz i to jest bardzo ciekawa informacja :)
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~ktk [79.184.177.*]
    Dobra informacja, ale znana od 19.12. Jeżeli to jest dobra informacja a kur nie reaguje to znaczy to tyle, że spółka jest bardzo słaba. Niemniej jednak spekulacja na takie informacje może wyjść spekulantowi na dobre - bo tu naprawdę od dawna nie było dobrych informacji.
    Zwierz wyzerował swoje akcje w portfelu (bezczelna księgowość nieprawdaż). Pan prezes robi sobie bazę sztuczkami, czy może ostateczne załatwienie sprawy pod kryptonimem Noteckie CZARNE dalej glancuje. Z takim oto towarzystwem przyszło nam inwestować. I potem się dziwić że takie np. pendolino jedzie te 260 km/h.
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~ShangTsung [83.16.45.*]
    A Gontyniec-PP można kupić po 0,01 zl ;-))))))
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Naprawdę ciekawy jest ten czarny koń. Skoro wyzerował wszystkie akcje w portfelu, to ciekawe jak zaksięguje 4,5 mln w nowych akcjach. Też na zero? (Zobowiązania zamieni na inwestycje krótkoterminowe).
    To nie ja odpowiadam za ten szwindel, to były prezes. Ja robię bazę (księgowo) do przyszłych zysków (księgowych). To ja jestem rycerzem na swoim pięknym czarnym rumaku.
    A CZARNA operacja będzie miała jeszcze jeden etap zanim trafi do inwestora końcowego. Niebawem się o tym przekonacie. Finałowe rozdanie!
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~daro [85.202.220.*]
    jak można kupić akcje wciskam gostyniec to wyskakuje mi jakiś za 1 gr co mam zrobić proszę o pomoc
    Jak by to była spółka uczciwie prowadzona to można by policzyć na podstawie ostatniego raportu (który trzeba przyznać mocno czyścił aktywa) wartość jednej akcji. Po nowej emisji w kwocie 4,5 mln sytuacja w spółce nadal będzie wymagała poszukiwania dodatkowych źródeł kapitału (lub jakiś ruchów zastępczych i restrukturyzacyjnych np. na akcjach). Nie mniej jednak jak by nie liczyć to przed emisja i po emisji wartość spółki przekracza odpowiednio ponad 3 krotnie i ponad 2 krotnie obecny kurs. Uplasowanie emisji większe niż 4,5 mln zł obniża ten wskaźnik, jednak znacznie wzmacnia jego jakość - tj. spółka będzie miała praktycznie wszystko wykazać co jest warta nie oglądając się za bankami i wierzycielami. Jak by nie patrzeć w normalnej spółce sytuacja taka mogłaby być dyskontowana przez rynek. Ale czy to jest normalna spółka- czas pokaże!
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~ShangTsung [83.16.45.*]
    A tu znów zabawa trwa... Podbili... wywalili ;-) Ale oczywiście to zaniżanie przed odpałem, czyszczenie "SL", zbieranie ostatnich akcji od niecierpliwych... ;-))) Ale to moja subiektywna opinia. Powodzenia !
    Obiektywna jest tylko wycena rynkowa. Ale mu tu nie o sytuacji na bananie rozmawiamy tylko o spółce pod zarządami najlepszych specjalistów w Polsce, a kto wie czy nie na świecie odzianymi w czarne płaszcze ze skóry ...........LWA!!!
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~zxz [178.42.194.*]
    Czy wy tego nie widzicie jak ktoś skupuje ?
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~wyjadacz [83.22.38.*]
    Kupuje,bo tu będzie można zarobic
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~zxz [83.9.178.*]
    Coś się zaczyna dziać :)
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~pejo [83.24.120.*]
    Wygląda, że ktoś już wie, że emisja się powiodła i zaczął podbierać.
    Zapisy były do poniedziałku.

Jeżeli się nie mylę to w ciągu dwóch tygodni dolecimy do ceny emisyjnej 2.2
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: ~ktk [83.23.187.*]
    No i co tam fani Noteckiego czarnego. Zawodowcy oddali na dołkach, czarny lew zaksięgował swoje akcje na 0 zł a tu jakieś wzrosty i to jeszcze taki piękny wykres. Gdzie tu oporów szukać - chyba już powyżej 2 złotych.
    My tu się o wzrostach na 100% się rozmarzyliśmy ale jak się z takiej smakowitej spółki JSW zrobiło- to co się dziwić, że odbiła. Do 2 zł droga otwarta, oporów brak (ten groźny zwierz to robi jednym skokiem taki ruch) a potem zaczną się podchody. Ale o tym w następnym polowaniu ....
  • Re: Nowy 2015 rok . Rok Gontyńca? Autor: dgman [79.110.195.*]
    Jestem nowicjuszem jeśli chodzi o sprawy giełdy. Chcę kupić akcje tej firmy, ale z tego co widziałem niedługo następuje emisja nowych akcji(?). Możecie mi wytłumaczyć, bo z tego co zrozumiałem stracę część akcji nabytych zaraz po wprowadzeniu nowych do obiegu. I co jeśli posiadałbym akcje firmy, która planuje emisje z prawem poboru i z niego nie skorzystał? Z góry dzięki. Za poświęcony czas.
[x]
CZARNKOW 0,00% 0,10 2026-03-30 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.